Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑρχάριος στον Προγραμματισμό
Γιαννης Ρακαι ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας, 
Έχω κολλήσει εδώ και αρκετό καιρό να ασχοληθώ με τόν προγραμματισμό Mobile application και Web development. Το θέμα είναι όμως πως είμαι εντελώς αρχάριος στον προγραμματισμό και τα αγγλικά μου δεν είναι αρκετά καλά και έχω αρχίσει να απογοητεύομαι. Θα ήθελα να ήξερα πως να ξεκινήσω να ασχολούμαι με τόν προγραμματισμό. 
Καταρχάς είχα σκεφτεί να ξεκινήσω με το app Inventor και ύστερα να μάθω την Java ( αν κατάλαβα καλά είναι ευκολότερη;) Γενικά ποιες γλώσσες προγραμματισμού μου είναι απαραίτητες για τόν σκοπό που έχω? Ή Java και η objective-C είναι οι κατάλληλες για Mobile application απ'ότι κατάλαβα?
Αλλά γιατί Web development? Τί είναι αυτά που πρέπει να μάθω ακριβώς; Και αν ναι πόσο καιρό θα χρειαστώ? 
Έχω ψάξει και έχω βρει για διάφορα ανοιχτά μαθήματα που γίνονται. Θα βοηθούσαν αυτά? Έχει αρκετά από διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας, απλώς δεν ξέρω πόσο καλό θα είναι το επίπεδο τούς. Και αν ξεκινήσω έτσι θα χρειαστώ λογικά και διάφορες σημειώσεις; Ή να ξεκινήσω αμέσως με tutorials και να αφήσω το διάβασμα?
Σάς ευχαριστώ εκ των προτέρων!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιάννη
Για προγραμματισμό Android θα χρειαστείς κυρίως Java και XML.
Το Udacity προσφέρει πολύ καλά μαθήματα για Android, τα οποία ξεκινάνε από τα απολύτως βασικά και φτάνουν σε αρκετά υψηλό επίπεδο.
Προτείνω να ξεκίνησες με τις 4 ενότητες του Android Basics. Πρόσεχε να επιλέξεις τα δωρεάν μαθήματα και όχι τα επί πληρωμή με το ίδιο όνομα. 
Όσο αφορά το web development, για αρχή θα χρειαστείς σίγουρα PHP, Javascript, HTML και CSS. 
Ένας συνδυασμός tutorial, σημειώσεων και εξάσκησης είναι η καλύτερη επιλογή. 

Θαλής απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιάννη. Αν τα αγγλικά σου δεν είναι αρκετά, ψάξε στο youtube να βρεις Ελληνικά μαθήματα των γλωσσών προγραμματισμού που σου προτείνει ο Γιώργος Τράντζας. Μπορεί να βρεις για κάποιες από αυτές.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Η αλήθεια είναι ότι στον προγραμματισμό, μπορείς να βγάλεις άκρη από αγγλικά βίντεο και κείμενα, ακόμα και αν δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς λέει.
Βλέπεις το αποτέλεσμα του κώδικα και μετά ψάχνεις τα σημεία που δεν κατάλαβες σε κάποιο ελληνικό tutorial.
Πάντως, αν θες να κάνεις κάτι πέρα από τα βασικά, τα αγγλικά είναι απαραίτητα. Όλες οι τεκμηριώσεις για βιβλιοθήκες, open-source κώδικες κλπ είναι στα αγγλικά.