Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑΣΠΡΗ ΟΘΟΝΗ ΟΤΑΝ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ WINDOWS
Nikos-Anda Beltsou ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σε όλους.

Εχω ενα θεματάκι με τον νέο μου υπολογιστή (Desktop-dell 3650 i7).

Σημερα του πέρασα εναν ssd και μετά απο ώρες προσπάθειας (!), τον έχω σαν κύριο δίσκο και τον HDD σαν δευτερεύον.

Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν ξεκινάνε τα Windows 10, εμφανίζεται αυτή η οθόνη (βλέπε εικόνα παρακάτω), για ποιο λόγο συμβαίνει αυτο?

Η οθόνη μένει 1-2 δευτερόλεπτα και μετά ανοίγουν κανονικά.

Ενημέρωσα και τους drivers της AMD κάρτας, αλλά συνεχίζει το πρόβλημα.

Μηπως παίζει ρόλο το ότι πρόσθεσα χειροκίνητα στα BIOS τον ssd και τρέχει μέσω EFI? (Δεν τον αναγνώριζε αλλιώς, αυτό μου πήρε ώρες, να βρω δηλ. τη σωστή ρύθμιση στα BIOS για τον ssd).

Αν γνωρίζει κάποιος ας με βοηθήσει.

Ευχαριστώ

Ασπρη οθόνη:

http://imgur.com/a/kkgQH

6 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Νίκο, είχες και πριν τα 10 και δεν είχες θέμα ?

Nikos-Anda Beltsou απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου Γιώργο, ναι τα Windows 10 ήταν προεγκατεστημένα στο desktop, έκανα φορμάτ κ με τον HDD δίσκο (και πριν και μετα το φορματ) δεν είχα θέμα.

Με τον ssd μου βγαζει την άσπρη οθόνη.

Πείραξα λίγο τα BIOS προσθέτοντας τον ssd σαν bootable drive, μέσω UEFI (ACHI) , αλλά έβαλα σαν πρωτεύον bootable option πρωτα τον ssd (efi/boot) και μετά τα Windows boot Manager.

Άλλαξα και το safe boot mode σε disabled.

Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω άλλη ρύθμιση σε BIOS ή αν λείπει κάποιος driver, γιατί με τον HDD δεν μου την εμφάνιζε την οθόνη.

Καμμιά ιδέα?

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Οι drivers της κάρτας γραφικών είναι ενημερωμένοι ?

Nikos-Anda Beltsou απάντησε πριν 7 έτη

Ναι είναι ενημερωμένοι.

Τα Windows είναι περασμένα με το Samsung ssd migration software και όχι με καθαρή εγκατάσταση λόγω μη προσπέλασης του dvd disc που είχα περάσει τα Windows 10 (A required CD/DVD drive device driver is missing ).

Δεν έχω κάνει επιδιόρθωση , αλλά τώρα που είναι ο ssd ο κύριος σκληρός, μπορώ να κατεβάσω ξανά το windows installer και να κάνω απο εκεί φορμάτ λογικά αν χρειαστεί.

Με τον HDD δεν μου εμφάνιζε αυτήν την άσπρη οθόνη, οπότε ίσως έχει να κάνει με κάποιο driver ή επειδή το clone που έκανα με το Samsung ssd migration, είχε boot αρχεία για τον HDD.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αυτό που σου εμφανίζεται είναι εξαιρετικά απίθανο να έχει επηρεαστεί από ρυθμίσεις στο BIOS που να αφορούν το δίσκο. Είναι επίσης αρκετά χαμηλή η πιθανότητα το disc cloning να δημιούργησε κάποιο σφάλμα που να εκφράζεται με τόσο συγκεκριμένο τρόπο.

Στη θέση σου θα έκανα ένα format για να διαπιστώσω αν το πρόβλημα είναι από το software ή αν είναι από το hardware και απλά να έτυχε να εκδηλωθεί με την αλλαγή του δίσκου - προφανώς η αλλαγή δίσκου από μόνη της είναι αδύνατον να επηρεάσει την κάρτα γραφικών.

Για το μήνυμα A required CD/DVD drive device driver is missing θα πρέπει να κατεβάσεις από τη Dell κάποιο SATA Driver για το μοντέλο σου, ώστε να μπορεί η εγκατάσταση των Windows να δει το σκληρό δίσκο.

Nikos-Anda Beltsou απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελε, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Θα προσπαθήσω να κάνω σύντομα ενα φορματ.