Νίκος Καλονικολάου ρώτησε πριν 6 έτη

Εχω ηδη στην κατοχη μου αυτες τις ραμ--> HyperX-Predator-8GB-DDR4-3000MHz-HX430C15PB3K2-8
Σκεφτομαι να παρω για μητρικη την β450 tomahawk αλλα ειδα οτι οι συγκεκριμενες ραμ δεν ειναι συμβατες. παρολα αυτα με τα ιδια χαρακτηριστικα ειναι συμβατες οι 4χ16 και 4χ32. και ρωτω εγω. να παρω αυτη την μητρικη ή οχι? ισως δεν ειναι δυνατον να τρεξουν ολες τις ραμ π υπαρχουν και εφοοσον ειναι συμβατες οι 4χ16 να ειναι και οι 2χ4?? ετσι κ αλλιως περα απο τη χωρητικοτητα η αρχιτεκτονικη ιδια δεν παραμενει? οποτε γιατι να μην δουλεψει? ετσι κ αλλιως δδρ4 ειναι ολες οποτε εχω ακουσει πως δε θα υπαρχει θεμα. μπορειτε να μ πειτε αν οντως δουλεψει ή να ψαξω για αλλη μητρικη?
Ευχαριστω!

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Νίκο, αυτό είναι μια από τις μεγάλες παρεξηγήσεις. Το ότι μια μνήμη δεν είναι στη λίστα συμβατότητας της μητρικής ΔΕΝ σημαίνει πως είναι ασύμβατη. Σημαίνει πως απλά ο κατασκευαστής δεν τη δοκίμασε, καθώς είναι αδύνατον σε όλες τις μητρικές να δοκιμάσει όλες τις μνήμες της αγοράς.
Το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Νίκος Καλονικολάου απάντησε πριν 6 έτη

ok ευχαριστω. στην περιπτωση ομως που παρουσιαστει καποιο προβλημα τι ειδους προβλημα θα ναι? δεν θα δουλευει σε ψυλη συχνοτητα ή δεν θα ανοιγει καν το πσ? διορθωνεται δλδ ή οχι? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Από τη στιγμή που είναι συμβατές, δεν θα σου παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Αν δεν ήταν συμβατές (επαναλαμβάνω ότι είναι), απλά δεν θα εκκινούσε ο υπολογιστής.
Η λειτουργία σε χαμηλότερη συχνότητα από τη μέγιστη αφορά κυρίως κάποια συγκεκριμένη παρτίδα RAM και όχι ένα συγκεκριμένο μοντέλο.
Δηλαδή μπορεί να έχουμε ίδια RAM και ίδιο υλικό, αλλά λόγω κατασκευής να γίνεται overclocked σε υψηλότερη ταχύτητα σε έναν από τους δύο.