Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsαργός υπολογιστής
Αντώνης Χριστοφίδης ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Το laptop μου είχε να ανοιχτεί πάνω από 1 μήνα (ήμουν εκτός Αθηνών). Από την μέρα που γύρισα, έχω διαπιστώσει ότι έχει γίνει αισθητά πιο αργό σχεδόν στα πάντα (π.χ κάνω scroll-down με το ποντίκι και η σελίδα κατεβαίνει 2-3 δεύτερα μετά, το ίδιο και με το πάτημα ενός πλήκτρου), αλλά κυρίως σε περιβάλλον παιχνιδιών. Και το θέμα είναι ότι οι απαιτήσεις των συγκεκριμένων παιχνιδιών είναι κατά πολύ μικρότερες των προδιαγραφών του laptop. Οι drivers φαίνονται ενημερωμένοι, το panda δεν ανίχνευσε κάτι, χώρος στον δίσκο υπάρχει. Τι μπορεί να φταίει?

10 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Αντώνη.
Δοκίμασε να κάνεις έναν έλεγχο δίσκου.

https://www.pcsteps.gr/107260-έλεγχος-δίσκου-οι-καλύτερες-μέθοδοι/
Κάνε και απεγκατάσταση/επανεγκατάσταση στους drivers της κάρτας γραφικών.

Αντώνης Χριστοφίδης απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την προηγούμενη απάντησή σου. Απ’ ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι στον δίσκο. Στον έλεγχο μέσω windows δεν έβγαλε κάτι, αλλά στον εκτενή έλεγχο του hddscan το γράφημα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, και εντοπίστηκαν 14 τομείς στο κόκκινο. Υπάρχει κάποια λύση ώστε το laptop να επανέλθει στην προτεραία κατάσταση? 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Ανέβασε ένα screenshot ή μία φωτό με τις ενδείξεις SMART. Θα βοηθούσε για καλύτερη διάγνωση.  Αντέγραψε και σε 2ο αποθηκευτικό μέσο τα δεδομένα σου για κάθε ενδεχόμενο.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Σε ασφαλή λειτουργία έχεις το ίδιο πρόβλημα; Έκανες απεγκατάσταση/εγκατάσταση στους drivers της κάρτας;

Αντώνης Χριστοφίδης απάντησε πριν 7 έτη

Ναι. Έκανα απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση των drivers και το πρόβλημα παραμένει. Έχει αρχίσει και επεκτείνεται γενικότερα στο laptop, για παράδειγμα αργούν να ανοίξουν προγράμματα ή φάκελοι.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Σε ασφαλή λειτουργία έχεις το ίδιο πρόβλημα;

Αντώνης Χριστοφίδης απάντησε πριν 7 έτη

Χειρότερα θα έλεγα.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Ξαναδες στη Διαχείριση εργασιών---> Διεργασίες (των windows) και στις "Επεκτάσεις"στον browser σου .Όλα εντάξει είναι ? Και κάνε και ένα σκανάρισμα για ιούς με αυτό.
https://www.malwarebytes.com/

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το πρόβλημά σου είναι ο δίσκος λογικά. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα chkdsk C: /f /x μέσω γραμμής εντολών, αλλά λογικά είναι λίγα τα ψωμιά του.
https://www.pcsteps.gr/107260-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9/#i-7