Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑποτυχία εγκατάστασης διανομής linux
Διονυσης Ζορμπας ρώτησε πριν 5 έτη

Έχω ένα laptop HP G72 3GB DDR2 RAM(2010). Έχω προσπαθήσει να εγκαταστήσω ubuntu, mint xfce και τελευταία manjaro χωριςχεπιτυχια.Στην τελευταία προσπαθεια εμφανίζεται μύνημα σφάλματος 'error grub key is interrupt'. Έχω απογοητευτεί. Κάποια συμβουλή; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

4 Απαντήσεις

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

προσπαθείς να κάνεις dual boot με windows ή να βάλεις μόνο τα linux; και αν ναι ποια windows έχεις; φαίνεται να υπάρχει θέμα με τον grub. επίσης τα εγκαθιστάς και δεν ξεκινάνε ή δεν bootαρει καν το φλασάκι/CD;
πριν ξαναδοκιμάσεις δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το secure boot στα bios.

Διονυσης Ζορμπας απάντησε πριν 5 έτη

Δεν μπουτάρει το στικακι. Επίσης το bios είναι παλιό και δεν υπάρχει secure boot. Έχω ψαχτεί πολύ στο διαδίκτυο και δεν έχω βρει λύση. Σε προσπάθεια για ubuntu είχε kernel panic, mint xfce εβγαζε uncompressed κάτι. Σε ευχαριστω πολύ πάντως για το ενδιαφέρον.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Eγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις με dvd να κάνεις boot .Μπορεί η μητρική να μην υποστηρίζει boot από στικάκι.
Αν ναι ,δες εδώ στην προτελευταία ενότητα του άρθρου αυτού "Πώς μπορώ να κάνω εκκίνηση από υπολογιστή αν δεν το υποστηρίζει η Μητρική μου".
https://www.pcsteps.gr/1404-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-boot-%CE%B1%CF%80%CF%8C-usb-dvd-cd/#____USB

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

με ποιο πρόγραμμα έκανες το φλασάκι bootable; δοκίμασε να το γράψεις με εγγραφή DD και όχι με την προεπιλεγμένη ρύθμιση (ISO). το rufus έχει τέτοια επιλογή καθώς και το Unetbootin.
εάν δεν δουλέψει ούτε αυτό κάνε αυτό που είπε ο δημήτρης. τσέκαρε και το λινκ που έβαλε.