Panos Kb ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα σας,
Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη σύνδεση WiFi. Συγκεκριμένα, συνδέω ασύρματα (μέσω usb κάρτας δικτύου) τον υπολογιστή με το οικειακό router. Τον προηγούμενο καιρό έπιανε ταχύτητες download γύρω στα 20 mbps, ενώ τις τελευταίες μέρες πιάνει το πολύ 1mbps. Το upload παραμένει κοντά στα 10 mbps. Συνέδεσα τον υπολογιστή στο hotspot του κινητού (δεδομένα κινητής) και το download επανήλθε στα 20mbps. Με άλλες συσκευές που έχω μετρήσει τις ταχύτητες του δικτύου, δεν έχω παρατηρήσει μεγάλη πτώση στην ταχύτητα, που σημαίνει ότι το πρόβλημα κατά πάσα πιθανότητα το έχει η κάρτα δικτύου του υπολογιστή. Να σημειώσω ότι δεν άλλαξα κάποιο πρωτόκολλο επικοινωνίας στις ρυθμίσεις του router (ή κατι αντίστοιχο). Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Πάνο, το γεγονός όμως ότι με το hotspot έχεις πάνω κάτω τις ίδιες ταχύτητες ίσως αποκλείει το πρόβλημα να οφείλεται στην κάρτα δικτύου. Μήπως φταίει η απόσταση από το router? Μήπως υπάρχουν κάποιες παρεμβολές?

Panos Kb απάντησε πριν 1 έτος

Παρατηρώ πως όταν το βάζω στην 2η usb θύρα φτιάχνει για λίγο και μετά "ξαναχαλάει".
Έχω ελέγξει τα κανάλια και δεν παρατηρώ παρεμβολή από γειτονικά (ούτε στα 2.5GHz ούτε στα 5GHz). Η απόσταση από το ρούτερ είναι γύρω στα 5μ, χωρίς να έχω αλλάξει την ταξινόμηση στο σπίτι τον τελευταίο μήνα. Από την ίδια ακριβώς τοποθεσία κάνω μετρήσεις με άλλη ασύρματη συσκευή και οι τιμές δείχνουν φυσιολογικές.
Μπορώ να ξανατεστάρω άλλη κάρτα δικτύου, μήπως και ευθύνονται οι θύρες usb του υπολογιστή.

Μου είχε τύχει παλιότερα ένα περιστατικό στο οποίο δεν είχα πρόσβαση στο internet, όταν συνέδεα ταυτόχρονα light ring (σε usb) και κάρτα δικτύου (σε usb). Εννοείται πως αυτή τη στιγμή μόνο την κάρτα δικτύου έχω.

Panos Kb απάντησε πριν 1 έτος

Θα σας ενημερώσω όταν κάνω την μέτρηση