Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑσύρματη δικτύωση τηλεόρασης
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ρώτησε πριν 8 έτη

Συσκευές που υπάρχουν στον εν λόγω χώρο:
1) Router
2) Επιτραπέζιος Η/Υ (Desktop PC)
3) Τηλεόραση Samsung HDTV με υποδοχή ethernet (όχι wi-fi ready)

1) Είναι δυνατόν να συνδεθεί σε ένα οικιακό δίκτυο μέσω powerline τηλεόραση με υποδοχή ethenet;

Έτσι ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τα αρχεία του υπολογιστή μας στην τηλεόραση (βίντεο, μουσική, φωτογραφίες).

Αυτή η σύνδεση καθιστά ταυτόχρονα την τηλεόρασή μας ως "projector" ή όχι;

Υποθέτω ότι σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει lagging....

2) Έχω διαβάσει ένα άρθρο σχετικά με το πώς μπορούμε να συνδέσουμε την τηλεόρασή μας σε ένα οικιακό δίκτυο με τη χρήση third-party wifi usb-dongle, όπου συνδέοντάς το στην τηλεόραση (και αλλάζοντας κάποιες τιμές στο λογισμικό του προσαρμογέα) μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σύνδεση στο δίκτυό μας.

Αυτή η σύνδεση καθιστά ταυτόχρονα την τηλεόρασή μας ως "projector" ή όχι;

Τι γίνεται εδώ με το lagging;

Η λύση αυτή σίγουρα είναι η οικονομικότερη. Το θέμα είναι αν είναι και αξιόπιστη. Αν γνωρίζεις κάτι επ' αυτού, θα ήθελα τα φώτα σου.

Σε περίπτωση που τίποτα από τα ανωτέρω δεν καθιστά την τηλεόρασή μας "projector" του PC, υπάρχει κάποια "ασύρματη" λύση;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Ευάγγελε,

Το powerline δεν χρειάζεται τίποτα ειδικό από πλευράς της συσκευής, οπότε δεν βλέπω κανένα λόγο να μην λειτουργήσει με την τηλεόραση, θεωρητικά πάντα. Αλλά αυτό αφορά στο να έχει η τηλεόραση πρόσβαση στο Internet, όχι στο να συνδεθεί ο υπολογιστής με την τηλεόραση.

Για να δεις τα αρχεία του υπολογιστή στην τηλεόραση μέσω δικτύου χρειάζεσαι εξοπλισμό για screencasting, δεν γίνεται με σκέτο ethernet ή σκέτο WiFi. Η πιο απλή και συμβατή λύση είναι το Chromecast, ενώ πρόσφατα βγήκε και η νέα του έκδοση Chromecast 2. Και τα δύο λειτουργούν μέσω WiFi.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ απάντησε πριν 8 έτη

Υπάρχει όμως ένα θέμα εδώ, τόσο με την πρώτη, όσο και με την δεύτερη έκδοση του Chromecast. Aν θέλεις να κάνεις stream από το pc στην τηλεόραση τα βίντεό σου, δεν υποστηρίζεται DTS και AC3 ήχος από αυτό το μηχανάκι....... μόνο PCM, mp3 και aac (2.0 ή 5.1).
Μεγάλο μειονέκτημα.
Κάποια άλλη λύση;

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Η τηλεόραση σου παίζει σίγουρα AC3;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Μια εναλλακτική είναι ένα Miracast Dongle. Το Miracast υποστηρίζει AC3 στις προδιαγραφές του, αν και δεν βλέπω κάτι για DTS.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ απάντησε πριν 8 έτη

Πράγμα το οποίο προϋποθέτει επεξεργαστή καινούριο με τεχνολογία WiDi και ενσωματωμένη υποστήριξη γραφικών Intel HD Graphics. H Microsoft καλά το σκέφτηκε και απ' ότι βλέπω αποτελεί την πιο σταθερή λύση όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και το lagging αλλά είναι πολύ κοστοβόρα.... στην ουσία σου λένε φτιάξε μηχάνημα από την αρχή.....
Τεσπα...