Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ HD TΩΝ WINDOWS
Nassos Val ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα σε όλη την παρέα! Σκέφτομαι να μεταφέρω 200gb περίπου (video,mp3 και φωτογραφίες κυρίως) ,από τον εξωτερικό σκληρό στον μοναδικό εσωτερικό (αυτόν που έχει και τα windows) ώστε να εχω τα αρχεία αυτά σε 2 δίσκους για λόγους ασφαλείας.Θα έχω κάποια αρνητική επίπτωση στην ταχύτητα των windows και του PC? Μήπως να πάρω καλύτερα ακόμα έναν εξωτερικό?

2 Απαντήσεις

PANAGIOTIS PANAGOPOULOS απάντησε πριν 9 έτη

SSD ή ΗD, έχεις. Καλή τακτική είναι ότι και να έχεις να μην έχεις γεμάτο πάνω από το 85% του δίσκου κατά τ'αλλα μικρή διαφορά ταχύτητας θα δεις.Κοίτα 4.μην τους ξεχειλίζετε https://www.pcsteps.gr/1542-5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF/#4
Για να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση format και να μην χάσεις τα αρχεία σου στον εσωτερικό σου κάνε ξεχωριστά partition to λειτουργικό σου και τα αρχεία σου, όπως δείχνουν οι παρακάτω οδηγοί και εγόσον κατανοείς πλήρως τι κάνεις, αλλιώς υπάρχει υψηλος κινδυνος απώλειας δεδομένων:
Kάνε defrag και
https://www.pcsteps.gr/219-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85/ αφήνωντας στο partition των windows αντίστοιχο ελεύθερο χώρο για εγκατασταση νέων προγραμμάτων. Και αφού τελειώσεις όσα αρχεία έχεις στο διαμέρισμα των windows μετεφερέ τα στο νέο partition για χώρο στα windows καλύτερα να έχεις κενό χώρο στα windows παρά στο άλλο όσον αναφορά την ταχυτητα.
-Υπομονή με τον χρόνο μεταφοράς απο εξωτερικό δίσκο USB.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

@Vassos Val μαζί με αυτά που ανέφερε ο Παναγιώτης, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα συγχρονισμού αρχείων για να έχεις πάντοτε τα ίδια αρχεία και στους δύο δίσκους.

Επίσης μπορείς να δεις το θέμα του backup στο Internet, τουλάχιστον για τα πιο σημαντικά αρχεία. Δες εδώ τα 33 καλύτερα δωρεάν cloud.