Anti- Illuminati ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας,

επειδή έχω VISA στην Εθνική για να κάνω αγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό και με κάθε φόρτιση μου παίρνουν από 1 ως 3 ευρώ (στην κάρτα). Το Paypal τι χρεώσεις έχει και τι ασφάλεια; Γιατί οι κύριοι της εθνικής μου είπαν ότι μου πρότειναν να την βγάλω την VISA για να μην χρειαστεί να κάνω λογαριασμό Paypal αν θέλω να αγοράσω κάτι. Τελικά τι συμφέρει περισσότερο; Να έχεις VISA ή απλώς μια mastercard γραμμένη στο paypal?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

12 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα.
Η κάρτα σου είναι προπληρωμένη ή συνδεδεμένη με κάποιον λογαριασμό;
Το paypal δεν έχει καμία χρέωση και είναι απόλυτα ασφαλές. Θα χρειαστεί να συνδέσεις κάποια κάρτα και στη συναλλαγή το paypal θα τραβάει τα χρήματα απευθείας απ' την κάρτα. Δεν χρειάζεται να το φορτίζεις.
Αν όμως συνδέσεις προπληρωμένη κάρτα, πάλι θα πρέπει να βάζεις λεφτά στην κάρτα, οπότε τη χρέωση στην τράπεζα δεν θα τη γλιτώνεις.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα σας, άρα εφόσον το paypal είναι απόλυτα ασφαλές και δεν υπάρχει πιθανότητα ηλεκτρονικής διάρρηξης από hackers (όπως έχει γίνει κατά καιρούς με χρεωστικές κάρτες στο παρελθόν, χωρίς paypal) μπορώ να συνδέσω χρεωστική-mastercard στο paypal ώστε να μπορώ να πραγματοποιώ τις αγορές που θέλω, χωρίς να έχω τις προμήθειες της τράπεζας για την κάθε φόρτιση/εκφόρτιση της προπληρωμένης που αυτοί μου έδωσαν! Γιατί καλά ψιλιάστηκα την δουλειά, ότι θέλουν να σε κλέβουν με την...''δικαιολογία'' της παροχής ηλεκτρονικής ασφάλειας. Έτυχε να κάνω pc build από Ελλάδα αυτό τον καιρό και για κάθε μου φόρτιση/εκφόρτιση μου τσιμπούσαν από 1 ως 3 ευρώ και συνολικά έχασα τουλάχιστον 12-15 ευρώ τζάμπα και βερεσέ! 

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Η μίζα βλέπεις...χάχα !! Ναί ,η Paypal έχει πολύ ισχυρή ασφάλεια. Έχει πάντως αναφέρει εδώ κάποιος αναγνώστης πως του ήρθε ένα πλαστό μήνυμα που του λέγαν πως είναι από το Paypal ,μα αυτό είναι άλλο θέμα.
Μπορεί μόνο (αν δεν άλλαξε αυτό) όταν θες να κάνεις ανάληψη από τον Paypal λογαριασμό ,να σου κρατά η τράπεζα προμήθεια πχ 3€ . Διάβασε καλύτερα κι εδώ ,να πάρεις μία ιδέα.
https://www.pcsteps.gr/26664-%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CF%89-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-paypal-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/
https://www.pcsteps.gr/26657-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-paypal-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C/

Anti- Illuminati απάντησε πριν 6 έτη

Ναι έχεις δίκιο, γράφει ότι η τράπεζα τραβάει πάλι λεφτά από το paypal και είναι ''προνόμιο made in Greece'' κλασσικά και ανεπανάλειπτα!! Αν είναι έτσι στην ουσία με την VISA γλιτώνεις την διαδικασία της εισαγωγής των όλων στοιχείων στο paypal, εφόσον στο κωλοκράτος μας υπάρχει πάντα προμήθεια και για τα 2.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Από το Paypal προς την κάρτα σου κρατάει προμήθεια η τράπεζα. Από την κάρτα προς το paypal που θέλεις εσύ για τις αγορές, δεν υπάρχει προμήθεια.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ. Βέβαια τα λεφτά που εξοικονομείς είναι λίγα, οπότε από άποψη ασφάλειας που είναι το πρωτεύον μάλλον συμφέρει πιο πολύ η VISA ως μέθοδος πληρωμής αγορών.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν θα το 'λεγα.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 6 έτη

Για ποιο λόγο;

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το Paypal είναι από τις πλέον ασφαλείς μεθόδους συναλλαγών.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 6 έτη

ναι αλλά μέχρι και το paypal έχει χακαριστεί, το έχουν αναφέρει αρκετοί άνθρωποι και μερικούς από αυτούς τους βρίσκεις σε forum. Η VISA όμως έχει την δικλείδα της ''φόρτωσης'' ποσού οπότε όταν το κάνεις αυτόματα την ώρα που θες να αγοράσεις κάτι μεταφέρεται και μένει πάλι κενή. Άρα και να σου χακάρουν τους κωδικούς της κάρτας δεν θα κερδίσουν τίποτα. Εκτός και αν είσαι βλάκας και αφήσεις 500 ευρώ και κάνεις 1-2 αγορές με 50-100 ευρώ και χάσεις τα 400 (για παράδειγμα)

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Εγώ έχω ακούσει μόνο πως μία εταιρία θυγατρική της paypal χακαρίστηκε. Όπως όμως και να το κάνουμε, είναι πιό ασφαλής η αγορά με Paypal ,παρά απευθείας με χρεωστική/πιστωτική. Κι επιπλέον,αν πχ μία παραγγελία δεν έρθει ,κάνεις ένα dispute ,και από την Paypal αναλαμβάνουν να επιλύσουν το πρόβλημα που υπάρχει με το κατάστημα ,κι άμα είναι, να σου επιστρέψουν τα χρήματα. (ίσως αυτό να εννοεί κι η Έλενα περί ασφαλών μεθόδων συναλλαγών)
Αν πληρώσεις με Paypal ,εννοώ πως δεν υπάρχει περίπτωση ο πωλητής να σου φάει τα λεφτά και μετά να τον κυνηγάς. Έχεις δηλαδή προστασία. Αν ήταν αναξιόπιστο,το PCsteps δε θα πρότεινε αυτή τη μέθοδο,σωστά ?
Τώρα ,με την ίδια λογική μπορεί να χακάρουν και το λογαριασμό σου στο facebook ,το Taxisnet ,τον υπολογιστή σου(πχ να υποκλέψουν τί πληκτρολογείς)και δε συμμαζεύεται...Δε σημαίνει πως πρέπει να εγκαταλείψουμε το internet αρκεί εμείς να παίρνουμε τα μέτρα μας. 
https://www.pcsteps.gr/86575-ασφαλείς-αγορές-μέσω-internet
Καλό είναι επίσης (πχ για τον Chrome) οι ρυθμίσεις αυτόματης συμπλήρωσης (για τη αυτόματη συμπλήρωση φορμών) να είναι απενεργοποιημένες ,επειδή ξέρω πως ό,τι πληκτρολογείς,ίσως υποκλέπτεται από αυτές τις ιστοσελίδες των καταστημάτων,ακόμα κι αν δεν πατήσεις το "Υποβολή".

Anti- Illuminati απάντησε πριν 6 έτη

Καλά όσο για το τελευταίο με την αυτόματη συμπλήρωση, δε το συζητώ, εννοείται πως είναι απενεργοποιημένο. Από εκεί και πέρα όσο ασφαλές και αν είναι το paypal, από την στιγμή που ανεβάζεις τραπεζικό λογαριασμό και mastercard τα πιο απίστευτα σενάρια μπορούν να συμβούν. Όταν όμως έχεις VISA την φορτώνεις με ότι ποσό θες, κάνεις την συναλλαγή και είσαι ασφαλής!