ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ρώτησε πριν 5 έτη

Έχω σύνδεση vdsl 50, αλλά παρατηρώ ότι κάποιες φορές σελίδες στο internet αργούν να ανοίξουν (όσο αργούσαν και με το adsl 24 που είχα), επίσης, στο gaming ο γιος μου παρατηρεί κάποια lag, που πιστεύει ότι με το adsl δεν είχε. Πού μπορεί να οφείλονται αυτά και μπορώ να κάνω κάτι;
Επίσης, από το λάπτοπ μου, πολλές φορές για να συνδεθεί στο internet με wifi ήδη ανοικτό, πρέπει να κάνω επανεκκίνηση του λάπτοπ γιατί αλλιώς δεν συνδέεται αυτόματα. Πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό; (με παλιότερα λάπτοπ, καθώς και με κινητά, ποτέ δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα).

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε
Είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ίντερνετ και όχι στον υπολογιστή; Τι χαρακτηριστικά έχει ο υπολογιστής;
Αν συνδέεστε ασύρματα, τι ταχύτητες πιάνεται; Μήπως το Wifi δέχεται αρκετές παρεμβολές; Δοκιμάστε να αλλάξετε κανάλι στο Wifi
Όταν λες lag, αναφέρεσαι σε κολλήματα λόγω υψηλού png/χαμηλής ταχύτητας ή μήπως απλά κολλάει το παιχνίδι;
Το τελευταίο πρόβλημα λογικά είναι θέμα του laptop. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις ξανά τους drivers δικτύου. Θα τους βρεις στο site του κατασκευαστή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σου!
Χαρακτηριστικά υπολογιστή: 
Επεξεργαστής AMD E1-1200 APU with Radeon(tm) HD Graphics 1,40 GHz
4GB RAM
Αναβαθμισμένο σε Microsoft Windows 10 Home (64bit) από Windows 7
Για τα κολλήματα, αυτά που με ρωτάς δεν τα γνωρίζω καλά ούτε μπορώ να πω περισσότερα.
Η ταχύτητα του ασύρματου είναι πολύ κάτω από τα 50 Μbps αλλά δεν ξέρω τώρα ακριβώς πόσο είναι. Με μετρήσεις που είχα κάνει με κάποια προγράμματα μου έβγαζε διάφορες τιμές (15- 30 αν θυμάμαι καλά)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ απάντησε πριν 5 έτη

Άκυρο ως προς τις ταχύτητες, είναι ιδανικές, ενώ και στο wifi analyzer δεν βρήκα παρεμβολές. Όσο για τους driver δικτύου δεν μπόρεσα να τους εντοπίσω με κανένα τρόπο, όσο και αν έψαξα, ίσως γιατί έχω κάνει αναβάθμιση σε windows 10 όπως είπα. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ο γιο σας τα παιχνίδια τα παίζει με τον υπολογιστή με τα 4GB RAM; Αν ναι, είναι αρκετά λίγα για παιχνίδια. Αν παίζει απαιτητικούς τίτλους, μπορεί τα κολλήματα να οφείλονται σε αυτό.
Ένα κόλλημα εξαιτίας του ίντερνετ είναι να καθυστερείς να βλέπεις την κίνηση του αντίπαλου παίχτη. Αν είναι θέμα υπολογιστή, θα κολλάει γενικά το παιχνίδι.
Αν τα κολλήματα ανήκουν στο πρώτο είδος, να κάνει ένα speedtest και να δει πόσο είναι το ping πέρα από την ταχύτητα. Υψηλό ping οδηγεί σε lag στα παιχνίδια.
Αν μου πεις ακριβώς το μοντέλου του laptop, μπορώ να ψάξω εγώ να δω αν υπάρχουν διαθέσιμοι drivers για Windows 10.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ απάντησε πριν 5 έτη

Το μοντέλο του λάπτοπ είναι 
Toshiba Satellite C850D-104 και ο κωδικός
PSC9SE-00400KGE
Όπως είπα, φορούσε windows 7 και έχω βάλει windows 10 (64bit)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δεν υπάρχουν drivers για Windows 10 στο site του κατασκευαστή.
Μπορείς όμως να διαγράψεις τον drivers του Wifi μέσω της διαχείρισης συσκευών και να κάνεις επανεκκίνηση το laptop για να εγκατασταθεί αυτόματα μέσω του Windows update. Θα χρειαστεί να έχεις ενσύρματη σύνδεση στο ίντερνετ.