Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Διάφορααπορία σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα
3 Απαντήσεις

Άγγελος Κολιός απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας..είμαι φίλος και θαυμαστής της σελίδας σας...θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλάβω τι παίζει με τα πνευματικά δικαιώματα...θέλω να μετατρέψω για nft μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από δημοσιογράφο και έγινε viral, φωτογραφία μιας γυναίκας που κλαίει...υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας? είναι παράνομο αν βγάλω κέρδος από μια φωτογραφία που δεν τράβηξα εγώ?
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Άγγελε
Καλό είναι να ρωτήσεις κάποιον νομικό, αλλά είναι απίθανο να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις δουλειά άλλου χωρίς να έχεις την άδεια του. Ειδικά αν μιλάμε για χρήση με σκοπό το κέρδος. 

Konstantinos Tsanakas απάντησε πριν 2 έτη

Φυσικά και δεν επιτρέπεται. Ούτε ο φωτογράφος μπορεί να δώσει άδεια για κάτι τέτοιο.
Ο φωτογράφος, στην ουσία το νομικό τμήμα της επιχείρησης που δουλεύει ο φωτογράφος, θα μπορούσε να δώσει άδεια να αναδημοσιεύσεις την φωτογραφία του.
Είναι διαφορετικό να χρησιμοποιήσεις την φωτογραφία του φωτογράφου για αναδημοσίευση από το να δημιουργήσεις κάτι άλλο με τη φωτογραφία αυτή.
Έχει κάνει ο Άγγελος ένα επεισόδιο σχετικά με τα post και τια άρθρα, που μπορείς να πάρεις μια ιδέα.
Μη το επιχειρίσεις.
Το λιγότερο 3 χρονάκια και 10.000 αν είσαι πολύ τυχερός.
Ειδικά τον τελευταίο καιρό με όλα όσα γίνονται.
Μπορείς όμως να βρεις την γυναίκα αυτή και να ζητήσεις από την ίδια να σου δώσει την άδεια να κάνεις αυτό που θες να κάνεις.
Αναφέρεσαι στη φωτογραφία με την γιαγιάκα που κλαίει στις φωτιές ;