Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑπενεργοποίηση του εικονιδίου της μπαταρίας.
Α Β ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα laptop turbo-x (το κουτί του είναι το μοντέλο w251hn της Clevo), με windows 7 και χθες του άλλαξα μπαταρία. Την μπαταρία την αγόρασα καινούρια από το ebay (Κίνα μεριά). Ενώ, όμως, το μοντέλο της μπαταρίας είναι συμβατό με το laptop, από την στιγμή που την έβαλα εξαφανίστηκε το εικονίδιο της μπαταρίας. Και δεν έχω δυνατότητα να το ενεργοποιήσω, καθώς στις ρυθμίσεις των windows μου το βγάζει με το γνωστό αχνό γκρι.
Κάποιος μου είπε ότι πιθανόν να διορθωθεί με update του bios. Ισχύει; Θα καταφέρω να το κάνω; Μήπως φταίει σε κάτι η μπαταρία;
Διευκρινιστικά, να αναφέρω τα εξής:
1) Η μόνη ένδειξη που μου εμφανίζει είναι το γνωστό μικρό παράθυρο, όταν το επίπεδο της μπαταρίας φτάσει στο κρίσιμο σημείο.
2) Η μπαταρία που αντικαταστάθηκε ήταν και αυτή αγορασμένη από το ebay, πλην όμως δούλεψε μια χαρά για δύο χρόνια, μέχρι που άρχισε να μειώνεται δραματικά η χωρητικότητά της, φτάνοντας τους τελευταίος έξι μήνες στο 1/3 της συνολικής χωρητικότητάς της.
3) Οι διαφορές της νυν μπαταρίας με τις δύο προηγούμενες είναι η χωρητικότητα (5200mah αντί για 4400) και η κατανάλωση ρεύματος (52Wh αντί για 49).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1 Απαντήσεις

Ioannis Emmanouilidis απάντησε πριν 9 έτη

Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς με αχνό γκρι αλλά μπορώ να σου πω παρόμοια εμπειρία με Fujitsu. Χρειάστηκε να παρω δεύτερη μπαταρία διότι η πρώτη δεν άντεξε μετά απο τόσα χρόνια χρήσης. Συνήθως η μπαταρίες από ebay δεν έρχονται με τα επισημα κυκλώματα με αποτέλεσμα να μην σου λέει σωστά η σχεδόν καθόλου το ποσοστό φορτισής της ή ακόμη και το χρόνο που χρειάζεται να αφορτίσει ακόμη. Μην περιμένεις πολλά απο κινέζικες εναλακτικές.