Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑποσυνδέσεις σε γραμμή του ΟΤΕ
chris grigoriadis ρώτησε πριν 9 έτη

Άγγελε καλή σου μέρα...
Μετακόμισα πρόσφατα και καθώς δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος από τον προηγούμενο πάροχο μετακινήθηκα στον ΟΤΕ με γραμμή έως 24Mbit. Από την στιγμή που έγινε η σύνδεση ξεκίνησαν τα γνωστά προβλήματα. Συχνές αποσυνδέσεις (router το ZTE που δίνει ο ΟΤΕ) και ταχύτητα με το ζόρι στα 5Mbit (μετρημένη και με το Speedtest). Ήρθε ο τεχνικός, μέτρησε την γραμμή μέχρι την είσοδο, την βρήκε στα 10Mbit και αποφάνθηκε ότι το πρόβλημα είναι στην εσωτερική καλωδίωση και πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο. Ο ηλεκτρολόγος ήρθε, είδαμε όλες τις πρίζες του σπιτιού, κανένα πρόβλημα. Να πω επιπλέον ότι το σταθερό τηλέφωνο που είναι συνδεδεμένο δίπλα στο router δεν έχει κανένα πρόβλημα ενώ ένα φορητό τηλέφωνο σε άλλο δωμάτιο κάνει έντονα παράσιτα. Και τα δύο τηλέφωνα είναι συνδεδεμένα με τα γνωστά φιλτράκια που δίνει ο ΟΤΕ κατά την σύνδεση. Απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ περίπου 2,5 χιλιόμετρα. Τέλος, ο τεχνικός κατέφυγε στην γνωστή μέθοδο να κατεβάσει την ταχύτητα της γραμμής, αλλά τα λάθη και οι αποσυνδέσεις παραμένουν. Το ερώτημα είναι το εξής: Από όσο βλέπω στο διαδίκτυο είναι πολλοί εκείνοι που έχουν παρόμοιο πρόβλημα και έχουν γίνει "μπαλάκι" ανάμεσα στον ΟΤΕ, ηλεκτρολόγους, αλλαγή router και φίλτρων. Υπάρχει κάποιο νόημα στο να να ξεκινήσω αυτήν την διαδικασία με συνεχή τηλέφωνα και επισκέψεις τεχνικών ή πρόκειται για πρόβλημα άλυτο και οποιαδήποτε ταλαιπωρία δεν καταλήγει πουθενά; Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορώ να κάνω μόνος μου για βελτίωση της γραμμής; ο τεχνικός είπε επίσης ότι εάν πάω σε γραμμή vdsl το πρόβλημα θα καλυφθεί, αλλά εκτός από το ότι αυτό απαιτεί παραπάνω χρήματα, βρίσκω την λύση αυτή εντελώς πρόχειρη. Ξέρω ότι είναι κοινό πρόβλημα και δύσκολα μπορείς να προτείνεις λύση, αλλά σκέφθηκα να σε ρωτήσω πριν ξεκινήσω τους καυγάδες με τον ΟΤΕ.. Σε ευχαριστώ πολύ, Χρήστος... (εάν παίζει κάποιο ρόλο, στο router είναι συνδεδεμένοι ενσύρματα δύο σταθεροί υπολογιστές και υπάρχει και ένα laptop που συνδέεται ασύρματα, το λειτουργικό είναι win 7).

5 Απαντήσεις

Παντελής Αλάτσης απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα φίλε μου.Ακριβως το ίδιο ιστορικό είχα και εγώ. Δόξα το θεό όμως άλλαξα router πέταξα του οτε από το μπαλκονι και όλα έστρωσαν. 

chris grigoriadis απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα Παντελή, ευχαριστώ για την απάντηση.. έχεις κάποιο συγκεκριμένο router να προτείνεις; και κάτι ακόμη: με τους κωδικούς τι γίνεται; να υποθέσω ότι πρέπει να μού δώσουν νέους από τον ΟΤΕ;

Παντελής Αλάτσης απάντησε πριν 9 έτη

Φίλε μου έχω ένα Tp-link.δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή το μοντέλο. Κωδικούς δεν υπάρχει λόγος να πάρεις καινούργιους. 99% θα παίξει μόνο του μόλις το βάλεις στην γραμμή αλλά αν δεν περνάς τους κωδικούς του παλιού username*****
Password ****
Και είσαι κομπλέ. 
Επιμέρους ψάξου λίγο να δεις γτ θα διάβασα ένα άρθρο περί εποπτειας (κατασκοπείας κατ εμε ) σε όλα τα router του οτε από. ...... .τον ίδιο τον οτε.αρα μπορείς να χαρείς το θέαμα του ιπτάμενου router να ησυχάσεις. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό το TP-Link και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

chris grigoriadis απάντησε πριν 9 έτη

 οκ παιδιά, θα το πάρω γιατί άλλη λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα... ευχαριστώ πολύ..