Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Facebook και Social MediaΑποσύνδεση Gmail από δεύτερο λογαριασμό Gmail
Ko Ha ρώτησε πριν 7 έτη

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με ένα θέμα με λογαριασμούς Gmail. Εδώ και πολλά χρόνια έχω ένα λογαριασμό Google+ που τον χρησιμοποιώ για όλες τις υπηρεσίες. Πριν από ένα χρόνο περίπου, η μητέρα μου μου ζήτησε να της επαναφέρω το τάμπλετ της και καθότι είχε ξεχάσει τον κωδικό εισόδου, της δημιούργησα ένα νέο λογαριασμό Google. Όταν κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του νέου αυτού λογαριασμού, μου ζητήθηκε μια εναλλακτική διεύθυνση email, έδωσα τον δικό μου λογαριασμό, ώστε αν έχει πρόβλημα ξανά η μητέρα μου με απώλεια κωδικού, να αποσταλλεί σε μένα ο γνωστός σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης.

Από τη στιγμή εκείνη η Google θεώρησε το νέο λογαριασμό της μητέρας μου σαν δικό μου, τον θεώρησε μάλιστα πρωτεύοντα μου λογαριασμό, με αποτέλεσμα κάθε φορά που ανοίγω οποιαδήποτε υπηρεσία της Google, να συνδέομαι αυτόματα με το λογαριασμό της μητέρας μου.

Προσπαθώ λοιπόν να ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΩ τον ένα λογαριασμό από τον άλλο (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, όχι να καταργήσω τον ένα από τους δύο, αλλά να τους αποσυνδέσω μεταξύ τους) ή έστω να κάνω το δικό μου λογαριασμό (που όπως ανέφερα προϋπήρχε αυτού της μητρός μου) πρωτεύοντα.

Στις ρυθμίσεις δεν μπορώ να βρω τίποτα σχετικό, παρά μόνο κατάργηση λογαριασμών, κάτι που είναι εκτός συζήτησης αφού και οι δύο λογαριασμοί είναι απαραίτητοι. Έστειλα email στη Google, περιγράφοντας το πρόβλημα και ζήτησα την αποσύνδεση του ενός λογαριασμού από τον άλλο, αλλά απάντηση δεν πήρα.

Θα εκτιμούσα πάρα πολύ τη βοήθεια σας, αν κάποιος γνωρίζει για το θέμα αποσύνδεσης δύο ή και περισσότερων λογαριασμών Google μεταξύ τους. Εννοείται ότι ο κάθε λογαριασμός έχει το Gmail του,Contacts, Photo, Keep κλπ.

7 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, δοκίμασε να αποσυνδεθείς από τους λογαριασμούς και να καθαρίσεις την Cache για browsers. Πολύ πιθανό να χρειαστεί και επαναφορά ρυθμίσεων στη συσκευή και να βάλεις αρχικά το λογαριασμό της μητέρας σου.

Ko Ha απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα. Αυτό το έχω κάνει πάρα πολλές φορές. Δεν παίζουν ρόλο οι συσκευές. Είναι θέμα Google.

Patrick Matvei απάντησε πριν 7 έτη

Μαλλον εχεις κανει συγχωνευση(προσθηκη) λογαριασμων.

Πηγαινε ον λινε και συνδεσου στον λογαριασμο σου. μετα πηγαινε στο

My account --> Sign in&security εαν υπαρχει ο δευτερος λογαριασμος

της μητερας σου αφαιρεσε τον.

Προτιμοτερο να το κανεις απο Υπολογιστη!!!

Ko Ha απάντησε πριν 7 έτη

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Δυστυχώς τέτοια δυνατότητα δεν δίνει η Google στις ρυθμίσεις ( τουλάχιστον φανερή δυνατότητα) και αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησα βοήθεια εδώ. Η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι η διαγραφή λογαριασμού,κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει καθότι χρησιμοποοιούνται και οι δύο λογαριασμοί.

Patrick Matvei απάντησε πριν 7 έτη

Τοτε εφοσων δεν υπαρχει δευτερος συνδεδεμενος λογαριασμος τοτε θα πρεπει να παμε απ εκει που ξεκινησε το προβλημα δηλ. να αφαιρεσεις(remove) και ΟΧΙ διαγραφη(delete) του λογαριασμου στο ταμπλετ της μητερας.

Με αυτη την ενεργεια δεν διαγραφεις οτιδηποτε εφοσον τα δεδομενα ειναι αποθηκευμενα στο cloud.

Εφοσον αφαιρεσεις τον λογαριασμο απο τα settings-->accounts δες εαν εφτιαξε ο δικος σου λογαριασμος.

Στη συνεχεια μπορεις να τον ξανα-προσθεσεις στο ταμπλετ αλλα προσεχε και διαβαζε προσεκτικα τι πατας και τι δικαιωματα αποδεχεσαι!!

Ko Ha απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ για τον κόπο σου. Αυτή είναι η ερώτηση μου. Πως γίνεται Remove ένας λογαριασμός από ένα άλλο, αφού στα settings δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Η αποσύνδεση λογαριασμού που υπάρχει στα settings, αφορά την αποσύνδεση συγχρονισμού και μόνο, όχι διαχωρισμό λογαριασμών. Αποσυνδέοντας ένα λογαριασμό τοπικά, αφορά μόνο το συγκεκριμένο μηχάνημα και τον συγκεκριμένο browser. Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα καθότι η ίδια διαδικασία πρέπει να γίνει σε όλες τις συσκεύες, για τον κάθε browser ξεχωριστά πλην όμως οι δύο αυτοί λογαριασμοί παραμένουν συνδεδεμένοι μεταξύ τους στο διηνεκές και κάθε νέα συσκευή που θα αγοράζω, είτε Pc, είτε τάμπλετ, είτε τηλέφωνο, είτε τηλεόραση, είτε είτε είτε συσκευές ων ουκ έστιν αριθμός, πάντα θα βλέπει δυο λογαριασμούς με πρωτεύοντα αυτόν της μητέρας μου.

Η λύση που ζητάω λοιπόν είναι διαχωρισμός λογαριασμών, όχι τοπικές αποσυνδέσεις. Ίσως η λέξη "Αποσύνδεση" που χρησιμοποίησα σαν επικεφαλίδα της ερώτησης να δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις. Διαχωρισμό προσπαθώ να κάνω.

Patrick Matvei απάντησε πριν 7 έτη

Mπες ονλαιν στο λογαριασμο της ΜΗΤΕΡΑΣ (My account)και διεγραψε τον δικο σου λογαριασμο σαν εναλλακτικη διευθυνση ετσι λογικα θα αποσυνδεθει ο ενας λογαργιασμος απο τον αλλο.Eαν εχεις δωσει και αριθμο τηλ.διεγραψε τον και αυτον.

Δες και εκει που λεει Connected apps & sites εαν φαινεται κατι απο το δικο σου λογαριασμο και διεγραψε το και αυτο.

Το οτι λογαριασμος της μητερας θεωρηθηκε προτευων δεν ειναι λογικο,κατι εχεις κανει λαθος. καλη τυχη