Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑργο μηχανημα αμεσως μετα το format
Βαγγελης Γιαννακοπουλος ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας παιδια και καλη χρονια σε ολους με υγεια!!Εκανα χθες φορματ στον σταθερο υπολογιστη ενος φιλου μου με μητρικη msi p55m-gd41 και επεξεργαστη εναν i5 για socket 1156.Ο λογος του φορματ ηταν οτι το μηχανημα ηταν πολυ αργο.Το θεμα ομως ειναι οτι και αμεσως μετα το φορματ ειναι το ιδιο εκνευριστικα αργο,αργει παρα πολυ να ανοιξει τα προγραμματα,ειδικα τον chrome.Η μνημη του ειναι 2gb.Το λειτουργικο windows 7 home premium 64 bit.Περναει απο το μυαλο μου μηπως το προβλημα ειναι στην sata συνδεση του σκληρου δισκου.Υπαρχει τετοια περιπτωση?Ευχαριστω.

4 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Βαγγέλη.

Πολλά θα μπορούσαν να φταίνε γι' αυτήν την καθυστέρηση. Πρώτα απ' όλα, θα μπορούσε να ευθύνεται το λειτουργικό 64bit με μόνο 2GB μνήμη. Η προσθήκη μνήμης είναι ίσως αυτό που χρειάζεται.

Δεύτερον, υπάρχει κάποια κάρτα γραφικών στον υπολογιστή;

Τρίτον, ο δίσκος ενδέχεται να είναι προβληματικός, το θεωρώ πιο πιθανό απ' το να φταίει η σύνδεση sata.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για αρχή, είναι να ετοιμάσεις ένα usb με κάποια διανομή Linux, και να κάνεις boot από εκεί για live δοκιμή.

Αν εκεί ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά, τότε το πιθανότερο είναι να φταίει ο δίσκος.

Βαγγελης Γιαννακοπουλος απάντησε πριν 7 έτη

Ναι καρτα γραφικων υπαρχει.Μια pny gerforce gt220 1gb ddr2 στην οποια παω να εγκαταστησω τους τελευταιους drivers και η εγκατασταση κολλαει εκει που εγκαθιστα το .net framework.Επισης ο σκληρος ειναι ενος ετους.Με το crystal disk info θα εχω μια σιγουρη εικονα για τον σκληρο?

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το ότι ο δίσκος είναι σχετικά καινούργιος δεν έχει καμία σχέση, μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να έχει πρόβλημα. Μπορείς κάνεις έναν έλεγχο με το crystaldiskinfo για τυχόν σφάλματα.

Ωστόσο μ' αυτά που μου περιγράφεις, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ευθύνονται οι drivers της κάρτας για την καθυστέρηση.

Άνοιξε τον υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία με σύνδεση στο ίντερνετ και δες αν εκεί κολλάει ή όχι.

Xaris Boo απάντησε πριν 7 έτη

Βαγγέλη Καλησπέρα.

Δεν κολλάει η εγκατάσταση των drivers της κάρτας γραφικών, απλώς προσπαθεί να κατεβάσει το .net framework που λές, μιας και δεν είναι εγκαταστημένο αφού έκανες format.(αν το αφήσεις μπορεί να κάνει και κάνα 2ωρο+ να το κατεβάσει).

Καλύτερα κάνε πρώτα τις ενημερώσεις των windows (https://goo.gl/BXqeks) και μετά εγκατέστησε τους Drivers της GPU (θα έχει κατέβει και το .net framework).

Επίσης πολλές φορές πριν την εγκατάσταση των Updates των Windows η CPU δουλεύει στο 100% γεγονός που σίγουρα κάνει πιο αργό το PC.