Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑπορίες μετρήσεων από το pingdom
Basil G. ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας παιδιά
Σε μέτρηση ιστοσελίδας στο pingdom - στο πεδίο Content size by domain αναφέρονται τα: "static.xx.fbcdn.net" και "apis.google.com". Τι ακριβώς είναι?

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Βασίλη,
Απ' όσο είδα με μια γρήγορη έρευνα, το πρώτο είναι ο server όπου αποθηκεύει στο facebook αρχεία εικόνων και βίντεο, ενώ το δεύτερο αποτελεί ένα σύνολο προγραμματιστικών εργαλείων της google τα οποία μπορεί να χρησιμοποιείς κάποιος.
Αν μπορείς, βγάλε ένα screenshot για να σου πω με ακρίβεια τι εννοεί η εφαρμογή. 

Basil G. απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ Γιώργο, απλά με προβλημάτισε γιατί αυτά τα δύο έχουν περισσότερο περιεχόμενο από το ίδιο το site αν το κατάλαβα καλά.

Ζαχαρούλα Γεωργιάδη απάντησε πριν 7 έτη

Έχεις facebook box στη σελίδα σου; Γενικά είναι καταστροφή για την ταχύτητα της σελίδας. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί έχουν κάνει τόσο κακή δουλειά με αυτό, ολόκληρο facebook.
Στη θέση σου θα το έβγαζα. Βάλε μια απλή εικόνα, όπως έχουν βάλει εδώ στο Pcsteps.
Για τα apis.google.com μήπως χρησιμοποιείς google fonts?

Basil G. απάντησε πριν 7 έτη

Έχω plugin που σχετίζεται με Fb: το Ultimate Social Media Icons PLUS για social media. Δεν νομίζω ότι επηρρεάζει περιεχόμενο και ταχύτητα, καμιά και από τις κριτικές χρηστών που το χρησιμοποιούν δεν ανέφερε κάτι τέτοιο.
google fonts δεν χρησιμοποιώ. Έχω όμως plugin που σχετίζεται με google. To Google Analytics Dashboard for WP (GADWP). Ούτε και αυτό πάντως έχει αναφορές για καθυστερήσεις κλπ.

Ζαχαρούλα Γεωργιάδη απάντησε πριν 7 έτη

Και μόνο που ο επισκέπτης κατεβάζει περισσότερα δεδομένα σχετικά με το Facebook και το Google απ' ότι από το ίδιο το site, δεν μπορεί να είναι καλό. Έτσι δεν είναι;
Δικό σου είναι βέβαια το site, εσύ ξέρεις, αλλά συχνά τέτοια plugins δεν αξίζουν την επιβάρυνση.