Ζαχαριας Κουρετας ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα.
Στο laptop στην εναρξή ήταν προεγκατεστημένα προγράμματα της microsoft(word,excel κτλ) στα οποία μου έβγαζε για δωρεαν δοκιμή ή αγορά οταν τα ανοιγα.Μια πρώτη απορία που έχω είναι αν αυτά τα προεγκατεστημένα προγράμματα παρέχουν ολες τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Microsoft;Και επίσης η διαφορα με το online που το χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε ειναι οτι αυτο παρέχεται με μειωμένες δυνατότητες;Πέρα απο αυτά η κύρια απορία είναι η εξής: μια μερα είδα πως είχε εγκατασταθεί αυτόματα το skype for business(πρέπει να οφείλεται στο ότι ειχα ενεγροποιήσει μια υπηρεσία για χρήση λειτουργικού της microsoft απο το πανεπιστήμιο αν και δεν είμαι βέβαιος).Όπως και να έχει πάτησα να το απεγκαταστήσω αλλα δεν μου το εμφάνισε όπως τις άλλες έφαρμογες και ετσι διέγραψα την αμέσως πιο σχετικη επιλογη (αυτη που έλεγε για το office -δεν θυμαμαι πως την έλεγαν ακριβώς ).Οπότε τώρα εχει μείνει στο laptop skype,one note και το office αλλα εχουν διαγραφεί word,excel κτλ.Ξέρετε πως να τις κατεβάσω χωρίς να πληρώσω(γιατι άλλωστε προεγκατεστημένες ηταν).Ευχαριστω πολύ οποιον θα κάτσει να το διαβάσει αλλα απλα προσπαθω να καταλάβω τι παίζει.
Σημείωση: Ξέρω πως πιθανότατα μπορω να κανω χρήση λογισμικου λογω του πανεπιστημιου αλλα εν προκειμένω ρωτάω γενικα για να καταλαβω ή αν θελετε για το τι θα έκανα αν τις ειχα διαγραψει και δεν ημουν φοιτητης.
Ευχαριστώ.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Ζαχαρία

Οι εφαρμογές που αναφέρεις άνοιγαν τοπικά ή απλά ήταν συντομεύσεις που οδηγούσαν στη δωρεάν online έκδοση των Office;

Όσο αφορά τα online Office, λείπουν αρκετές δυνατότητες, αλλά για βασικές εργασίες έχουν τις περισσότερες ρυθμίσεις και επιλογές.

Ζαχαριας Κουρετας απάντησε πριν 3 έτη

Οταν τις άνοιγα δεν με οδηγούσαν σε κάποιον browser, άνοιγαν ως εφάρμογες.Όμως με δεξι κλικ και άνοιγμα θέσης αρχείου μου εμφάνιζε συντομέσεις.Πάντως όταν τις άνοιγα  μου έλεγαν για δώρεαν δοκιμή ή αγόρα οπότε υποθέτω πως δεν είναι το ίδιο με το online καθώς τοτε δεν θα είχε νοημα το να μου εμφανίζει κατι τέτοιο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ρίξε μια ματιά στο Store των Windows μήπως υπάρχουν εκεί διαθέσιμες οι σχετικές εφαρμογές. 

Ζαχαριας Κουρετας απάντησε πριν 3 έτη

Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα .Στο word και το excel για παράδειγμα με βγαζει στον chrome στην σελιδα της Microsoft που ομως έκει είναι για αγορά αυτων των υπηρεσιών.Τωρα δεν ξερω αν εχετε βγαλει ακρη και εσεις αλλα αν έχετε καποια προταση πείτε μου

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Στη σελίδα της Microsoft δεν βλέπω κάποια αναφορά ια δωρεάν τοπικές εφαρμογές. Το μόνο που έχω ακούσει ήταν μια ανακοίνωση ότι τα Windows θα μπουν συντομεύσεις για τη δωρεάν online έκδοση. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις την εφαρμογή Office. Από εκεί μπορείς να κάνεις κάτι;