Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Windows(Απ)ενεργοποίηση Υπηρεσιών Windows
p4n0s86 ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημέρα, θέλω να απενεργοποιήσω την υπηρεσία microsoft compatibility telemetry η οποία αρκετά συχνά "καταλαμβάνει" το σύστημα για λίγα λεπτά, τερματίζοντας τη χρήση cpu και δίσκου. Με μια αναζήτηση που έκανα είδα ότι είναι μια ανεπιθύμητη υπηρεσία που μας έχει φορτώσει η Microsoft με το έτσι θέλω. Ψάχνοντας στο Services για Diagnostics Tracking Service όμως, επειδή έχω ελληνικά Win10 δεν μπορώ να την βρω για να την κάνω Disabled.

Επίσης, πήρα ένα παιχνίδι του 2002 στο Steam το οποίο έβγαζε 2 σφάλματα και δεν εκκινούσε, ένα με κωδικό σφάλματος 0x80070424 και ένα No available 3D accelerator. Το 2ο μήνυμα λύθηκε βάζοντας στην Συμβατότητα της συντόμευσης "Λειτουργία μειωμένων χρωμάτων: Χρώμα 8-bit (256)", το παιχνίδι "τρέχει" πλέον, αλλά το 1ο μήνυμα παραμένει. Μου είπαν ότι χρειάζομαι το DirectPlay (το οποίο το βάζει μόνο του το Steam, αλλά ίσως το μπλόκαρε το AV σε μένα, στην πρώτη εκκίνηση).

To DirectPlay μπορεί να ενεργοποιηθεί απ' το "Programs and Features" στο μενού με δεξί κλικ στην Έναρξη, Turn Windows features on or off και στην λίστα που ανοίγει, υπάρχει κάτω απ' το Legacy Components. Το θέμα είναι ότι σε μένα στην Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των Windows (τα έχω ελληνικά όπως είπαμε), δεν υπάρχει λίστα, το παραθυράκι είναι κενό και μου είπαν ότι είναι πρόβλημα με τα Windows μου, ενώ όλα φαίνεται να λειτουργούν φυσιολογικά.

Έψαξα στο Services για το Windows Modules Installer να τσεκάρω αν είναι Automatic και Running, αλλά όπως είπα, έχοντας τα Win στα ελληνικά δεν βρίσκω ούτε αυτή την υπηρεσία. Δοκίμασα και sfc /scannow σε cmd με δικαιώματα διαχειριστή και μου βγάζει "Windows Resource Protection could not start the repair service". Και με "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" προσπάθησα, αλλά μου βγάζει "Error: 87 - The cleanup-image option is unknown".

Ευχαριστώ.

11 Απαντήσεις

p4n0s86 απάντησε πριν 7 έτη

Διόρθωση για την προ-τελευταία παράγραφο:

"Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση δυνατοτήτων των Windows"

Xaris Boo απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Πάνο.

Για να ενεργοποιήσεις το DirectPlay, αρχικά απενεργοποίησε το antivuris, στη συνέχεια πάτησε [windows key]+[x] -> Πίνακας Ελέγχου -> Προγράμματα -> Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows και μετα πήγαινε στο φάκελο Στοιχεία παλαιού τύπου και τίκαρε το DirectPlay.

Τέλος κάνε μια επανεκκίνηση το PC.

p4n0s86 απάντησε πριν 7 έτη

Γνωρίζω που είναι το DirectPlay, το πρόβλημα είναι ότι στο παραθυράκι που ανοίγει στο Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση δυνατοτήτων των Windows δεν υπάρχουν επιλογές, είναι κενό. Έχω δοκιμάσει και με κλειστό AV.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, για την τηλεμετρία θα πας στο " Συνδεδεμένες εμπειρίες χρηστών και τηλεμετρία".

Για το Steam ρίξε μία ματιά εδώ http://forums.joinsquad.com/topic/7488-error-while-running-squad-on-steam/?page=1 που είχαν το ίδιο πρόβλημα με άλλο παιχνίδι.

p4n0s86 απάντησε πριν 7 έτη

Φίλε Γιώργο ευχαριστώ για το 1ο. Για το 2ο, τα έχω βρει κι εγώ αυτά στο ψάξιμο. Τα έχω εγκατεστημένα όλα τα updates + τα vcredist, directx και c++ κτλ το DirectPlay δεν μπορώ να ενεργοποιήσω γιατί όπως είπα δεν υπάρχει λίστα στο παράθυρο που ανοίγει στο Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows, είναι κενό.

p4n0s86 απάντησε πριν 7 έτη

Όσον αφορά το 1ο, έκανα Διακοπή και Απενεργοποίηση στην υπηρεσία "Συνδεδεμένες εμπειρίες χρηστών και τηλεμετρία" χθες και σήμερα ξανά σε κάποια φάση έκανε πλήρη χρήση cpu και δίσκου η διεργασία Microsoft compatibility telemetry. Έγινε επανεκκίνηση φυσικά.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Πάνο, αυτά τα services είναι πολύ μυστήρια. Μου έχει τύχει και εμένα να απενεργοποιώ κάτι και με την επόμενη επανεκκίνηση να εμφανίζεται. Ίσως με κάποιο μελλοντικό Update να διορθωθεί η κατάσταση.

p4n0s86 απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ. Για το 2ο γνωρίζεις τι μπορεί να έχει συμβεί και δεν μου εμφανίζει τη λίστα δυνατοτήτων των Windows και είναι κενό το παραθυράκι;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δεν βλέπεις κάτι τέτοιο ? http://imgur.com/a/nqY29

p4n0s86 απάντησε πριν 7 έτη

Όχι είναι κενό, δεν υπάρχει λίστα, αλλιώς θα ενεργοποιούσα το DirectPlay. Αν δεις στο 1ο πόστ αναφέρομαι και τι έχω δοκιμάσει μέσω γραμμή εντολών, αλλά δεν διορθώνει κάτι.

Το θέμα είναι ότι φαίνεται σαν πρόβλημα των Windows αλλά δεν έχω ουσιαστικό θέμα σε τίποτα. Αν δεν να ψάχνομαι πως να παίξει το παιχνίδι δηλαδή, δεν θα το είχα πάρει χαμπάρι ποτέ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Πάνο για δες εδώ http://www.overclock.net/t/1568181/help-installing-directplay-on-windows-10 . Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, ίσως με ένα φορμάτ να διορθωθεί η κατάσταση.