Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑπορια σχετικά με τα TV BOX
Kostas Ioannidis ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα. Θελω να ρωτησω κάτι για tv box, καθώς δυσκολευομαι να κατανοήσω πλήρως την χρηση τους.
Η μοναδική μου επαφή με tv box ήταν στο σπίτι φιλικού ατόμου που δεν ήξερε να μου εξηγησει, μιας και τα ετοιμασε ολα άλλος. Οταν λοιπον ανοιγαμε το "κουτι" (αργοτερα εμαθα οτι αυτό είναι το λεγόμενο tv box), δεν έβλεπα κάτι που να μου δώσει να καταλάβω οτι μιλάμε για android περιβαλλον (ισως δεν ηταν καν;). Εμεις απλα αυτο που καναμε, ηταν να το ανοιγουμε και απευθειας υπηρχε ενα παρα πολυ απλοποιημενο περιβαλλον που εγραφε πχ Ταινιες, Σειρες, Ντοκιμαντερ, Ραδιοφωνο. Μεσα στις ταινιες ειχε Κωμωδιες, Θριλερ κλπ και απλα εμπαινες και διαλεγες απο μια τεραστια λιστα ποια ηθελες να δεις, πατουσες και επαιζε. Τόσο απλό και ξεκάθαρο. Μια πλούσια βιβλιοθήκη απλά. Ούτε Kodi, ούτε Netflix, ούτε τίποτα. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Ευχαριστώ!

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Κώστα

Δυστυχώς, οι πληροφορίες δεν είναι αρκετές για να καθορίσουμε ποια υπηρεσία είχε ο φίλος σου. Μήπως η συλλογή ταινιών ήταν δική του και χρησιμοποιούσε κάποια υπηρεσία σαν το Plex;

Kostas Ioannidis απάντησε πριν 3 έτη

Οι εξτρα πληροφοριες που γνωρίζω είναι οι εξης: Δεν θυμάμαι να υπήρχαν εφαρμογές, δεν μπαιναμε δηλαδη στις ταινιες καποιας εφαρμογης (πχ στρεμιο). Μονο μενου-υπομενου. Αυτο που ξερω επισης, ειναι οτι το ανελαβε καποιος τριτος, ο οποιος ειπε τι ρυθμισεις να κανει και ολα τα υπολοιπα τα ετοιμασε αυτος, χρεώνοντας μια μικρή μηνιαία συνδρομή (και το σύστημα σε ενημέρωνε πχ να την πληρωσεις γιατι σε 2 μερες ληγει). Και όλα τα βρίσκαμε έτοιμα απο αυτόν τον τρίτο. Επίσης, αυτό που θυμάμαι είναι οτι εάν προέκυπτε κάποιο πρόβλημα, τον ενημέρωνε και λογικά αυτός απο μακριά κάτι έκανε, κάτι ρύθμιζε, δεν γνωρίζω. Βοήθησαν αυτές οι εξτρά πληροφορίες; Αυτή η απίστευτη ευκολία να δεις ταινίες και αυτή η απιστευτη ποικιλία σε υλικό με εκανε να ψαχνω τον τρόπο που στήθηκε αυτό.

Kostas Ioannidis απάντησε πριν 3 έτη

Εάν ήταν κάτι σαν το plex, που απ ο,τι καταλαβα σημαίνει οτι το υλικό είναι κατεβασμένο (άρα χρειάζεται αποθηκευτικός χώρος), και εμείς απο μακριά συνδεόμασταν σε αυτο το database με τα κατεβασμένα που μπορεί να είχε σπιτι του αυτος ο τρίτος, τότε δε νομίζω πως είναι αυτό που ψάχνω, γιατί σημαίνει οτι ή θα πρέπει να αρχίσω να κατεβάζω ή θα πρέπει να βρω έναν αντίστοιχο άνθρωπο. Υπέθεσα οτι ήταν καποιος Online server ας πούμε, που μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε, και απλα ο φιλος μου δεν ηξερε απ αυτα και γι αυτο του το εκανε τριτος με μια συμβολικη χρέωση της εξυπηρέτησης.

Kostas Ioannidis απάντησε πριν 3 έτη

Θυμάμαι ομως οτι ειχε σίγουρα και ραδιοφωνο (σταθμους απ ολη την ελλαδα) και ισως και TV... Αρα αυτο δε μου κανει και πολυ για "συλλογη με ταινιες που εχω σπιτι μου"

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μήπως είχε κάποια συσκευή Android TV, Apple TV, SkyStream ή Roku; Μπορείς να πατήσεις εικόνες από τα περιβάλλοντα τους και να μου πεις αν έμοιαζε με κάποιο από αυτά.

Kostas Ioannidis απάντησε πριν 3 έτη

Δε μου μοιάζει με κανένα απο αυτά. Το interface Θυμάμαι ηταν ένα ανοιχτο μπλε, πάρα πολύ απλοικό, χωρίς φωτογραφίες, και νομίζω χωρίς να γράφει καπου καποια ονομασία προιοντος, πχ να λεει πανω αριστερα Roku. Φωτογραφίες εμφανίζονταν μόνο εάν εμπαινες σε καποια συγκεκριμένη ταινια πχ.

Επειδή συνέχισα λιγο το ψάξιμο, βρήκα το εξής. Μήπως ήταν συνδρομή IPTV; Μήπως αυτός ο τρίτος ήταν μεταπωλητής IPTV; Βλέπω οτι το ποσό συμβαδίζει με αυτό που πλήρωνε η φίλη. 50 ευρώ το τρίμηνο. Δηλαδή να το έκανε γι αυτην και αυτή να του έδινε τα λεφτά. Επισης σε εναν παροχο IPTV βλέπω να αναφέρονται οι συσκευες MAG. Το κουτί που είχε η φίλη ήταν θυμάμαι Infomir Μag.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν αποκλείεται να είναι κάποια IPTV υπηρεσία, αλλά υπάρχουν άπειρες για να βρούμε ποια. Μόνο η φίλη σου μπορεί να απαντήσει με σιγουριά ποια υπηρεσία είναι. 

Kostas Ioannidis απάντησε πριν 3 έτη

Εχετε καποιο αρθρο σχετικα με τις συνδρομητικές IPTV παροχες στην ελλαδα, αν αξιζουν, ποιες αξιζουν, ποια ειναι τα πλεονεκτηματα εναντι καποιου αλλου τροπου να κανεις το δικο σου media center με tv box κλπ; Αυτη η ευκολια του "μπαινω, διαλεγω την ταινια που θελω αναμεσα σε αμετρητες, παταω και παιζει" ειναι αυτο ακριβως που ψαχνω. Σαν ενα νετφλιξ απλα με απειρως περισσοτερες επιλογες

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό μας εδώ