Negative Yo ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα παιδιά.
Προσπαθώ να φτιάξω το build για το καινούριο pc που θέλω να αγοράσω. Σκοπός μου είναι να παίζω καινούρια απαιτητικά παιχνίδια σε όσο το δυνατόν καλύτερα γραφικά (very high και ultra) ή παλαιότερα, όπως το Skyrim για παράδειγμα, με πολλαπλά mods. Ταυτόχρονα, θέλω να μπορώ να επεξεργάζομαι με άνεση αρχεία στο Photoshop κυρίως, αλλά και στο illustrator (αυτή τη στιγμή δουλεύω με ένα αρχείο περίπου 3gb με πολλαπλά layers στο photoshop), χωρίς να ασχολούμαι με video rendering και άλλες, πολύ απαιτητικές και βαριές εργασίες. Το budget μου είναι πάνω κάτω στα 1600 ευρώ. Όσον αφορά το gaming, θα παίζω κυρίως TES, Dark Souls, GTA, αλλά και fps games (το ξέρω ότι δεν είναι CS, αλλά δεν μπορώ να το κατατάξω αλλού) όπως το LoL. 
Από κάτω σας έχω τη λίστα με τα μέχρι τώρα parts. Η οθόνη που έχω αυτή τη στιγμή είναι μια Philips LED 231TE4LB/00 (1920x1080 / 60Hz). Η ερώτησή μου είναι η εξής. Μέχρι να μαζέψω χρήματα για να πάω σε μια οθόνη με G-sync ενδεχομένως, θα έχω οπωσδήποτε screen tearing; Θα είναι αντιληπτό και σε high fps games σαν (ας πούμε) το LoL και σε παιχνίδια σαν τα υπόλοιπα που ανέφερα παραπάνω; Λέω για το LoL συγκεκριμένα γιατί παρότι υπάρχει η επιλογή του V-sync πάντα, δημιουργεί input lag. Από κει και πέρα, δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό θα ήταν γενικά το fast sync. 
Το build:
CPU: Ryzen 5 2600X
MB: MSI X470 Gaming Plus
RAM: G. Skill Ripjaws V 16 GB - 3200 MHz, συμβατή με τη μητρική, πιάνει 3200 με a-xmp
SSD: Samsung EVO 970 250GB
HDD: Seagate Barracuda 2TB 3.5'' 
GPU: Palit GeForce GTX 1080 8GB Dual OC
PSU: Corsair TXM 650W
CASE: Fractal Design Define R6 Black TG
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας! 

4 Απαντήσεις

Negative Yo απάντησε πριν 6 έτη

Αν ενεργοποιήσω Fast Sync, δεδομένου ότι η κάρτα θα βγάζει παραπάνω frames απ' τα 60 του monitor, υπάρχει περίπτωση tearing; 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,
Εδώ θα βρεις αναλυτική σύγκριση ανάμεσα στο Gsync και το Fast Sync όσον αφορά το input lag.
Το Fast Sync έχει αποτέλεσμα αν η κάρτα βγάζει πάνω από τα διπλάσια FPS σε σχέση με τα HZ της οθόνης, δηλαδή πάνω από 120FPS. Αλλιώς, θα έχεις tearing.

Negative Yo απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή.
Γενικά έχω δει κόσμο να παίζει LoL σε 280 fps σε 1080p 60Hz χωρίς εμφανές tearing ή με μίνιμαλ. Είμαι αρκετά μπερδεμένος γιατί δεν ξέρω κατά πόσο είναι δικαιολογημένος ο φόβος πως τα games δε θα είναι playable. Προφανώς είναι waste για την κάρτα να τρέχει δίπλα σε τέτοιο monitor, αλλά για αρκετό καιρό θα μείνω με αυτό. Τα τπόλοιπα games δε νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα, αφού σε υψηλά γραφικά δε θα έχουν μεγάλη απόκλιση στα frames σε σχέση με τα 60Hz της οθόνης και παίζει και το V-sync χωρίς αισθητές παρενέργειες εκεί. 
Έχετε εσείς εμπειρία σχετική με αυτό που ρωτάω; 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δυστυχώς δεν έχουμε σχετική εμπειρία πάνω σε αυτό που ρωτάς για να σου πούμε με σιγουριά..