Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑργος υπολογιστης επειτα απο αναβάθμιση σε ssd
D K ρώτησε πριν 2 έτη

καλησπέρα σας,
πριν λίγο καιρό αποφάσισα να αναβαθμισω το λαπτοπ μου dell inspiron 15 5558(i5,4GB,500GB, windows 10) και να αλλαξω τον hdd σε ssd προκειμενου και κερδισω την ταχυτητα που προσφερει ενας τετοιος δισκος.
Το λαπτοπ όμως συνεχίζει να αργεί έχοντας πλέον ssd. Εχει τυχει σε καποιον κατι παρομοιο και πως δικαιολογειται αυτη η συμπεριφορά;
Τι θα μπορούσα να κάνω προκειμένου να αλλάξει αυτό;
Έχω κάνει όλες τις ενημερωσεις και εγκατασταση ολους τους drivers.
Ευχαριστώ 
 

4 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Έκανες μεταφορά των Windows (cloning στον SSD) ή νέα εγκατάσταση? Με τη 2η επιλογή απαλλάσσεσαι από τυχόν προβλήματα της παλιάς εγκατάστασης, όπως λάθη στη registry, παλιές ξεχασμένες εφαρμογές και dlls, trackers, παλιό bloatware, λάθη στη Windows Update Database κλπ. Ωστόσο θέλει και κάποιο χρόνο για να κατεβάσει και να εγκαταστήσει ότι updates χρειάζονται, και κατά το διάστημα αυτό ο υπολογιστής μπορεί να είναι πολύ απασχολημένος.
Με την εγκατάσταση ενός SSD θα έπρεπε να δεις σημαντική βελτίωση των επιδόσεων. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις το Task Manager για να δεις που χάνει χρόνο και αν είναι η CPU ή ο δίσκος το bottleneck. Εκτός από τα updates που ανέφερα παραπάνω (τα οποία απλώς πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να εγκατασταθούν), καλό θα ήταν να κάνεις disable κάποια processes τα οποία απασχολούν τον υπολογιστή χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, όπως Telemetry, User Experience Host, Cortana, Shadow Copy Service, και το Indexing Service (τρέχει συνέχεια, και κάνει πολλά updates στο δίσκο για να δημιουργήσει τα indexes, ενώ το search των Windows το οποίο υποτίθεται ότι βοηθάει είναι για κλάματα - αν θέλεις ένα σωστό search καλύτερα εγκατέστησε ένα third-party tool, όπως το Ultrasearch). Υπάρχουν πολλά posts στο internet και videos στο Youtube για το πως γίνεται αυτό. Εννοείται bloatware εφαρμογές, όπως συνοδευτικά software που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να κατεβάζουν διαφημίσεις τις απεγκαθιστάς. Τρέξε αν θέλεις και το CClean, αλλά μην επιλέξεις να φορτώνεται αυτόματα κατά την εκκίνηση.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα και από εμένα

Όταν λες ότι το laptop αργεί, σε τι ακριβώς αναφέρεσαι; Πχ αργεί το boot ή σε κάποια συγκεκριμένη εργασία;

D K απάντησε πριν 2 έτη

Χρήστο καλησπέρα, έχω κάνει καθαρή εγκατάσταση των windows και οχι clone. Θα δοκιμασω αυτα που μου εγραψες και θα επανελθω. Σ ευχαρστω για την απαντση σου και το χρονο σου.
Καλησπέρα Γιώργο. Το λαπτοπ λειτουργεί λες κι έχει έναν μηχανικό δίσκο κι όχι ssd. Αργει και στην εκκινηση και σε οποιαδιποτε αλλη εργασια στα windows.
Σ' ευχαριστώ. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ποιον SSD αγόρασες; Μήπως είναι κάποιος υπερβολικά χαμηλής ποιότητας;