Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΑπομακρυσμένη πρόσβαση σε PC με Windows XP και σύνδεση από πάροχο κινητής τηλεφωνίας
Orestes P ρώτησε πριν 5 έτη

Καλημέρα.
Έχετε να προτείνετε κάποια λύση για απομακρυσμένη πρόσβαση σε σταθερό υπολογιστή, ο οποίος είναι με Windows XP και με σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω παρόχου κινητής τηλεφωνίας (Cosmote);
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι ότι δεν είναι άμεσα προσβάσιμο από κάποιο χρήστη, άρα χρειάζεται να είναι αυτόματη η αποδοχή της απομακρυσμένης πρόσβασης.
Επίσης, μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα το TeamViewer την τελευταία έκδοση της 12. Με τις νεότερες αντιμετωπίζω προβλήματα λειτουργίας για τα Windows XP, άρα είχα αφήσει τη 12 που παίζει καλά. Από εδώ και στο εξής όμως, μου έχει διάφορους περιορισμούς, όπως μικρό χρόνο πρόσβασης λόγω παλαιότητας έκδοσης, χρονικό περιορισμό ανάμεσα στις συνεδρίες και τελευταία με πετάει μέσα σε 1-2' εκτός, αν τύχει και συνδεθώ από εταιρικό περιβάλλον (εντοπίζει την εμπορική χρήση).
Για το χρήση του AnyDesk, τι περιορισμούς μπορεί να έχω να αντιμετωπίσω; Δυστυχώς, δεν έχω άμεση φυσική πρόσβαση στο συγκεκριμένο απομακρυσμένο μηχάνημα για να πήγαινα να το δοκιμάσω με την ησυχία μου.
Εκτός της παραπάνω πιθανής λύσης με το AnyDesk, γνωρίζετε μήπως κάποιο τρόπο για dynamic dns που να λειτουργεί μέσω της σύνδεσης δεδομένων από κινητή τηλεφωνία; Σκεφτόμουν να το χρησιμοποιήσω σε συνδυασμό με κάποια λύση όπως το UltraVNC, αλλά το No-IP που δοκίμασα για παράδειγμα, δεν μου έδινε πρόσβαση, επειδή υποθέτω πως εντόπιζε την εικονική IP από το VPN της Cosmote κι όχι την πραγματική.
Ευχαριστώ.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν περιορισμοί ειδικά για τα XP από άλλες remote administration εφαρμογές, όπως με του Teamviewer.
Το πιθανότερο είναι η λύση του UltraVNC να έχει λιγότερους περιορισμούς. Όμως, για το θέμα του Dynamic DNS, σύμφωνα με τη Dyn μάλλον είναι αδύνατον στο 4G χωρίς κάποια ειδική υποδομή σε συνεργασία με τον πάροχο.
Η μόνη λύση λοιπόν είναι να δοκιμάσεις κάποια εφαρμογή που να μην χρειάζεται dynamic DNS. Πάντως το anydesk έχει unattended access.