Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑπορία για ενεργοποίηση Win10
p4n0s86 ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, πέρσι είχα αγοράσει την άδεια των Win8 από μια γνωστή μου, που δεν την ενδιέφερε οποιαδήποτε αναβάθμιση, αφού δεν χρησιμοποιούσε και πολύ το λάπτοπ. Φυσικά έγινε φορμάτ σε εκείνο το pc, εγώ έκανα την αναβάθμιση σε Win10 και όλα καλά.

Πριν 2 μήνες περίπου άλλαξε γνώμη κι επειδή είχαμε ακόμη το περιθώριο της δωρεάν αναβάθμισης, της αγόρασα από G2A ένα κλειδί των Win7 σε πολύ χαμηλή τιμή. Γνωρίζοντας πως από ένα σημείο και μετά, η εγκατάσταση των Win10 δέχονταν και κλειδιά από προηγούμενες εκδόσεις, προχώρησα κατευθείαν στην εγκατάσταση τους (δεν έβαλα πρώτα τα 7 δηλαδή).

Κι εδώ δημιουργείται το παράδοξο. Το λάπτοπ ήταν συνδεδεμένο στο internet και αφού ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση, προφανώς χρησιμοποίησε το κλειδί που είχε ήδη (στο bios?) από τα 8 και έκανε την ενεργοποίηση! Και όχι μόνο αυτό, συνεχίζω κανονικά κι εγώ να έχω ενεργοποιημένα windows, αυτή τη στιγμή που μιλάμε δηλαδή, 2 υπολογιστές τρέχουν την ίδια ενεργοποίηση εδώ και 2 μήνες!

Δυστυχώς παρήλθε και η προθεσμία δωρεάν αναβάθμισης, αν και κατάφερα να ξαναπουλήσω το κλειδί των 7. Η απορία μου είναι η εξής: Πως είναι δυνατόν να έγινε αυτό; Αφού δεν έχει παρουσιαστεί θέμα σε κανέναν απ' τους 2 μας, κάνουμε τους κινέζους και συνεχίζουμε, ή θα βρεθώ προ εκπλήξεων κανένα πρωί; Γιατί εγώ έχω παραγγείλει SSD και ετοιμάζομαι για φορμάτ και δεν ξέρω αν πρέπει να προχωρήσω πριν βγάλω άκρη.

4 Απαντήσεις

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Σημ: Δεν έβαλα το κλειδί των 7 κατά την εγκατάσταση, γιατί ήθελε πρώτα να δει πως είναι τα Win10 και τα έβαλα δοκιμαστικά, με σκοπό να τα ενεργοποιήσω αργότερα (ή ξανά φορμάτ αν δεν γινόταν μετά).

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ναι, τα Windows 10 διάβασαν από το BIOS το κλειδί προϊόντος των Windows 8. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τρόπος να είχε γίνει παράκαμψη σε αυτό.

Η Microsoft δεν αναλαμβάνει άμεσα δράση όταν χρησιμοποιείται το ίδιο κλειδί προϊόντος σε δύο υπολογιστές. Είναι θέμα χρόνου, όμως, να το κάνει blacklist, που σημαίνει πως σε επόμενο format πλέον το κλειδί δεν θα μπορεί να ενεργοποιήσει την εγκατάσταση σε κανένα υπολογιστή. Έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε κάποιους αναγνώστες.

Σε κάποιο ξένο site είχα διαβάσει πως αν κάνεις την εγκατάσταση των Windows 10 με το κλειδί των Windows 7, θα ενεργοποιηθούν στο σύστημά σου ακόμα και τώρα, μετά την προθεσμία. Όμως δεν βρίσκω αυτή τη στιγμή την πηγή, και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, οπότε αν θέλεις το δοκιμάζεις με δική σου ευθύνη.

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Άρα είναι θέμα χρόνου να γίνει blacklist και αναγκαστικά εγώ είμαι αυτός που πρέπει να αλλάξω, εφόσον το κλειδί είναι στο bios του λάπτοπ. Κι όχι μόνο αυτό, τώρα πια δεν έχει και καμιά υποχρέωση μετά από 1 χρόνο να μου επιστρέψει τα χρήματα. Έξοχα...

Έκανα και τη βλακεία να ξαναπουλήσω το κλειδί, αφού πέρασαν 2 μήνες και θεώρησα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αφού το σύστημα της MS το είχε επιτρέψει για κάποιο λόγο. Αφού αλλάξω κλειδί εγώ από εδώ, υπάρχει πιθανότητα να της γίνει blacklist μετά; Να μη μπω και μέσα στο τέλος και μου ζητάει και τα ρέστα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Μπορεί και να έχει ήδη γίνει blacklisted, στο format και την ενεργοποίηση μετά φαίνεται αυτό. Χωρίς Format, θα μπορούσες να καλέσεις την υποστήριξη της Microsoft Hellas και να ελέγξουν το κλειδί προϊόντος.