Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑποκλεισμός εκτέλεσης onekey recovery
Windows LiveUser94 ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα!Θέλω να κάνω format στο Lenovo pc μου και για να μπω στα BIOS πρέπει να πατήσω το κουμπί του Onekey recovery.Όταν λοιπόν το πατάω, μου πετάει ένα εικονίδιο το οποίο γράφει ''Αυτή η εφαρμογή αποκλείστηκε για την προστασία σας'' σε κόκκινο πλαίσιο και από κάτω λέει '' Ένας διαχειριστής σας έχει αποκλείσει από την εκτέλεση αυτής της εφαρμογής. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή''.
Εν τω μεταξύ έχω απενεργοποιημένο το UAC κι έχω δοκιμάσει να ανοίξω το αρχείο exe ως διαχειριστής.
Τι πρέπει να κάνω?
Ευχαριστώ.

8 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Γειά !! Τι windows εχεις ? Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τη λειτουργία Smartscreen
  Δεξί κλικ στην Έναρξη και θα επιλέξεις Πίνακας ελέγχου.
 Στη συνέχεια Σύστημα και Ασφάλεια >> Ασφάλεια και συντήρηση. Στο αριστερό μέρος του παραθύρου αν υπάρχει, επιλεξε "Αλλαγή των ρυθμίσεων Windows SmartScreen" και στο αναδυόμενο παράθυρο Να μην γίνεται τίποτα (απενεργοποίηση του Windows SmartScreen)

Windows LiveUser94 απάντησε πριν 6 έτη

Καταρχήν, ευχαριστώ για τη βοήθεια σου. Τα windows 10 έχω και, δυστυχώς, δε λειτούργησε αυτό που μου πρότεινες. Πάλι το ίδιο παράθυρο μου πετάει. Τι εννοεί ''ένας διαχειριστής σας έχει αποκλείσει από την εκτέλεση της εφαρμογής''?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα και από μένα,
Αρχικά, ο λογαριασμός σου είναι λογαριασμός διαχειριστή; Αν όχι, δοκίμασε να μπεις από κάποια λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή.
Επίσης, δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το antivirus. 

Windows LiveUser94 απάντησε πριν 6 έτη

Γεια χαρά!
Έχω απενεργοποιήσει και το antivirus. Μόνο εγώ χρησιμοποιώ το pc. Δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός. Απελπίστηκα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ρίξε μια ματιά εδώ μήπως σου λύσει το πρόβλημα:
https://superuser.com/questions/929945/how-to-bypass-this-app-has-been-blocked-for-your-protection-error

Windows LiveUser94 απάντησε πριν 6 έτη

Το έχω ήδη απενεργοποιημένο το smartscreen. Επίσης, δοκίμασα να εκτελέσω και απευθείας από το CMD το πρόγραμμα, αλλά τίποτα.
Η αλήθεια είναι πως παρατηρώ τώρα κάτι παράξενο...Ενώ έχω απενεργοποιήσει το UAC, στον πίνακα ελέγχου, στο ''ασφάλεια και συντήρηση'' εκεί που λέει για έλεγχο λογαριασμού χρήστη δίπλα λέει ''ενεργός'', ενώ όταν μπαίνω στις αντίστοιχες ρυθμίσεις φαίνεται κανονικά απενεργοποιημένος.
Μήπως γνωρίζεις κάποιον άλλον τρόπο να μπω στα BIOS του Lenovo χωρίς τη χρήση του onekey recovery?

Windows LiveUser94 απάντησε πριν 6 έτη

Λοιπόν, ο παραπάνω προβληματισμός μου παραμένει, αλλά τελικά κατάφερα να μπω στις ρυθμίσεις για το boot και στα BIOS εκκινώντας το PC μου όχι από το κουμπί της ενεργοποίησης, αλλά πατώντας το onekey recovery button. Δε το είχα δοκιμάσει ποτέ και προφανώς δε το σκέφτηκα κιόλας.Νόμιζα ότι η ρύθμιση γίνεται ενώ ο υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος. Οπότε ελπίζω να καταφέρω να κάνω το format χωρίς επιπλέον πονοκεφάλους. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!!