Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Facebook και Social MediaΑπορρητο στο χρονολόγιο του Facebook
Vaio Sun ρώτησε πριν 6 έτη

Aν και έχω ήδη στις ρυθμίσεις απορρήτου να ΜΗΝ εμφανίζεται η ηλικία παρόλα αυτά ειναι ορατη σε όλους στο χρονολόγιο (timeline) στον τοίχο (wall) του προφιλ σε αρκετα facebook. Στη εικονα βλεπεται ενα παράδειγμα (Mark Zuckerberg) και δειχνει φαρδιά πλατιά τη χρονιά γέννησής του (1984)! Το αντιστοιχο αναλογο ειναι ορατο δημοσια και στο δικο μου προφιλ αν και εχω κανει οπως εγραψα μη ορατη τη χρονιά !
Σε μερικά προφιλ αλλων που ειδα τυχαια δειχνει απιθανες χρονιες στο τελος του timeline ! Λες και ειναι 3 ή 10 χρονων ενω ειναι ενηλικοι !
Πως γινεται αυτό; Ψευτικη χρονιά γέννησης βαλανε; !!

8 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ναι, ενδεχομένως να βάλανε ψεύτικη ημερομηνία γέννησης.
Το ότι απενεργοποίησες την ηλικία δεν σημαίνει ότι δεν θα βλέπεις ηλικίες των άλλων, αλλά ότι οι άλλοι δεν θα βλέπουν τη δική σου. Είσαι σίγουρος ότι φαίνεται δημόσια και το δικό σου; Το έχεις τσεκάρει από τον λογαριασμό κάποιου άλλου;

Vaio Sun απάντησε πριν 6 έτη

Μάλιστα το εχω τσεκαρει με τη μεθοδο "view as" που βρίσκεται στη σελιδα του προφιλ μου δεξιά απο το "View activity log" (με κλικ στις 3 τελείες). Δηλαδη σαν δημοσιο προφιλ οπως το βλεπουν οι μη friends.
Δοκιμάσε και εσυ στο προφιλ μου https://www.facebook.com/VaiosSun
Εκτος αν μου διαφευγει κάτι, είναι ευθεία παραβίαση του Facebook στα προσωπικά μας δεδομένα. Και αναρωτιεμαι νομικά αν μπορει να γίνει κάτι από εσάς, ή απο κάποιο φορέα.
Θυμαμαι φοιτητη νομικης κάποιου κράτους της Ευρώπης που ειχε καταφερθει νομικά εναντιoν του Facebook
https://www.reuters.com/article/us-eu-ireland-privacy-schrems/max-schrems-the-law-student-who-took-on-facebook-idUSKCN0S124020151007

Vaio Sun απάντησε πριν 6 έτη

Ακου να γελασεις. Αλλαξα την χρονιά γεννησης αλλα παρολα αυτά δειχνει ΠΑΛΙ τη αρχικη χρονια που γεννηθηκα !

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν μου εμφανίζει τίποτα το link για το προφίλ. Μήπως έχει ξεμείνει στην cache σου και το βλέπεις έτσι;

Vaio Sun απάντησε πριν 6 έτη

Για για να δει κανεις το προφιλ μου πρεπει να ειναι συνδεδεμενος στο facebook λογω των ρυθμισεων privacy που εχω κανει.
Επισης, να μην ειναι στην block list. Οποτε δες αν με εχεις βαλει στην block List σου στο παρελθον για καποιο λογο που ουτε που θυμαμαι.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Ίσως η ρύθμιση να αφορά την ενημέρωση που λαμβάνουν οι φίλοι όταν πλησιάζουν τα γενέθλια, και όχι αν θα βλέπουν γενικά πότε έχεις γενέθλια.

Vaio Sun απάντησε πριν 6 έτη

Γεια σου dear Hellena,

Οπως και ναναι εγω καταλαβα οτι η χρονιά που βάζει σαν ετος γεννησης την πρωτη φορά που δημιουργει κανεις το προφιλ του το Facebook την σφραγιζει και δε φευγει με τιποτα ασχετα με οποιαδηποτε ρυθμιση κανει κανεις στο privacy για να μη φαινεται στους αγνωστους.
Αφου ειναι κανει τετοια.. παιχνιδια ο μεσιέ Mark Zuckerberg θα κάνω και εγώ. Καποια μέρα θα καταργησω το παλιο προφιλ και θα κανω νεο με οτι χρονιά σαν έτος γεννησης μου κατέβει. Ας πούμε 2016 ! ή 1905 !

Vaio Sun απάντησε πριν 6 έτη

(διορθώσεις. Να κάνετε μια αλλαγη να επιτρεπεται edit.)

Γεια σου dear Hellena,
Οπως και ναναι εγώ κατάλαβα ότι η χρονιά που βάζει σαν έτος γέννησης την πρώτη φορά, όταν δημιουργεί κανείς το προφίλ του, το Facebook τη σφραγίζει και δε φεύγει με τίποτα από τη μπάρα του timeline άσχετα με οποιαδήποτε ρύθμιση κάνει κανείς στο privacy για να μη φαίνεται στους αγνωστους.
Αφου κανει τετοια.. παιχνιδια ο μεσιέ Mark Zuckerberg θα κάνω και εγώ. Καποια μέρα θα καταργησω το παλιο προφιλ και θα κανω νεο με οτι χρονιά σαν έτος γεννησης μου κατέβει. Ας πούμε 2016 ! ή 1905 !