Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑρχαιοκαπηλία: DVD και DVD Drive
Giorgos Patsatsos ρώτησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα (?),

αγόρασα καινούρια τηλεόραση και έχει μόνο HDMI (και κεραία φυσικά), και έχω ένα DVD που έχει μόνο SCART, RCA (Κόκκινο, Άσπρο, Κίτρινο) και Component (Κόκκινο, Άσπρο, Κόκκινο, Μπλε, Πράσινο). Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδεθεί στην τηλεόραση;

Επίσης, το DVD Drive του παλιού μου υπολογιστή διαβάζει μόνο CD και όχι DVD, ενώ παλιά διάβαζε και DVD. Τι μπορεί να έπαθε και τι μπορώ να κάνω; Δεν έχω δοκιμάσει αν γράφει και επίσης ήταν για 6 μήνες χωρίς ρεύμα και SATA (απλώς βιδωμενο στο κουτί για να μην φαίνεται τρύπιο μπροστά), επειδή η μητρική έχει μόνο 2 θύρες SATA (Έχουν σπάσει οι αλέ δύο και δεν έχει M.2) και είχα βάλει δεύτερο δίσκο. Στο Linux, ισχύουν τα ίδια (μόνο CD).

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 μήνες

Καλησπέρα Γιώργο, για να αξιοποιήσεις το dvd που έχεις θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο. Γενικά τα DVD drive είναι αρκετά ευαίσθητα, οπότε δεν είναι απίθανο να έχει χαλάσει. Μπορείς να πάρεις ένα καινούριο εξωτερικό drive.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 4 μήνες

Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία!!!

Για το DVD, αυτός ο αναπτήρας χρειάζεται ρεύμα;

Όσο για το εξωτερικό, το οποθο έχω ήδη παράγει για τον καινούριο υπολογιστή... Υπάρχει περίπτωση να παίζει και στην τηλεόραση αυτό; Επίσης, δεν είναι περίεργο που τα CD τα διαβάζει κανονικά;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 μήνες

Ναι χρειάζεται ρεύμα, συνήθως τροφοδοτείται από ένα USB. Δυστυχώς το DVD δεν θα λειτουργήσει εάν το συνδέσεις στην τηλεόραση. Τώρα γιατί δεν λειτουργεί το DVD, το πιο πιθανό είναι να έχει χαλάσει. Δοκίμασε όμως και με άλλα DVDs γιατί μπορεί αυτά που δοκιμάζεις να έχουν χαλάσει.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 4 μήνες

Δοκίμασα και αλλα DVD, αλλες μορφές (+, -, RW) αλλά τίποτα. Δοκίμασα μέχρι και να καθαρίσω την κεφαλή με οινόπνευμα, αλλά τίποτα. Όμως, το σύμπτωμα είναι ακριβώς το ίδιο με όταν στο εξωτερικό βάζω μόνο το 1 USB (δεδομένα) και όχι το ρεύμα. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η τροφοδοσία; Συνδέεται σε ένα 4πλο SATA, μαζί με έναν SSD (οι άλλες 2 είμαι κενές), αλλά έχω άλλο ένα καλώδιο με άλλες 4 SATA. Είναι καλύτερα να βαώ ένα για τον δίσκο και ένα για το DVD, ώστε να μην μπλέκονται ή δεν υπάρχει πρόβλημα; Το τροφοδοτικό είναι ένα 620W Cooler Master 80 plus, χρονολογίας 2008 (όπως ολος ο υπολογιστής με μικρές εξαιρέσεις, όπως ο SSD και το προβληματικο Drive).

Όσο για την τηλεόραση, έχω ένα αρχαίο "TV Box", της Turbo-X, το Oscar (1), το οποίο το χρυσιμοιω αποκλειστικά για αναπαραγωγή μουσικής από USB, γιατί για κάποιο λόγο βγάζει πολύ καλής ποιότητας ήχο, έχει προεγκατεστημένο Software για DVD Drive, οπότε συνδέοντας σε αυτό το εξωτερικό, το διαβάζει κανονικά.

Κωνσταντίνος Ιακώβου απάντησε πριν 3 μήνες

Μπορείς να αγοράσεις μετατροπέα rca σε hdmi.