Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑπαιτούμενη ισχύς τροφοδοτικού.
Kostis Pap ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας,
     Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τα τροφοδοτικά. Αγόρασα μια gaming σύνθεση υπολογιστή σχεδόν πανομοιότυπη με τη σύνθεσή σας gaming των 850 ευρώ και έβαλα τροφοδοτικό ένα Seasonic focus plus Platinum 550w. Πολύ σύντομα θα του προσθέσω και gtx 1080. Με βάση το psu calculator μου προτείνει μαζί με την κάρτα recommended psu 465 w. Ο προβληματισμός μου αφορά την φθορά του τροφοδοτικού και την μείωση της απόδοσής του με τον καιρό. Ο κατασκευαστής δίνει εγγύηση 10χρόνια. Τελικά με βάση αυτά είναι ασφαλής η επιλογή του συγκεκριμένου τροφοδοτικού-συστήματος με αντοχή στον χρόνο π.χ. για 10 χρόνια ή θα ήταν πιο ασφαλής η επιλογή των 650w ώστε να έχω μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Κώστα,
Το θέμα της γήρανσης των πυκνωτών είναι αρκετά περίπλοκο, γιατί δεν είναι σταθερή με το χρόνο. Εξαρτάται από το φορτίο στο οποίο υποβάλλεται το τροφοδοτικό, το οποίο δεν είναι σταθερό.
Θεωρητικά από τη στιγμή που το τροφοδοτικό έχει εγγύηση για 10 χρόνια, θα πρέπει για αυτό το διάστημα να παρέχει κατ' ελάχιστον την ισχύ που υπόσχεται.
Ταυτόχρονα, βέβαια, αν ένα τροφοδοτικό φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει πρόβλημα, το πιθανότερο είναι να κάψει και κάτι άλλο στο υπολογιστή. Η εγγύηση θα αντικαταστήσει το τροφοδοτικό, όχι όμως και ό,τι άλλο πιθανώς καεί.
Πάντως, σε σχέση με το να πάρεις ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό τώρα για να κρατήσει περισσότερο, πιθανώς να ήταν καλύτερα απλά να αντικαταστήσεις το τρέχον τροφοδοτικό στην πενταετία-εξαετία.