Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΑπορία (σχετικά με το σύστημα του pc)
Ελένη Φ. ρώτησε πριν 4 έτη

Κάτοχος Dell Inspiron 15 εδώ (όχι ότι έχει κάποια σημασία)
Αποφάσισα να προβώ σε καθαρισμό του laptop μου από άχρηστα αρχεία, καθώς και να εξερευνήσω τις δυνατότητες του σε βάθος, μιας και μ αρέσει να ασχολούμαι με κάτι τέτοια!!
Αναρωτήθηκα λοιπόν τι είναι όλοι αυτοί οι φάκελοι (κρυφοί και μη) μέσα στον κεντρικό δίσκο C (Apps, Dell, Intel,..., Windows,.., Αρχεία εφαρμογών (x86) κτλ.) και σε τι χρησιμεύει ο καθένας από αυτούς. Φυσικά δε ρισκάρω να διαγράψω κάτι για ευνόητους λόγους!!
Ένα πρόχειρο google search δυστυχώς δεν έλυσε την απορία μου. Μήπως θα μπορούσατε να μου απαντήσετε εσείς ή έστω να με κατευθύνετε στο που να ψάξω για να μάθω τι είναι όλοι αυτοί οι φάκελοι (ο καθένας ξεχωριστά); Τα μαθαίνεις σε σχολή; σε online course; στο youtube; στη χαρτορίχτρα(!); 
Ελπίζω να έγινα κατανοητή!!

5 Απαντήσεις

Ελένη Φ. απάντησε πριν 4 έτη

P.s.: Γνωρίζω ότι εκεί μέσα βρίσκεται οτιδήποτε υπάρχει στον υπολογιστή. Η απορία μου αφορά κυρίως για το ποια είναι η ιδιότητα εκείνων των περίεργων φακέλων που οδηγούν σε υποφακέλους και υποφακέλους με ακαταλαβίστικα και αγνώστου τύπου αρχεία.

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Ελένη, μας βάζεις δύσκολα βρε συ...
https://www.youtube.com/watch?v=qGysgfqok2A
Είναι πάρα πολλοί οι φάκελοι για να τους ψάξει έναν-έναν κανείς. Όταν πας στο "τοπικός δίσκος" οι περισσότεροι φάκελοι είναι αρχεία προγραμμάτων που έχεις χρησιμοποιήσει.Τέσπάντων ,βοηθούν τα λινκ αυτά ?
https://iguru.gr/2017/12/25/program-files-x86-and-program-files-folders-in-windows

https://www.thepcinsider.com/windows-temporary-system-files-folders-not-deleted/
Αν δοκιμάσεις εκκαθάριση δίσκου μέσα από τα windows ,αυτά δε πρόκειται να διαγράψουν αρχεία συστήματος. Αν πρέπει ,θα σου βγάλουν σχετικό μήνυμα. Θα πρότεινα να διαβάσεις κι εδώ.
https://www.pcsteps.gr/164356-απαραίτητοι-φάκελοι-συστήματος-των-windows
Αν βλέπεις κάποιο φάκελο windows.old αυτός είναι η προηγούμενη εγκατάσταση των windows που είχες πριν κάνεις αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση. Αυτός ο φάκελος συνήθως διαγράφεται μετά από 30 μέρες ,από μόνος του. Αν πρόκειται για προσωρινά αρχεία (Temp Files) μπορείς να τα διαγράψεις άφοβα.
https://www.pcsteps.gr/1330-καθαρισμός-σκληρού-δίσκου-σε-βάθος

https://www.pcsteps.gr/221614-αυτόματος-καθαρισμός-στα-windows
Θα πάρεις κι άλλη απάντηση πιθανόν από την ομαδάρα του PCsteps

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Ελένη

Όπως είπε και ο Δημήτρης, δεν είναι εύκολο να απαντήσουμε μια τέτοια ερώτηση μέσα σε λίγες γραμμές.

Μέσα στον C βρίσκονται στην ουσία όλα τα αρχεία του λειτουργικού. Υπάρχουν οι φάκελοι των Windows, των προγραμμάτων, οι φάκελοι χρηστών και πολλά ακόμα.

Αν θες να σου εξηγήσουμε τη χρήση κάποιου συγκεκριμένου φακέλου, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, είναι αδύνατο να αναλύσουμε κάθε φάκελο των Windows.

Ελένη Φ. απάντησε πριν 4 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Ήταν αρκετά βοηθητικές και επεξηγηματικές!

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

👍👍!! Να 'σαι καλά !! Για πλάκα είχα βάλει το βιντεάκι από το youtube ,χαίρομαι που δε το πήρες στραβά.
Ξόδεψα αρκετό χρόνο για την απάντησή μου.😀