Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑσφαλής κατάργηση usb flash
Γεώργιος Νεοφώτιστος ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα σας. Όταν πάω να κάνω ασφαλή κατάργηση στο φλασάκι μου, κάνω δεξί κλικ στο γνωστό εικονίδιο (κάτω δεξιά) και η επιλογή του συγκεκριμένου usb είναι "παγωμένη". Αν βάλω κάποιο άλλο φλασάκι, μπορώ να κάνω ασφαλή κατάργηση κανονικά. Επίσης το ίδιο πρόβλημα έχω με τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Με άλλο σκληρό δίσκο δεν δοκίμασα.
Αυτό το πρόσεξα κάπου μέσα στο φθινόπωρο, ίσως μετά την εγκατάσταση των windows 1909, χωρίς όμως να είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό.
Πως θα μπορούσα να ανεβάσω φωτογραφία για να το δείτε;
Ευχαριστώ πολύ.

7 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, ανέβασε την εδώ και στείλε μας το link.

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Αν δυσκολεύεσαι δοκίμασε από εδώ.
https://imgur.com/upload
Ή ανέβασε ένα screenshot
https://snipboard.io/
(Είναι το πρώην snaggy)

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 4 έτη

https://imgur.com/PSmEeem

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 4 έτη

Κάνοντας δεξί κλικ στο usb, στο μενού εμφανίζεται η επιλογή "Εξαγωγή". Την εξαγωγή την χρησιμοποιούσαμε παλιά για να ανοίγει το πορτάκι του cd και να το βγάζουμε.
Η "Εξαγωγή" για usb φαίνεται να δουλεύει και θέλω να ρωτήσω αν είναι το ίδιο με την Ασφαλή Κατάργηση.

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Ναί ,το ίδιο είναι. Και σε μένα έτσι το γράφει. Δες εικόνα από τον υπολογιστή μου.
https://imgur.com/a/AgkAC90
Πατάω στο "Εξαγωγή" ,μου βγαίνει μύνημα "Η συσκευή μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια" βγάζω το στικάκι ,κι αυτό ήταν !! Βλέπεις ,και σε μένα η Μονάδα USB γκριζαρισμένη είναι.
Στη φωτό σου ,έχεις δύο κίτρινα θαυμαστικά. Σημαίνει θέλουν ενημέρωση αυτά. Δες και στη Διαχείριση Συσκευών επίσης αν υπάρχει πουθενά τέτοιο κίτρινο θαυμαστικό. Θέλουν απλώς ενημέρωση οι drivers .(δεξι κλικ-->Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.)

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Εμένα δεν μου βγαίνει κανένα μήνυμα ασφαλούς κατάργησης, όταν κάνω "Εξαγωγή". Απλά μου κλείνει ο windows explorer, όταν φυσικά τον έχω ανοικτό στο usb και κλείνει και το λαμπάκι του usb. Έτσι, "στην ψύχρα"... Χωρίς κανένα μήνυμα! Γι' αυτό ρώτησα αν είναι το ίδιο με την ασφαλή κατάργηση. 
Το ερώτημά μου είναι, γιατί να είναι γκριζαρισμένη η συσκευή; Μήπως είναι κάποιο ελάττωμα των windows; Μήπως θα μπορούσε να διορθωθεί μέσα από κάποια ρύθμιση στην registry;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, πολύ πιθανό να είναι κάποιο bug των Windows και μελλοντικά να διορθωθεί..Ρίξε μία ματιά και εδώ. Πάντως και η εξαγωγή είναι το ίδιο πράγμα..