Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑποτυχία σύνδεσης στο δίκτυο Πανεπιστημίου
p4n0s86 ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, για κάποιον λόγο, από τη στιγμή που εγκατέστησα τα Windows 10, η αδερφή μου δεν έχει πρόσβαση πλέον σε καμία σελίδα της ηλεκτρονικής γραμματείας του Πανεπιστημίου, μέσω OpenVPN.
 
Συγκεκριμένα, εγκαθιστώ χωρίς κανένα πρόβλημα το OpenVPN και τις ρυθμίσεις του Πανεπιστημίου, από τους installers που δίνουν σε αυτή τη σελίδα: http://www.noc.uth.gr/?q=el/node/181, στην οποία αναφέρεται συμβατότητα με Win10.
 
Αφού συνδεθεί με τους κωδικούς της κανονικά και χωρίς πρόβλημα στο OpenVPN, δεν φορτώνει καμία σελίδα της ηλεκτρονικής γραμματείας: http://www.uth.gr/students/e-university.
 
Γίνεται δοκιμή με όλους τους browsers, με απενεργοποιημένο το antivirus επίσης (Bitdefender Free), μήπως τις μπλοκάρει για κάποιο λόγο, ενώ έλεγξα και τις ρυθμίσεις του δικτύου στο TCP/IPv4 και είναι Αυτόματη απόδοση IP και DNS (αν παίζει ρόλο).
*Στην λίστα των ιδιοτήτων είναι όλα επιλεγμένα, εκτός απ' το πρωτόκολλο πολυπλέκτη (αυτό το είχα ρωτήσει επειδή είχα την εντύπωση ότι τα άλλαξα καταλάθος και μου πρότεινε να τα βάλω έτσι ο συνεργάτης της σελίδας, ο φίλος Νίκος).
 
Δοκίμασα και με σύνδεση VPN PPTP όπως περιγράφει αναλυτικά εδώ: http://www.noc.uth.gr/?q=el/node/227 αλλά αποτυγχάνει στην σύνδεση, λέγοντας ότι βάζουμε λάθος στοιχεία (ενώ είναι 100% βέβαιο πως είναι σωστά).
 
<br/><a href="http://oi66.tinypic.com/244o21h.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>
 
Για να συνδεθεί στην ηλεκτρονική γραμματεία εδώ και 1 χρόνο περίπου, αναγκάζεται να πηγαίνει στο σπίτι φίλης της (η οποία έχει Windows 7). Τι μπορεί να φταίει;

6 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Το πρόβλημα παραπέμπει σε λάθος στοιχεία, αν το password ή username έχει ειδικούς χαρακτήρες, μην το κάνετε copy paste αλλά γράψτε το κανονικά.

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Στο Library μέσω OpenVPN συνδέεται κανονικά. Δείχνει πράσινο, ακριβώς την ίδια διαδικασία που κάνει και σε άλλο σπίτι και μπαίνει. Το password γράφεται πάντα χειροκίνητα και είναι σωστό χωρίς αμφιβολία. Πρόβλημα σύνδεσης υπάρχει με PPTP, με OpenVPN όπως μπαίνουν όλοι οι φοιτητές δηλαδή, συνδέεται κανονικά, απλά αρνείται να φορτώσει τις σελίδες από το δίκτυο του Πανεπιστημίου.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Ρίξε μια ματιά στο router σου αν έχει επιλογές vpn passthrough ή pptp passthrough και αν έχει ενεργοποίησε τες. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις και το firewall του υπολογιστή

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Σε ποια ενότητα στο interface του router να ψάξω για vpn passthrough? Έχω το Technicolor TG788vn. Μια ματιά που έριξα τώρα, δεν είδα κάτι σχετικό. Το ίδιο είχα και πέρσι πάντως με Win8.1 και έμπαινε κανονικά, δεν άλλαξα κάτι στις ρυθμίσεις του.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δεν βλέπω κάπου να έχει τέτοια επιλογή το συγκεκριμένο. Σε κάθε περίπτωση από την στιγμή που έμπαινες με άλλο λειτουργικό με τις ίδιες ρυθμίσεις, το πρόβλημα είναι πιθανόν σε κάποιον driver. Αν έχει των windows δοκίμασε να κατεβάσεις από το site του κατασκευαστή και αν δεν δουλέψει πάλι, δοκίμασε από τον κατασκευαστή της κάρτας δικτύου, συνήθως είναι realtek

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Driver για ποια συσκευή, δεν σε κατάλαβα. Για το router? Στην διαχείριση συσκευών πάντως είναι όλα ok και γενικά δεν φαίνεται να έχω πρόβλημα σύνδεσης σε κάτι άλλο πέρα από αυτό.

Θα ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι και χαζό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δίνω internet στο pc ενσύρματα, αλλά με powerlines και πέρσι είχα το router σε άλλη πρίζα του σπιτιού, μήπως παίζει κάποιο ρόλο; Μήπως με wifi έμπαινε ας πούμε;