Π. Νεκταριος Διονυσιατης ρώτησε πριν 1 έτος

γεια σας παιδία.
διάβασα το αρθρο σας

Windows 11 ISO: Νέα Ελαφριά Windows Για Αδύναμα PC Με Το Επίσημο ISO Της Microsoft

 
αφού πρώτα έκανα καθαρή εγκατάσταση win 11 σε μη συμβατο υπολογιστή (βασικα το μονο πρόβλημα ειναι ο αποθηκευτικος χώρος 28 g) έκανα ολη την διαδικασία Windows Για Αδύναμα PC χωρις καποιο πρόβλημα,οταν όμως έκανα εισοδο απο usb το οποίο βεβαια διαμόρφωσα με το rufus.μου εβγαλε την εξής  ειδοποίηση τα win δεν είναι δυνατόν να συλέξουν πληροφορίες για το [osimange] καθως το καθορισμένο αρχείο ειδώλου [install.wim] δεν υπάρχει τι είναι αυτό και τι μπόρω να κάνω?
το notebook ειναι asus E203MAS319
Όνομα συσκευής DESKTOP-30781
Επεξεργαστής Intel(R) Celeron(R) N4000 CPU @ 1.10GHz 1.10 GHz
Εγκατεστημένη RAM 4,00 GB (3,83 GB χρησιμοποιήσιμη)
αποθηκευτικος χώρος 28g ssd
Τύπος συστήματος Λειτουργικό σύστημα 64 bit, επεξεργαστής τεχνολογίας x64

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Νεκτάριε! Το install.wim λειτουργεί μόνο με το ISO που έχουμε κατεβάσει απευθείας από την Άμεση Λήψη στην σελίδα της Microsoft , όπως αναφέρουμε. Μήπως έχεις χρησιμοποιήσει το Media Creation Tool ή άλλο τρόπο για να κατεβάσεις το ISO; Σε αυτή την περίπτωση η εντολή πρέπει να περιέχει το install.esd. και όχι το install.wim. Οπότε η εντολή είναι η ακόλουθη: dism /Get-WimInfo /WimFile:F:\sources\install.esd /index:1

Π. Νεκταριος Διονυσιατης απάντησε πριν 1 έτος

καλησπέρα.
'οχι το κατέβασα απο την microsoft.χθες όμως δοκίμασα  το εξής.αφου άνοιξα το iso στον φάκελο sources βρήκα το αρχείο
install.wim το αντέγραψα και το επικόλησα στο στην μονάδα εισόδου usb στον αντοίστιχο φάκελο.και η ειδοποίηση δεν ξαναβγήκε και μπορούσα να κάνω κανονικά εγκατάσταση το ερώτημα είναι αν συνεχείσω την εγκατάσταση θα είναι τα ελαφρυά windows η θα ειναι τα κανονικά?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καθώς το Install.wim περιλαμβάνει όλα τα αρχεία του λειτουργικού συστήματος και τις ενσωματωμένες εφαρμογές, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχεις τα ελαφριά Windows.

Παρότι η μέθοδος; που αναλύουμε μας λειτούργησε χωρίς κανένα τέτοιο ζήτημα σε 2 διαφορετικά laptop χαμηλών δυνατότητων, υπάρχουν μερικοί ακόμη ξένοι χρήστες με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, και δίνουν τη λύση στο GitHub, πατώντας εδώ και εδώ. Ενδεχομένως να εμφανιστούν και άλλες λύσεις μέσα από το lssues του εργαλείου.

Αν και πάλι τίποτε δεν λειτουργήσει, μπορείς να δοκιμάσεις την εύκολη μέθοδο που περιγράφουμε εδώ, για το τροποποιημένο ISO του Tiny11 με ακόμη πιο ελαφριά W11 Pro (ENG), που είναι το ίδιο ακριβώς ISO που δίνει το Tiny11builder, ή το Ghost Spectre με το ίδιο ελαφριά ελληνικά Windows 11 Pro. Αμφότερα είναι ασφαλή.