Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Διάφοραασφαλεια κωδικων τραπεζης
κωνσταντινος κουτσαυλης ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπερα!
Εχω μια απορια σχετικα με την ασφαλεια των κωδικων τραπεζης που χρησιμοποιουνται στο e-banking. Παλαιοτερα ειχα κατεβασει το spyrix το οποιο κατεγραφε απο το πληκτρολογιο ολους τους χαρακτηρες που πληκτρολογηθηκαν απο το χρηστη. Ετσι σκεφτηκα πως δεν ειναι καθολου δυσκολο να υποκλεψει καποιος τους κωδικους μου ( ειτε απο κοινωνικα δικτυα ειτε απο τραπεζα ) ισχυει κατι τετοιο?
Ευχαριστω

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε, το spyrix που αναφέρεις είναι ένα keylogger, ένα πρόγραμμα που καταγράφει τι πληκτρολογέις. Να εάν εγκαταστήσει κάποιος ένα τέτοιο πρόγραμμα εαν αγνεία σου να υπάρχει πρόβλημα.
Ρίξε μία ματιά στον οδηγό μας που αφορά την ηλεκτρονική ασφάλεια:
https://www.pcsteps.gr/37621-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/
Υπάρχουν εφαρμογές όπως το keepass με το οποίο οι αποθηκευμένοι κωδικοί είναι διαθέσιμοι στο χρήστη για επικόλληση για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα και δεν μπορούν να υποκλαπούν εύκολα από κάποιο τρίτο πρόγραμμα.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Επίσης ,τα προγράμματα προστασίας από ιούς της Bit defender και Avast ,έχουν ενσωματωμένη λειτουργία Safepay και Safezone αντίστοιχα ,για extra προστασία από keyloggers.
(Το Bit defender πάντως σε ειδοποιεί να ενεργοποιήσεις αυτή τη λειτουργία όταν μπαίνεις σε τραπεζικές ιστοσελίδες.)

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Tελικά ,όπως είδα ,μάλλον η avast δε διαθέτει πλέον τη safezone λειτουργία στα προιόντα της.