Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑξιζει 2GB αναβαθμιση RAM; Δουλευω video αρκετα
efriend gr ρώτησε πριν 8 έτη

Η μητρικη μου asus p5q-e περνει μονο ddr2

  1. αν γινεται εξγηστε μου και τη διαφορα sodim με sdram). Εχω βρει αυτη

http://www.e-shop.gr/ram-corsair-vs2gb800d2-2gb-ddr2-value-select-pc2-6400-p-PER.549207
Εχω 4 GB ram τωρα,
       2.  Αξιζει να το παω +2gb = 6gb η δεν εχει νοημα, το λεω επειδη δουλευω αρκετα βιντεο βαρια προγραμματα. Κανει και 30ευρω ετσι οσο μια 4αρα ddr3.
Επισης
3. Αξιζει σα μαρκα η MUSHKIN; εχει πιο φτηνες με 25 ευρω
4. αυτη ειναι καλη σα μαρκα; http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/ram-mnimes/GoldKey-RAM-DDR2-2GB-Dimm-800MHz-CST200UD12808-800A.htm
Ψηνομαι για πλαισιο περισσοτερο για αυτο το γραφω. οι GoldKey ειναι καλες;
Επισης
5. αυτος ο αερας ειναι καλος;
http://www.plaisio.gr/controls/searchengine/guidedsearch.aspx?field.ManuTitleCombo=Q-Connect%20%CE%A3%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%B9%20%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%20%28%CE%91%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82%29%20%28%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%29&actual=%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%82
τον θελω οχι για πληκτρολογιο αλλα για το κουτι μεσα!

Ευχαριστω

8 Απαντήσεις

Axilleas Kanellakis απάντησε πριν 8 έτη

1.η so dimm ram ειναι για laptop. Η αλλη ειναι για desktop.
2.Εφοσον δουλευεις βαρια προγραμματα ειναι καλο να εχεις και 8-16 αλλα παντως ακομα και τα 2 θα βοηθησουν πολυ στην αποδοση του πσ . Προσεχε αμα εχεις 32 bit γιατι μπορουν να δεχονται μονο μεχρι 4 gb. Θα πρεπει να κοιταξεις και την μητρηκη για να δεις μεχρι ποσο δεχονται
Τα αλλα θα στα απαντισει ο αγγελος xd

efriend gr απάντησε πριν 8 έτη

Το ξερω οτι θελει παραπανω απλα δεν μου φτανουν τα χρηματα και δε περνει ddr3 αλλιως στην ιδια τιμη επερνα +4GB. Μακαρι να εχει διαφορα και γω αυτο πιστευω, αν μπορει και ενας αντμιν να πει ενα οκ για τα 2GB θα προβω σε αγορα εστω και απο eshop αν εξυπηρετει τα παιδια
Επισης αν γινεται να μου πειτε και για τον αερα, κανει για εντος του pc η ειναι μονο για πληκτρολογιο κτλ μικρα δλδ αντικειμενα
Ευχαριστω Αχιλλεα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ανδρέα, οι DDR2 RAM είναι πεταμένα λεφτά. Εκτός του ότι είναι πιο ακριβές από τις DDR3, αν κάποια στιγμή χαλάσει η μητρική σου και την αλλάξεις, δεν θα είναι συμβατή με DDR2 RAM, οπότε πρακτικά πάνε για πέταμα.

Επίσης, τις μνήμες πρέπει να τις βάζεις σε ζευγάρια, ειδάλλως χάνεις το Dual Channel DDR της μητρικής. Αν θέλεις οπωσδήποτε να πάρεις RAM, καλό θα ήταν να βάλεις 2x1GB.

H Mushkin είναι καλή μάρκα. Τις GoldKey ούτε που τις έχω ξανακούσει.

Αυτή η μάρκα q-connect είναι του Πλαισίου για τον αέρα. Δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, αλλά φοβάμαι πως θα είναι στα επίπεδα ποιότητας Turbo-X.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει ο αέρας σε spray για το εσωτερικό του υπολογιστή, δεν θα σου φτάσει μια φιάλη για έναν καθαρισμό. Αυτά τα spray είναι για μικροπράγματα.

Η καλύτερη λύση είναι ένα φυσερό. Θα σου κρατήσει μια ζωή για να καθαρίζεις τον υπολογιστή, και μπορείς να το δανείσεις και σε κανέναν φίλο σου.

efriend gr απάντησε πριν 8 έτη

Αγγελε γεια σου
Το ξερω οτι ειναι πεταμενα λεφτα, αλλα δεν υποστηριζει η μητρικη μου ddr3. Δλδ μου λες οτι να μη παρω 1 ram 2GB αλλα 2 ram απο 1 GB; Πως ειναι δυνατον να ειναι καλυτερο το δευτερο; Ειναι dual channel ναι αλλα θα εχει καλυτερη αποδοση απο μια μονοκοματη ram 2GB; Επισης δε μου ειπες αν αξιζει απο θεμα αποδοσης αν θα εχω καλυτερη αποδοση (αυτο ειναι το πιο σημαντικο μαν). Επισης ανεφερε μου αν τις παρω πως πρεπει να το κανω για να παρεις εσυ το credit, να υποθεσω πρεπει να πατησω τα λινκ σου και να κανω αγορα μονο μεσω ιντερνετ; Ευχαριστω

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Εξ ορισμού το dual channel έχει καλύτερη απόδοση από την σκέτη RAM, Ανδρέα, ειδικά σε εργασίες που κάνουν εντατική χρήση της RAM.

Ναι, απλά κάνεις κλικ στο link και αποδίδεται η πώληση με cookie.

efriend gr απάντησε πριν 8 έτη

Οκ εφοσον το λες 2χ1GB λοιπον, αλλα παλι δε μου απαντησες αν θα εχω καλυτερα αποδοση με +2GB ram. Σκεψου οτι η μνημη μου δουλευει σε ρελαντι στο 85%. Οταν ανοιξω βαρυ προγραμμα καποιες φορες φτανει τερμα (σπανια) και αρχιζει και φτιαχνει τη virtual. Εκει τα φτυνει το πισι. Αν βαλω +2GB θα εχω καποια διαφορα να καλυτερεψει το θεμα η οχι; Διαφορετικα δεν εχει νοημα να την αγορασω αυτο ειναι το κυριο ερωτημα μου.
Επισης απο περιεργια αν παω απο ασχετο σημειο την επομενη μερα και κανω την αγορα αφου ομως τη προηγουμενη εχω παει στη σελιδα του προιοντος που θα αγορασω μεσω του δικου σου λινκ, τοτε περνεις παλι το credit ; η πρεπει καπακι τωρα μολις παω απο το λινκ σου να κανω αμεσα την αγορα; Το λεω αυτο γιατο coοcκie λογικα θα θυμαται τη προηγουμενη επισκεψη μου στη συγκεκριμενη σελιδα, δλδ λογικα αυτο νομιζω θεωρητικα τουλαχιστον.
Ευχαριστω

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ανδρέα, από τη στιγμή που εξαντλείται η RAM, είναι αυτονόητο πως με περισσότερη μνήμη θα βελτιωθεί η κατάσταση, εφόσον φυσικά έχεις 64bit λειτουργικό σύστημα. Αν έχεις 32bit θα πρέπει να κάνεις format και να περάσεις 64bit με το ίδιο κλειδί προϊόντος.

Το cookie κρατάει για 30 ημέρες στον browser με τον οποίο έκανες πρώτη φορά κλικ στο link.

efriend gr απάντησε πριν 8 έτη

Αυτονοητο ειναι οτι θα βελτιωθει αλλα ισως εξαρταται απο το μεγεθος, δλδ 2GB μπορει να μην κανανε και καμια φοβερη διαφορα, να μην αξιζε το κοπο. Εφοσον απ οτι καταλαβα λες αξιζει το κοπο, θα εχει δλδ καποια εστω αρκετη διαφορα θα προβω στην αγορα των 2x1GB καποια στιγμη (την ιδια γνωμη ειχα και γω βεβαια αλλα δεν ημουν σιγουρος), ευχαριστω.