Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑποτομο γεμισμα αποθηκευτικου χωρου PC
Tzi ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημερα, 

Τον τελευταιο καιρο παρατηρω πως ο αποθηκευτικος χωρος στο Pc μου γεμισε αποτομα και δεν γνωριζω το λογο. Πριν 20-25 μερες ηταν πανω απο 50 GB ο ελευθερος χωρος. Μετα κατεβασα τη matlab και την R που τις χρειαζομαι και επεσε περιπου στα 20-25 λεω οκ ειναι μεγαλα προγραμματα.. τωρα ξαφνικα ειναι στα 6 GB 

Πως εξηγειται ολο αυτο; 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

62 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα !! Εγώ λέω να κάνεις έναν έλεγχο δίσκου.Δεν ξέρω ,μα μήπως κόλλησες ιό ? (υποθέτω)
https://www.pcsteps.gr/57819-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%B9/
https://www.pcsteps.gr/107260-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9/

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Μαλλον ειναι απο τον φακελο temp. Ειναι στα 57GB αυτη τη στιγμη.. οσα περιπου μου λειπουν δηλαδη..

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Θα εκτελεσω τη διαδικασια με το Cleaner και θα σας πω αποτελεσμα.. Ελπιζω να μην ειναι malware ειναι τοσο σπαστικα..

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Θα εκτελεσω τη διαδικασια με το Cleaner και θα σας πω αποτελεσμα.. Ελπιζω να μην ειναι malware ειναι τοσο σπαστικα..

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

 

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Αποτι βλεπω δεν υπαρχει καποιο προβλημα.. Μηπως ειναι αρκετα υψηλη η θερμοκρασια; Μιλαμε για δισκο 6 χρονων, υποψιν..

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Νομιζω εχει καποια σχεση με τα update του Onedrive Που μου πεταει αραια και που τα οποια αποτυγχανουν συνεχεια..

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Μιά χαρά είναι ο δίσκος σου.Δοκίμασε να διαγράψεις τα προσωρινά αρχεία.
https://www.pcsteps.gr/221614-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-windows/

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

  1. Τι γινεται στην περιπτωση που διαγραψω με αυτον τον τροπο τα προσωρινα αρχεια; Δηλαδη στην ουσια τι διαγραφεται;
  2. Εχει διαφορα απο το cleaner;

    Eυχαριστω!

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Επισης γνωριζουμε πως δημιουργηθηκε αυτο το προβλημα; 
Εννοω αν απενεργοποιησω αυτη τη λειτουργια διαγραφοντας το temp.back θα εχω παλι το ιδιο προβλημα;

Αν γινεται απαντηστε μου σε ολα τα ερωτηματα! Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων!

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

1.Διαγράφει το περιεχόμενο του φακέλου Temp.Τα windows όταν εκκινεί ο υπολογιστής,χρησιμοποιούν αυτό το φάκελο.Απλά με αυτή την ενέργεια που θα κάνεις ,δεν θα τον χρησιμοποιούν στην εκκίνησή τους,κι έτσι δεν θα καταγράφουν τίποτα εκεί.
2. Μπά...και το Ccleaner την ίδια δουλειά κάνει.(βλ.Καθαριστής--->καρτέλα Windows).Απλά υπάρχει και ξεχωριστή επιλογή "προσωρινά αρχεία"για τους browsers.
Διαγράφοντας το temp.bak αναιρείς ό,τι έκανες.Το άρθρο είναι σαφές.Θα γίνεται ό,τι και πρώτα γίνοταν.
Δε ξέρω πώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα.Απλά φρόντισε ό,τι έχεις αποθηκευμένο στο δίσκο,να το έχεις και σε 2ο αποθηκευτικό μέσον για κάθε περίπτωση.Κάποια στιγμή χαλάνε οι δίσκοι.Το "πότε"αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Καλημερα, 

1. Εννοω διαγραφοντας τα temp χανω κατι απο τα αρχεια μου; Τι ειδους αρχεια ειναι αυτα;

2. Μα αφου μου ειπατε ο δισκος ειναι μια χαρα, πιστευετε οτι ειναι κατι σαν προειδοποιηση αυτο;

Ευχαριστω! 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Log_file
https://file.org/extension/tmp
Δες τα link που έβαλα.Αν εννοείς φωτογραφίες,βίντεο,τραγούδια,αποθηκευμένα παιχνίδια κλπ...ΟΧΙ,δεν είναι τέτοια αρχεία.Δεν υπάρχει κάτι για να ανησυχείς.
Ακριβώς !! Το είπα σαν προειδοποίηση μόνο.Απλώς σε έναν φίλο,κάποια στιγμή του χάλασε ο δίσκος ξαφνικά.Δεν είχε παρατηρήσει κάτι λέει.ΔΕΝ είπα ότι θα χαλάσει τώρα γρήγορα.Καθαρά προληπτικά το πα.
Τώρα θα γίνω λίγο ίσως παρανοικός.Ένα πχ email με Ransomware να ανοίξεις...πάνε τα αρχεία σου...Ειδικά αν είσαι επαγγελματίας(ασφαλιστής κλπ)κι έχεις διάφορα αρχεία στον υπολογιστή,το να έχεις αντίγραφα ασφαλείας(backup των αρχείων)επιβάλλεται.
https://www.pcsteps.gr/18220-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85/
https://www.pcsteps.gr/119487-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%82-backup-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD/
https://www.pcsteps.gr/55383-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-internet-33-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-cloud-backup/2/

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Εχω εγκαταστησει τη matlab και την R στον υπολογιστη μου με μνημη RAM 4 GB. Το πιο πιθανο ειναι να τρωει χωρο του σκληρου δισκου δημιουργωντας αρχεια temp επειδη ειναι μικρη η RAM; Γενικα καθυστερει αρκετα ειδικα η matlab..

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Όχι , και τα δυό προγράμματα είναι φτιαγμένα να δημιουργούν τέτοια αρχεία.Δεν μπορείς να κάνεις κάτι ώστε να μη δημιουργούνται.
Αν κάνεις τη διαδικασία που λέει το άρθρο για τα Temp files, κι αυτό που λέει στην αποκάτω ενότητα "πρόσφατα αρχεία"για να μη δημιουργούνται ή να αποθηκεύονται temp files ,έχει αποτέλεσμα ?

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Αρα αυτα τα αρχεια που δημιουργουν η matlab και η R ειναι τα tempfiles?
Στο δευτερο λινκ που γραψατε (https://file.org/extension/tmp) στην ουσια αυτο αναφερει..

Δεν εχω τρεξει ακομα τη διαδικασια διοτι δεν εχω αποσαφηνισει ακομα τον ορο tempfiles

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Όποια προγράμματα και να δημιουργούν τα Temp files,αν δε τα διαγράψεις δε βγαίνει συμπέρασμα. Αν παρατήρησες το γέμισμα του δίσκου από τότε που πέρασες το matlab και R ,  τότε τη βρήκαμε την αιτία. Αν δε θες να κάνεις αυτά που γράφει το άρθρο του PCsteps ,τότε διέγραφέ τα κάθε τόσο.
Μη φοβάσαι τα άρθρα που λέει το PCsteps.Αν ήταν κάτι που μπορεί να βλάψει τα windows δεν θα πρότειναν ποτέ αυτά που γράφουν.Εξάλλου αν πήγαινες να διαγράψεις κάποιο ζωτικής σημασίας αρχείο συστήματος,θα σου έβγαζαν τα windows σχετική προειδοποίηση.
Και το λινκ λέει πως δημιουργούνται από έναν αριθμό προγραμμάτων που τρέχουν στον υπολογιστή.Στο τέλος το λέει πως αν τα αρχεία αυτά δεν σας είναι απαραίτητα,είναι ασφαλής να τα διαγράψετε.Κι από τη στιγμή που και το pcsteps το προτείνει,δεν αρκεί αυτό ?

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Το εκανα και επανηλθε στα 60GB.. Aν αλλαξει κατι θα σας ενημερωσω...
Νομιζω ενα 10% του δισκου ειναι καλο ποσοστο για να ειναι ελευθερο.. (ειναι 500GB) σωστα;

Επισης επειδη θορυβηθηκα λιγο με τον δισκο και λογω της παλαιοτητας του υπολογιστη θα ηθελα ενα αξιοπιστο cloud, δωρεαν, με χωρητικοτητα γυρω στα 100-150 GB,και με μεγιστο οριο μεμονωμενων αρχειων γυρω στα 5-10 GB, για παντα! 
Μπορειτε να μου προτεινετε ενα;

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα !! Από τη matlab και R γέμισε ο δίσκος.(πρόσεξα την ερώτησή σου)Αφού όπως κι εσύ είπες,πριν δεν είχες θέμα.
Πρέπει να πω κάτι :: Από το PCsteps ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝΕ ΠΟΤΕ ΕΔΩ !! Μέχρι στιγμής σου έλυσα τις απορίες και τους φόβους για τα temp files. Ήξερα απλώς και σε βοήθησα.Δε ξέρω βέβαια αν παίζει ρόλο που άργησες να απαντήσεις.
Μέχρι στιγμής όλα είναι οκ ! Έχω βάλει το άρθρο για τα δωρεάν cloud backup.Είναι αρκετά,διάλεξε κάποια υπηρεσία όποια σε βολεύει.
Όσο για το δίσκο μπορώ να σου πώ,πρέπει να μη φτάσει στα όρια της χωρητικότητάς του. Από τα 467 giga που είναι ελεύθερα (φωτό που ανέβασες) και αφού καθάρισες τα προσωρινά αρχεία που είναι 57giga ,για την ώρα είναι εντάξει. Τα άλλα 33 giga φαντάζομαι το ξέρεις που δεσμεύονται ήδη από το Σύστημα για τη λειτουργία των windows.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

  1. Τα cloud που δινει το αθρο εχουν κλεισει ολα εκτος απο ενα κινεζικο...
  2. Καθε φορα που ανοιγω το πισι μου βγαζει μια λιστα να κατεβαινει κατω σαν αυτη στην εικονα (την εκανα πριντ σκριν). Γιατι;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

(@Dimitris Gk όπως γνωρίζεις δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς. Παρακολουθούμε τις απαντήσεις/ερωτήσεις και όπου χρειάζεται επεμβαίνουμε. Δεν είμαστε όλη την ώρα μπροστά από ένα υπολογιστή.)
Φίλε μου Tzi αυτό που σου εμφανίζει ίσως να έχει μείνει κατάλοιπο από κάποιο πρόγραμμα. Μπορείς να θυμηθείς πότε σου το έβγαλε πρώτη φορά?
Αξιόπιστη Cloud υπηρεσία είναι το Mega. Δυστυχώς όμως έχεις τη δυνατότητα δωρεάν αποθηκευτικού χώρου έως 50GB. Καλό θα είναι κάποια στιγμή να αγοράσεις έναν εξωτερικό δίσκο.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου Γιωργο!

Μου το βγαζει απο τη στιγμη που εκανα αυτο με τα tempfiles καθε φορα που ανοιγω τον υπολογιστη!

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

@Γιώργο, απλώς ίσως δεν κατάλαβε ο tzi ποιός είμαι .Είπε κι αν μπορώ να προτείνω κάποια cloud υπηρεσία κι όσο να ναι αγχώθηκα.Είναι και το ότι εσείς γνωρίζετε πολύ περισσότερα πράγματα από μένα κι ίσως να ήταν κάτι που θα προτείνατε ίσως,ενώ εγώ δεν ξέρω. Τα περί παρακολούθησης των ερωτήσεων δεν ήμουν σίγουρος ,γιατί πέρασαν πολλές μέρες και δεν ξέρω αν λαμβάνετε ειδοποιήσεις.Τώρα που το ξέρω,μου έφυγε ένα βάρος.Δε κατηγορώ κανέναν.Μου αρκεί να ξέρω πως ο άλλος δε θα μείνει ξεκρέμαστος χωρίς βοήθεια αν εγώ δε μπορώ να κάνω κάτι.
@Tzi ,ίσως είναι επειδή αυτή η ρύθμιση για τα Temp files σβήνει αυτό το φάκελο κατά την Εκκίνηση του συστήματος,επειδή σβήνεται αυτόματα όταν ανοίγει ο υπολογιστής όπως λέει το άρθρο,και υποτίθεται δεν έχεις πρόσβαση.
Κατά τα άλλα ,μπαίνεις στα windows , όλα καλά ? Βρήκα κάποιες free cloud υπηρεσίες ,αλλά απ ότι βλέπω δε χρειάζεται πλέον να πω σχετικά.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Και πρεπει να μου εμφανιζεται καθε φορα οταν θα ανοιγω τον υπολογιστη;
Οσο να ναι ειναι λιγο ενοχλητικο...

Θα δοκιμασω το mega και βλεπουμε!
Ξερουμε ποσο χρονο θελει για να ανεβασεις 50 GB;

Ευχαριστω φιλε για το χρονο σου!

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Έλα ρε συ... λές να είναι κάτω από τη μύτη μας η λύση ? Έχεις δικαιώματα διαχειριστή στο λογαριασμό με τον οποίο μπαίνεις στα windows σωστά ? Αν ναί ,δοκίμασε δεξί κλικ στο φάκελο Temp---> Ιδιότητες---> Ασφάλεια---> Προχωρημένες , και δες πάνω πάνω στο πεδίο "Ιδιοκτήτης" (ή Owner)αν υπάρχει το όνομά σου.(δε ξέρω αν εννοεί Όνομα χρήστη ή του υπολογιστή).Αν δεν είναι πρόσθεσέ το εσύ.
Από τα σχόλια του άρθρου που έδωσα "Αυτόματος καθαρισμός στα Windows χωρίς τρίτες εφαρμογές"στα πρώτα πρώτα σχόλια.Ίδια ακριβώς περίπτωση.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Μηπως εννοεις κατοχος; Δεν βρηκα καπου το ιδιοκτητης

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Οι λέξεις είναι συνώνυμες.Αυτό μάλλον. Επίσης αυτός λέει ,όταν διαγράφει το Temp.bat δεν του το βγάζει αυτό το παράθυρο. (Λογικά εννοεί Temp.bak απλώς μπερδεύτηκε)
Το Τζί Μάκ είναι το όνομα χρήστη ??
Το DESKTOP-8QUCUJD  είναι το όνομα υπολογιστή ? Τι ακριβώς είναι αυτά τα στοιχεία ?

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

@Tzi o χρόνος για ανεβάσεις  50GB είναι σχετικός και εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες..νομίζω όμως ότι υπάρχει και κάποιο όριο στο upload με λίγη υπομονή θα τα καταφέρεις. Επίσης δοκίμασε να κάνεις ένα καθαρισμό στο σύστημα σου όπως προτείνει και ο @Dimitris Gk
Σε κάθε περίπτωση μπορείς να δοκιμάσεις να επαναφέρεις το σύστημα σου σε προηγούμενη κατάσταση.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

@Dimitris Gk

Οταν διαγραφεις αυτο το αρχειο (temp.bak) αποτι καταλαβα ξανασυμβαινει το ιδιο (δηλαδη ξαναγεμιζει ο δισκος)

Ναι ειναι το ονομα χρηστη/διαχειριστη

Ναι ειναι το ονομα του υπολογιστη

@Γιώργος Λάνδρου

Μπορω να κανω 2 λογαριασμους στο MEGA?

@Και στους δυο

Εκει που λεει για τη μετονομασια του αρχειου txt το εκανα 2 φορες νομιζω γιατι δεν εφυγε με τη μια στον φακελο των windows οπως θα επρεπε.. πως το τσεκαρω αυτο;

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και παλι!!

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Πηγα να κανω επαναφορα συστηματος και μου εβγαλε αυτο.. Θελω να κανω επαναφορα διοτι προσπαθησα να "καταφερω" κατι μεσω της κοινης χρησης επιλεγοντας "everyone" αλλα τωρα ενω εχω κανει διακοπη της κοινης χρησης συνεχιζει να μου βγαζει την καρτελα της....

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δυστυχώς δεν έχει σημεία για επαναφορά. Μάλλον αυτή η λειτουργία ήταν απενεργοποιημένη στο σύστημα σου. Επίσης μπορείς να κάνεις αρκετούς λογαριασμούς στο mega με διαφορετικά email.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Εχω κανει επαναφορες στο παρελθον.. Πως το ενεργοποιω;

Επισης τι γινεται με αυτο που γραφω με την Κοινη Χρηση;

Ευχαριστω!

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Δε ξέρω πιά...κι άλλος που ρωτά εκεί στα σχόλια ,στο "Ιδιοκτήτης",είναι λέει το όνομα που πρέπει να είναι ,(όπως και σε σένα) , και πάλι του το βγάζει αυτό το παράθυρο.
Μάλλον είναι απενεργοποιημένη η  επαναφορά από προεπιλογή.Δες εδώ πώς να την ενεργοποιήσεις.
https://www.google.gr/amp/s/www.howtogeek.com/237230/how-to-enable-system-restore-and-repair-system-problems-on-windows-10/amp/

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

To αρχειο Temp.bak πρεπει να σβηστει η οχι; με μπερδεψατε λιγο..

Επισης τι γινεται με αυτο που γραφω με το αρχειο txt?

Tzi απάντησε πριν 7 έτη


Oπως βλεπεις ηταν ολα ενεργοποιημενα... Τι φαση ρε γαμωτο..Κανω κατι λαθος;;

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Ναί πρέπει να σβηστεί το temp.bak
Δοκίμασε τον καθαρισμό με το Ccleaner που λέει ο Γιώργος.
Για το τί γίνεται αυτό που γράφεις με το αρχείο txt ,δεν έχω απάντηση.(συγνώμμη) Ας σου πει ο Γιώργος.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Εψαξα για το temp.bak δεν το βρισκω.. που ειναι ακριβως;

Δες και αυτο με την επαναφορα σε παρακαλω αν εχεις χρονο..

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Στο αρθρο απο το Pcsteps παντως γραφει αυτο "Για να αναιρέσουμε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να πάμε στην παραπάνω τοποθεσία αποθήκευσης και να σβήσουμε το αρχείο "temp.bak"."

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Λοιπον το βρηκα.. Το σβηνω η οχι;

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Σωστά !! ΜΗΝ το σβήνεις το temp.bak για να μη ξαναγεμίζει ο δίσκος.(αυτή είν η σωστή απάντηση)
Άλλο φάκελος temp ,άλλο το temp.bak
Ξαναδοκίμασε την επαναφορά σε "ασφαλή λειτουργία" ενότητα "Η επαναφορά συστήματος μέσα από τα windows". που λέει για το rstrui

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Στην ουσια ομως αυτο το αρχειο προκαλει αυτο το παραθυρο...

Που τα λεει αυτα που λες στο τελος;; 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

https://www.pcsteps.gr/195-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-windows-7-8-system-restore/

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Αυτο ακριβως εκανα και εβγαλε την εικονα παραπανω με το Χ.. Δεν υπαρχουν σημεια επαναφορας καν.. 

Feeling confused right now..

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Λοιπον φιλοι μου επειδη εχω μπερδευτει αρκετα τα ξαναμαζευω τα ερωτηματα μου σε ενα ποστ (μπορειτε να ξαναδειτε τις φωτογραφιες που εχω βαλει παραπανω - αλλιως ρωτηστε με αν εχετε καποια απορια)

1) TEMP.BAT

Η μαυρη οθονη με τις λιστες που μου βγαζει δημιουργειται λογω του αρχειου temp.bat το οποιο σβηνει κατα την εκκινηση τα tempfiles. Αν το σβησω αυτο προφανως δε θα εμφανιζεται αυτη η μαυρη οθονη με τις λιστες. Ομως πιθανον να γεμισει ξανα ο δισκος. Υπαρχει καποιος αλλος τροπος αντιμετωπισης;
2) ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Οπως ειδατε παραπανω ηταν ενεργοποιημενη αλλα δεν ειχε δημιουργηθει πουθενα σημειο επαναφορας. Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση;

3) ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ Temp

Αφου πειραματιστηκα (λαθος μου) μου εβγαλε μια καρτελα κοινη χρηση στις ιδιοτητες για προχωρημενους στην καρτελα ασφαλεια.
α) Πως μπορω να απενεργοποιησω αυτη την καρτελα; (επαναφορα συστηματος δεν μπορει να γινει γιατι δεν υπαρχψει σημειο επαναφορας)
β) Πως ξερω οτι δεν ειναι ενεργοποιημενη η κοινη χρηση; εχω πατησει πολλες φορες διακοπη αλλα η καρτελα που γραφει everyone παραμενει.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!! :D

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Από μένα δες αν φτιάχνεται η επαναφορά συστήματος.
https://www.google.gr/amp/s/neosmart.net/wiki/no-system-restore-points/amp/
600MB ως 4gigabyte χρειάζεται να έχει ελεύθερο χώρο στο δίσκο τουλάχιστον.
https://www.tenforums.com/backup-restore/26906-system-restore-recommended-size.html

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Mα ειπαμε τον εχω κανει αυτον τον τροπο και ηταν οντως ενεργοποιημενος.. παιζει καποιο ρολο οτι για μερικες μερες ο ελευθερος χωρος ηταν 2-3GB?

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Όταν δοκίμασες την επαναφορά,αν είχες αρκετό ελεύθερο χώρο(πάνω από 6giga όπως λένε) όχι δεν παίζει κανένα ρόλο.  Το τελευταίο λινκ έχει κι άλλες ρυθμίσεις να κάνεις με τη Γραμμή Εντολών.Το θέμα εδώ είναι να διορθωθεί αυτό με την επαναφορά.
Είπαμε, μη σβήσεις το φάκελο temp.bak   . Μάλλον αυτό που σου μένει ,είναι να απενεργοποιήσεις τη Γραμμή Εντολών.Απο κεί είναι το μαυρο παράθυρο που σου βγαίνει.(πρώτα δοκίμασε να φτιάξεις την επαναφορά) .Αν δε γίνεται τίποτα ,θα το χεις να εμφανίζεται.
https://www.top-password.com/blog/disable-command-prompt-using-group-policy-or-registry-trick/
Δυστυχώς για το α) πώς μπορείς να απενεργοποιήσεις την καρτ. "Κοινή χρήση" και β) πως ξέρεις αν είν ενεργ/μένη η "Κοινή χρήση" εγώ δεν έχω απάντηση.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Εκανα ενα ελεγχο για malwares βρηκε 89.. τωρα περιμενω με τον καιρο να δημιουργηθει σημειο επαναφορας. Οκ θα δω το λινκ.

Υπαρχει περιπτωση λογω malwares να γεμιζε ο σκληρος απο τα temp files

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Ναί είναι πιθανόν. Και πιθανόν αυτά τα malware να εμποδίζουν τη δημιουργία σημείων επαναφοράς.Γενικά αυτά είναι τα προγράμματα για να δοκιμάζουμε σε τέτοιες περιπτώσεις.Το Malwarebytes πάντως ,είναι πολύ καλό.
https://www.pcsteps.gr/105800-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B9%CF%8E%CE%BD-malware-usb/
Τα antimalware scanners μπορείς να τα έχεις εγκατεστημένα μαζί με το antivirus σου. Το να έχεις 2 antivirus μαζί στο σύστημά σου ΔΕΝ επιτρέπεται.Ειδικά το Malwarebytes κάνει δουλειά και μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου. 

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Κατεβασα και εκτελεσα το malwarebytes.. απο antivirus εχω το προεγκατεστημενο της microsoft.. Να σβησω το malwarebytes δηλαδη τωρα που τελειωσα τη διαδικασια;

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Της microsoft δεν είναι τόσο καλό.Καλύτερα να βάλεις αυτό.(θα έλεγα το Bitdefender free edition μα βλέπω το αφαίρεσαν από την σελίδα τους.)
https://www.pcsteps.gr/214521-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-kaspersky-antivirus/
Δεν χρειάζεται να το σβήσεις.Δε θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Λοιπόν @Tzi δεν είναι νομίζω σωστό να καταχράσαι τον χρόνο αυτών που σου απαντάνε και να βομβαρδίζεις συνεχώς με ερωτήσεις, δεν είναι chat room. Θα περιορίζεσαι σε περιεκτικές ερωτήσεις. Για να ανακεφαλαιώσουμε όπως σου είπε ο Δημήτρης μη σβήσεις το φάκελο temp.bak .  Το Malwarebytes μπορείς να το αφήσεις. Για την κοινή χρήση ρίξε μία ματιά εδώ. Γενικά εάν και πάλι έχεις θέμα, νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να κάνεις ένα format.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστω πολυ, δεν ειχα κανενα ιδιαιτερο προβλημα με αυτο της microsoft, απο τα windows 7 μου ηταν οκ! 

Θα εφαρμοσω σε λιγο αυτο για τη μαυρη οθονη με τις εντολες και θα σου απαντησω

Ας περιμενουμε το Γιωργο για το ερωτημα για την κοινη χρηση τωρα!

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Νομίζω σου απάντησε σε όλα. Τελικά δουλεύει το λινκ για το Bitdefender που έλεγα.
https://www.bitdefender.com/solutions/free.html
Κάνε ότι είναι να κάνεις ,και στη χειρότερη περίπτωση κάνεις format και ξεμπερδεύεις.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

το bitdefender εχει και anti-malware?

Ωπ ναι τωρα ειδα την απαντηση του!

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

Πραγματικα παιδια δεν εχω καθολου χρονο για format αυτη την περιοδο!
Ευχαριστω παντως!

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Τώρα ξεφεύγουμε από το θέμα της ερώτησης.Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αντιικά προγράμματα ,καλύτερα άνοιξε νέα ερώτηση.
Προστασία από ιούς σημαίνει και προστασία από malware.Αυτά τα 2 πάνε πακέτο.
Όλα τα antivirus έχουν real time προστασία.Το Malwarebytes είναι antimalware scanner που το τρέξεις ΕΣΥ χειροκίνητα αν νομίζεις πως κόλλησες ιό/malware που το Antivirus δεν "έπιασε". Το Malwarebytes έχει real time προστασία ΜΟΝΟ όσο διαρκεί η δοκιμαστική του έκδοση.Μετά ,πρέπει να αγοράσεις το πρόγραμμα αν θες αυτή την προστασία του. Η ανίχνευση ιών/malware και τα updates του εξακολουθούν να γίνονται κανονικά.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

OK καταλαβα, θα δω τα λινκ που μου στειλατε για την μαυρη οθονη με τις εντολες και για την κοινη χρηση.. Ελπιζω να μην εχω καποια απορια! 

Ευχαριστω πολυ ως εδω πραγματικα!

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

@Γιωργος Λανδρου

Φιλε Γιωργο διαβασα το λινκ που εδωσες.. εκανα καποια πραγματα αλλα δυστυχως δεν βοηθησαν. 

Το προβλημα ειναι οτι σε ολους τους φακελους αν πας ιδιοτητες->ασφαλεια->για προχωρημενους θα δεις την καρτελα της κοινης χρησης και τον Administrator και τους Εveryone μεσα..

Εφοσον δεν μπορουμε να βρουμε πως να κλεισουμε την καρτελα αυτη για ολους τους φακελους, μπορεις να μου πεις σε παρακαλω αν καποιος συνδεθει στο δικτυο μου θα μπορει να δει τα αρχεια μου;

(Αν πιστευεις οτι πρεπει να κανω νεο threat πες μου)

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Για δες εδώ.

Tzi απάντησε πριν 7 έτη

To link που εστειλες λεει ακριβως τα ιδια πραγματα με το προηγουμενο (βοηθεια Microsoft) δυστυχως... καποιος αλλο τροπος;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δυστυχώς δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω..ίσως πια σαν τελευταία λύση να έκανες επαναφορά το σύστημα σου (reset).