Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsαυξημενη χρηση μνημης ram
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ρώτησε πριν 9 έτη

καλησπερα. προσφατα εγκατεστησα το windows 10 technical preview σε virtual machine αλλα το απεγκατεστησα επειδη μου κολλουσε (το περασα σε διπυρηνο ) πηγαινοντας στο vmware> δεξι κλικ στο windows 10> remove from disk. απο τοτε παρατηρω πως η χρηση της μνημης ραμ ειναι περιπου 20% αυξημενη. δοκιμασα απεγκατασταση του vmware, διαγραφη αρχειων στο σκληρο δισκο σχετικα με windows 10 και vmware, ελεγχο μνημης ραμ, σαρωση για ιους αλλα τιποτα δεν εγινε. τι μπορω να κανω για να επανελθει η χρηση της μνημης ραμ οπως ηταν πριν? δεν υπαρχει καποια επιβραδυνση στο συστημα απλα ρωταω απο περιεργεια.

15 Απαντήσεις

Giorgos Tsaliagos απάντησε πριν 9 έτη

δες στην διαχειρηση εργασιων τι ειναι αυτο που σου καταναλωνει πολλη ram.......δες αν το χρειαζεσαι !!!!

1. https://www.pcsteps.gr/25889-διαχείριση-εργασιών-στα-windows/

2. http://windows.microsoft.com/el-gr/windows/what-task-manager-memory-columns-mean#1TC=windows-7

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 9 έτη

το chrome και το skype καταναλωνουν πολυ μνημη αλλα παλιοτερα δεν ειχα καποιο προβλημα. τονιζω οτι το προβλημα το εχω απο τοτε που εγκατεστησα και απεγκατεστησα το windows 10 technical preview σε virtual machine.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 9 έτη

επισης μεγαλη μνημη καταναλωνει το svchost.exe. επισης παρατηρησα οταν ειχα το vmware, μου εβγαζε πως ημουν συνδεδεμενος και σε ενα δευτερο δικτυο με καλωδιο το οποιο ηταν χωρις ονομα. επισης τωρα αργει να συνδεθει σε ενα ρουτερ πχ παλια εκανε 5 δευτερολεπτα τωρα κανει 30 δευτερολεπτα. μηπως υπαρχει εδω καποιο προβλημα?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 9 έτη

δοκιμασα επαναφορα συστηματος αλλα τιποτα δεν εγινε.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αλέξανδρε, τα Windows 10 στη Virtual Machine είναι αδύνατον να επηρέασαν με οποιονδήποτε τρόπο το υπόλοιπο σύστημα. Είναι κυριολεκτικά σαν να είχαν εγκατασταθεί σε άλλο υπολογιστή.

Το VMWare φτιάχνει ένα δικό του, εικονικό network adapter, για να δίνει δίκτυο στις virtual machines.

Έκανες επαναφορά συστήματος σε ημερομηνία πριν εγκαταστήσεις το VMware, μήπως αυτό για κάποιο λόγο σου έχει επιβαρύνει το σύστημα?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 9 έτη

εκανα επαναφορα συστηματος πριν την εγκατασταση του vmware. επισης το svchost.exe καταναλωνει πολυ ram καμια φορα φτανει το 1gb

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 9 έτη

αναλυτικα εχω 4gb μνημη, 1gb καταναλωνει το svchost, 1gb το chrome με τρια περιπου παραθυρα και το σκυπε μαζι, αρα η χρηση της μνημης ραμ ειναι περιπου στο 50%. παλιοτερα με τα ιδια προγραμματα ανοιχτα η χρηση της ραμ ηταν περιπου 35-40%. οταν δεν εχω κανενα προγραμμα ανοιχτο η χρηση της ραμ ειναι περιπου 37-38%, ενω παλιοτερα ηταν 23-25%. θα ηθελα να μαθω αυτο το 0.5 gb περιπου που καταναλωνεται.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

To svchost εκπροσωπεί έναν αριθμό από διαφορετικές διεργασίες.

Πήγαινε στη διαχείριση εργασιών (η συντόμευση είναι ctrl+shift+esc), πήγαινε στην καρτέλα "Επιδόσεις" και κάνε κλικ στο κάτω μέρος στο "άνοιγμα εποπτειας πόρων".

Εκεί, στη Μνήμη, θα βρεις αναλυτικά όλες τις διεργασίες του svchost, για να δεις ποια καταναλώνει περισσότερη μνήμη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 9 έτη

ποιο πολυ καταναλωνει το svchost.exe (LocalSystemNetworkRestricted) και το svchost.exe (netsvcs)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Για δοκίμασε να μπεις στο μητρώο.

Βρες το κλειδί

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Ndu

Άλλαξε την τιμή του σε 4 και κάνε επανεκκίνηση, να δεις μήπως σου κάνει διαφορά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 9 έτη

το κοιταξα πολυ προσεκτικα και δεν υπαρχει καποιο Ndu

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Φαίνεται αυτή η οδηγία με το Ndu είναι μόνο για τα Windows 8, όχι για τα windows 7.

Για δες εδώ την πρώτη απάντηση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 9 έτη

τελικα απενεργοποιησα την αυτοματη εκκινηση ορισμενων εφαρμογων και απεγκαταστησα μερικες αχρηστες εφαρμογες και μου λυθηκε το προβλημα. ευχαριστω για τη βοηθεια.

Στελιος Γκολιωρης απάντησε πριν 8 έτη

φιλε αλεξανδρε μπορεις να με βοηθησεις να μ πεις ποια απεγκατεστησες γγτ εχω το ιδιο προβλημα με εσενα με το svchost.exe (netsvcs)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ απάντησε πριν 8 έτη

Πάτησε ταυτόχρονα Win+R για να ανοίξεις το παράθυρο ''Εκτέλεση'' και γράψε:''msconfig''. Στο παράθυρο ''Παράμετροι συστήματος'' που θα ανοίξει πήγαινε στην καρτέλα ''Εκκίνηση στοιχείων'' και ξετσέκαρε όλα τα προγράμματα. Άσε μόνο το antivirus που έχεις, κάποιο cloud backup αν έχεις, αν έχεις laptop και χρησιμοποιείς το touchpad άσε και το synaptics και άμα θες άσε και κάποια εφαρμογή μηνυμάτων π.χ. skype. Μετά πατάς ok και ο υπολογιστής σου θα κάνει επανεκκίνηση για να εφαρμόσει τις αλλαγές.