Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑποτυχία σύνδεσης gmail μετά από factory reset
p4n0s86 ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα, δώστε τα φώτα σας γιατί είμαι να σκάσω. Πήρα το Huawei Y5 πριν 2 βδομάδες, αλλά επειδή δεν δεχόμουν με κανένα τρόπο push notifications από Messenger και μερικές ακόμη εφαρμογές (ναι τα τσέκαρα όλα, έδωσα άδεια, έλεγξα τις ειδοποιήσεις στις ρυθμίσεις τους) αποφάσισα να το κάνω factory reset (όχι επαναφορά εργοστασιακών γιατί μου έλεγε ότι δεν γίνεται πλήρης εκκαθάριση).
 
Πριν το κάνω αυτό, είχα συνδέσει με το Google Authenticator app το 2 step verification σε κάποιους λογαριασμούς (μαζί σ' αυτούς και της Google). Επειδή δεν ξέρω τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση, απενεργοποίησα πρώτα αυτή την ασφάλεια, για να μην κλειδωθώ έξω απ' τα accounts, αφού δεν θα είχα πρόσβαση προσωρινά στο app.
 
Αφού προχώρησα σε factory reset, φτάνω στην οθόνη που ζητάει google login (δεν μπορεί να προσπεραστεί το βήμα), βάζω κανονικά username και password και μου λέει "Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας έναν απ' τους λογαριασμούς του κατόχου αυτής της συσκευής" ενώ είχα τον ίδιο λογαριασμό και πριν! Και επιστρέφει συνεχώς στην οθόνη εισόδου.
 
Το καταλαβαίνω ότι είναι θέμα ασφάλειας, σε περίπτωση κλοπής κτλ αλλά το να με έχει κλειδώσει έξω απ' το κινητό μου ενώ εισάγω τα πάντα σωστά, νομίζω ξεπερνά τα όρια της λογικής. Να αναφέρω ότι άλλαξα και τον κωδικό μου στο Google από το pc, πριν κάνω factory reset στο κινητό. Προσπάθησα να βρω τρόπο να επικοινωνήσω με το support της Google, αλλά χάθηκα ανάμεσα στις δεκάδες κατηγορίες.
 
Επίσης, δεν μπορώ να αλλάξω τον κύριο αριθμό τηλεφώνου ή να προσθέσω εφεδρικό, γιατί μου λέει ότι προσωρινά δεν είναι διαθέσιμη η διαδικασία. Τι πρέπει να κάνω;

3 Απαντήσεις

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Μου είπαν -κι αν μπορείτε να το επιβεβαιώσετε- ότι από Android 5.1 και πάνω υπάρχει factory reset protection, αν αλλάξεις το password πριν τη διαδικασία και διαρκεί 72 ώρες! Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί δηλαδή, μένω χωρίς κινητό, γιατί η Google αποφάσισε να επιβάλει παρανοϊκά μέτρα ασφάλειας, χωρίς καμία ειδοποίηση τουλάχιστον πριν το factory reset για το τι πρόκειται να συμβεί, πράγμα που αμφιβάλω αν είναι και νόμιμο, αλλά τέλος πάντων.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Δες εδώ τι θα σου προτείνει
https://support.google.com/accounts/troubleshooter/2402620

p4n0s86 απάντησε πριν 8 έτη

Τα έψαξα όλα αυτά, κανένα δεν αντιστοιχεί στην περίπτωση μου. Το μόνο που βγάζει νόημα είναι αυτό που μου είπαν, ότι εφόσον άλλαξα το password πριν το factory reset χτύπησε protection και δεν μπορώ να κάνω τίποτα αν δεν περάσουν 72 ώρες. Από ένα googlάρισμα που έκανα, αυτό βρίσκω και στα περισσότερα sites.