Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑΠΩΛΕΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΛΩΔΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ MODEM
Akis Janenas ρώτησε πριν 8 έτη

Σχετικα με τα καλωδια Δικτυου Modem , ποση απωλεια  (σε dbi ) μπορει εχουν (πχ μια προεκταση 20m) μεταξυ ενος PC και του Router/Ap (συγκεκριμενα ειναι το R36 της ALFA αν σας βοηθαει) το οποιο συνδεεται αμεσα με την Wireless Card (μεσω USB) , την γνωστη AWSU036H - με μια κεραια εσωτερικη 8dbi . Δοκιμαζοντας ενα 20m καλωδιο USB , παρολο που ηταν και της Μanhatan ( Active/Repeater ) , ειχε πολυ μεγαλη απωλεια σηματος …   Ευχαριστω !
 

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Φίλε Άκη, 20 μέτρα είναι πολλά ακόμα και για Ethernet καλώδιο. Ενώ θεωρητικά οι προδιαγραφές του Ethernet καλύπτουν μέχρι 100 μέτρα, οι προδιαγραφές αυτές υπολογίζουν μέχρι 80 μέτρα χτισμένα σε τοίχο, και μόνο 10 μέτρα από την κάθε πλευρά σαν ελεύθερο καλώδιο.

Στην περίπτωσή σου η καλύτερη λύση είναι ένα Powerline για να εκμεταλλευτείς την ηλεκτρική εγκατάσταση του κτηρίου. Αν έχεις μονοφασικό ρεύμα, αυτό είναι καλή και οικονομική επιλογή.

Akis Janenas απάντησε πριν 8 έτη

Σαε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση , θα καταχραστω την ευγενεια σου για ακομα μια ερωτηση (τελευταια το υποσχομαι,καταλαβαινω οτι ο χρονος σου ειναι πολυτιμος) . Χρησιμοποιουσα μεχρι τωρα για την συνδεση μου με το Router το Active USB/20m οπως σου προειπα , και ενω το σημα που εφτανε απο την Alfa Card απευθειας στο Laptop , χωρις σχεδον καθολου απωλεια σηματος , τωρα δεν το " βλεπει " καν . Με την πειρα σου , τι μπορει να φταιει . Υποψιν οτι το καλωδιο δουλευει αψογα με οποια αλλη συσκευη το εχω δοκιμασει, την Αlfa την εχω περιπου 5 χρονια οπως και την κεραια (παλι της Αlfa Νetwork) και αναρωτιεμαι αν μηπως σταδιακα με τον καιρο καποιο απο αυτα , χανει την αποδοτικοτητα τους οποτε και χρειαζονται αντικατασταση . Αλλη μια λεπτομερεια ειναι οτι η συγκεκριμενη καρτα δεν εχει καλη συμβατοτητα με τα Αpple (οι genius της εταιρειας δεν εχουν μπει καν στον κοπο να γραψουν εναν κωδικα για τον boodoader, με αποτελσμα να κρασαρει πολλες φορες και να θελει reboot συχνα . Την χρησιμοποιω ομως γιατι ειναι πολυ δυνατη !
Χιλια ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου και καλη υπομονη με ολους εμας με τις απιθανες ερωτησεις μας . Να εισαι καλα . Ακης

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Πιο πιθανό βλέπω να είναι το θέμα με την Alfa Card παρά με το router. Γενικά αυτές οι κάρτες δεν έχουν την υψηλότερη ποιότητα κατασκευής. Από την άλλη, βέβαια, η αστοχία υλικού μπορεί να χτυπήσει σε οποιαδήποτε συσκευή.

Akis Janenas απάντησε πριν 8 έτη

Σ᾽ ευχαριστω και παλι , να εισαι καλα !