Giannis Chatzigeorgiou ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας ,
Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά να έχετε ένα ευτυχισμένο 2019.
Ανά διαστήματα έχετε δημοσιεύσει στο site σας άρθρα στα οποία προτείνεται το cyberghost vpn ως μια αξιόπιστη και αξιόλογη λύση για vpn. Προσωπικά είμαι χρήστης του cyberghost από το 2016 με αγορά συνδρομής. Το χρησιμοποιούσα αρχικά κυρίως στα Windows 7 με τον client για windows και στα Linux μέσω Openvpn. Στα Windows 7 πηγαίνει αρκετά καλά αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για πλοήγηση μέσω vpn. Στα Linux έχει διάφορα θέματα αλλά δεν είναι μέρος της ερώτησης μου.
Μέσα στο 2018 εγκατέστησα και τα Windows 10 στον υπολογιστή μου. Φυσικά εγκατέστησα σε αυτά και το Cyberghost. Και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Το Cyberghost δουλεύει αισθητά πιο αργά στα Windows 10 από οτι στα Windows 7.
Η έκδοση του Cyberghost client που έχω εγκατεστημένη και στα δύο λειτουργικά είναι ιδια 7.1.2.4167. Όμως η πλοήγηση χρησιμοποιώντας τον ίδιο client στα δύο λειτουργικά είναι διαφορετική. Στα Windows 10 υπάρχουν αισθητές καθυστερήσεις στο φόρτωμα της πρώτης σελίδας που θα ανοίξει μετά την σύνδεση του vpn. Πηγαίνει καλά μόνο αφού καταφέρει να ανοίξει την σελίδα και εφόσον παραμείνεις για μικρό χρονικό διάστημα σε αυτήν. Για παράδειγμα εάν ανοίξεις να διαβάσεις ένα άρθρο σε ένα site και μείνεις για μερικά λεπτά εκεί, όταν θα πλοηγηθείς σε ένα άλλο site θα κάνει αρκετή ώρα να το ανοίξει. Εάν ανοιγοκλείνεις γρήγορα τις σελίδες, ουσιαστικά χωρίς να προλαβαίνεις να δεις και πολύ το περιεχόμενο τους, τότε πάει σχετικά καλά από ταχύτητα. Είναι δηλαδή σαν να χάνεται η σύνδεση αν μείνεις για λίγο αδρανείς. Στο κατέβασμα torrent για παράδειγμα εάν πιάσει μια ταχύτητα την κρατάει σχετικά σταθερή μέχρι την ολοκλήρωση της λήψης. Τώρα το πρόβλημα που αναφέρω παραπάνω δεν υπάρχει καθόλου στα Windows 7. Η εμπειρία στην πλοήγηση είναι εμφανώς καλύτερη σε σημείο που να μην πολυκαταλαβαίνει κανείς ότι είναι συνδεμένος σε vpn. Δεν υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στο άνοιγμα σελίδων και εάν παραμείνεις σε μια σελίδα για κάποιο διάστημα και ύστερα αλλάξεις σελίδα δεν θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση.
Το πρόβλημα το είχα από την πρώτη στιγμή πού άρχισα να χρησιμοποιώ τα Windows 10. Είχα ανοίξει παλαιότερα σε κάποια φάση μέσα στο καλοκαίρι ένα ticket στην υποστήριξη του cyberghost. Η λύση που μου πρότειναν τότε ήταν να αλλάξω τις dns διευθύνσεις του υπολογιστή μου σε κάποιες που μου είχαν στείλει. Δεν έλυσε το πρόβλημα. Ξανά έστειλα email μου ξανά λένε να αλλάξω τις dns και μου ξανα στέλνουν ακριβώς τις ίδιες. Δεν πειράζει τις δοκιμάζω ξανά προς χάριν της συνεργασίας αλλά πάλι τίποτα. Μου προτείνουν να αλλάξω τις dns τότε είτε σε αυτες τις google(8.8.8.8) είτε στις cloudflare(1.1.1.1) και άλλες δημόσιες dns ips, το έκανα αλλά πάλι τίποτα. Δεν ασχολήθηκα άλλο με την υποστήριξη τους διότι ένιωθα ότι δεν καιγόντουσαν και ιδιαίτερα να με βοηθήσουν.
Θεωρώ ότι σαν pcsteps εφόσον αναφέρεται στα άρθρα σας το Cyberghost VPN θα έχετε και μια καλύτερη γνώση της εφαρμογής. Για αυτό αναρωτιόμουν αν θα μπορούσατε να δώσετε μια απάντηση στο "Τι στο καλό φταίει και το Cyberghost VPN δουλεύει πιο αργά στα Windows 10 από ότι στα Windows 7 στον ίδιο ακριβώς υπολογιστή με την ίδια σύνδεση Internet;
Έκδοση Cyberghost 7.1.2.4167 με τις default ρυθμίσεις. Το πρόβλημα υπήρχε και στην έκδοση 6 του cyberghost που ήταν η stable μέχρι και πριν 1-1.5 μήνα.
OS: Windows 7 Home premium 64bit και Windows 10 Home 1809 (17763.195) 64bit με Bitdefender total security 2019 και στα δύο. Το σύστημα είναι dual boot. Τα δύο λειτουργικά χρησιμοποιούν το ίδιο hardware και την ίδια παροχή internet.
Δεν υπάρχει καμία βιασύνη στο να λάβω μια απάντηση, όπως ανέφερα η χρήση του cyberghost στα Windows 7 είναι ευχάριστη ακόμα.
Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1 Απαντήσεις

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιάννη, Καλή χρονιά.
Το συγκεκριμένο VPN έχει αρκετούς server από πολλές  χώρες. Για παράδειγμα έχεις δοκιμάσει από χώρες όπως η Σλοβενία, Ρουμανία, Σουηδία, Σλοβακία, Κροατία κ.λ.π. Το λέμε αυτό γιατί χρησιμοποιούσαμε την έκδοση CyberGhost 6 για ένα ολόκληρο χρόνο στα Windows 10, και με τους σέρβερ από τέτοιες χώρες δεν αντιληφθήκαμε καμία καθυστέρηση,  ήταν σαν να μην είχαμε VPN. Μόνο στους ελληνικούς server που υποτίθεται ότι είναι και πιο κοντά, είχαμε παρατηρήσει κάποιες καθυστερήσεις.