Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑπορία σχετικά με Αναβάθμιση Υπολογιστή
Δημήτρης Σταυρούδης ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα εχω αυτην την στιγμη στον υπολογιστη μου τον AMD A10 7850K επεξεργαστη για καρτα γραφικων την ASUS R9 270X DCUII TOP 2GB, Μητρικη την ASROCK FM2A75 PRO4+, RAM τις HyperX Beast 8GB DDR3-1866MHz Dual Kit και τροφοδοτικο το Corsair CX600M και σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση...Τι ειναι καλυτερο να βαλω τον καλυτερο APU τον A10 7890K με μια MSI RX 480 GAMING X 8G η να περιμενω τους RYZEN και να τον συνδιασω με της προαναφερομενη rx 480 και να παω σε DDR4 16GB? Θα δω μεγαλη διαφορα με τον Α10 7890Κ και την MSI RX 480 η δεν αξιζει τοσο πολυ αυτη η αναβμιση και θα εχω σοβαρο bottleneck στα παιχνίδια οποτε να παω σε RYZEN CPU με MSI RX 480 8GB και DDR4 16GB 2400mhz η 3200mhz? Το PC το εχω ποιο πολυ για παιχνιδια... θα με ενδιεφερε η γνωμη σας...

9 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,

Δεν αξίζει να αλλάξεις επεξεργαστή από τον A10 7850K στον A10 7890K. Bottleneck το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχεις με κανέναν από τους δύο με την RX 480.

Το να πας σε Ryzen είναι πολύ μεγαλύτερη αναβάθμιση, καθώς θα πρέπει να αλλάξεις μητρική και μνήμες. Με τον επεξεργαστή που έχεις και με μια καλύτερη κάρτα γραφικών θα είσαι καλυμμένος για τα περισσότερα παιχνίδια.

Δημήτρης Σταυρούδης απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστω πολύ Άγγελε με καλύψες και με το παραπάνω! Ram να βαλω 16gb ddr3 και 2133mhz; η δεν θα δω τοση διαφορα; γτ λεει οτι ο επεξεργαστης μου υποστηριζει μεχρι 2133mhz και εγω εχω 1866mhz... επειδη καποια παιχνιδια στην ιστοσελιδα Game dabate σε καποια παιχνιδια λεει οτι θελει 12gb η 16gb...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το Game Debate δεν είναι και το πιο αξιόπιστο site. Με τα 8GB που έχεις θα είσαι καλυμμένος για αρκετά χρόνια ακόμα, δεν αξίζει ούτε να αλλάξεις τη μνήμη που έχεις για την μικρή διαφορά που κάνει η συχνότητα, ούτε να προσθέσεις επιπλέον. Βάλε παραπάνω μνήμη αργότερα, όταν αλλάξεις επεξεργαστή και μητρική.

Δημήτρης Σταυρούδης απάντησε πριν 7 έτη

Καλώς!

Δημήτρης Σταυρούδης απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπερα...επανερχομαι...εχω βαλει την GIGABYTE GTX 1070 G1 GAMING και οταν παιζω παιχνιδια μου κανει επαννεκινηση ο υπολογιστης το τροφοδοτικο που εχω ειναι το Corsair CX600M...παρατηρησα θερμοκρασιες και ολα ειναι φυσιολογικα...η καρτα ζηταει Minimum PSU 500WATT και η μεγιστη καταναλωση της ειναι 150watt ενω η παλια που ειχα ηταν 180 watt και δεν ειχα κανενα προβλημα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Είναι πιθανό να έπεσες σε ελαττωματική κάρτα, εφόσον με την παλιά δεν είχες πρόβλημα. Πήγαινέ τη στο κατάστημα και πες τους να τη δοκιμάσουν με παιχνίδια, γιατί καμιά φορά οι τεχνικοί απλά τη βάζουν πάνω για να δουν αν λειτουργεί.

Δημήτρης Σταυρούδης απάντησε πριν 7 έτη

Ο προηγουμενος που την ειχε μου ειπε οτι δεν εχει το παραμικρο προβλημα η καρτα γραφικων...Τον εδωσα σε εναν τεχνικο γτ εφτασε στο σημειο να μην μπουταρει καν ο υπολογιστης και να δουλευουν μονο τα φανακια και οταν εβγαλε τις ραμ ουτε καν σφυριζε η μιτρικη η να δειξει οτι λειπουν...Τον πηρε εκανε τις μετρισεις και μου βρηκε οτι βραχικυκλώνουν τα πισω usb 3.0...ισως η μιτρικη ειναι στα τελευταια της...γτ και σε ολες τις μετρισεις δεν εβγαλε το παραμικρο θεμα και ανοιξε κανονικα σε αυτον και δεν του εκανε ουτε μια επαννεκινηση...τα ελεγξε ολα και βρηκε μονο για τα usb οτι ειχαν θεμα...ετρεξε και το Unity Heaven επιασε 154 fps και οι θερμοκρασιες της καρτας ηταν 62 βαθμοι κελσιου το μαξ! ειπα σε εναν φιλο να μου φερει το δικο του τροφοδοτικο ενα Thermaltake RX2 550watt να δω πως θα παει με αυτο γτ στο Watch Dogs που εβαλα με εκανε επανεκκινηση παλι...ενω την δευτερη φορα που το εβαλα δεν εκανε και οι θερμοκρασιες ηταν στους 47 ο επεξεργαστης και 53 η καρτα γραφικων.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το πρόβλημά σου δεν είναι με τις θερμοκρασίες, δεν υπάρχει λόγος να τις μετράς. Δεν έχω ακούσει να κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής λόγω θερμοκρασίας, αν ήταν αυτό το πρόβλημα, θα έσβηνε εντελώς. Μπορεί να είναι όντως με τη μητρική το πρόβλημα, αλλά αυτού του είδους τα προβλήματα είναι τα πιο δύσκολα στο να έχεις μια πλήρη διάγνωση.

Δημήτρης Σταυρούδης απάντησε πριν 7 έτη

Εστειλε μνμ ο τεχνικος στην Asrock και περιμενει να του απαντησουν να δουμε τι θα μας πουν...τωρα θα μου πεις βεβαια αφου εχεις τον τεχνικο τι ρωτας εμενα και δικαιολογημενα απλα ηθελα να παρω και την δικη σου γνωμη :) να σαι καλά πάντως!!!