Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑυτοματη εναρξη υπολογιστη το βραδυ
Giorgos Tsakiris ρώτησε πριν 6 έτη

Ο ενας απο τους δυο υπολογιστες ανοιγει αυτοματα το βραδυ μονος του.Επισης κατα την εναρξη μερικες φορες μπαινει στο set up των bios.Καμμια ιδεα για ρυθμισεις των bios?
windows 10 με asus mobo socket 1150...

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, τον κλείνεις κανονικά και αυτός ανοίγει αυτόματα? Αυτό γίνεται κάθε βράδυ?

Giorgos Tsakiris απάντησε πριν 6 έτη

Το pc ειναι του μικρου.
Ο ιδιος ισχυριζεται οτι το pc ανοιγει μονο του το βραδυ αφου και οταν εχει παιξει βαρια παιχνιδια.Τον κλεινει κανονικα και μετα απο 4 ωρες περιπου μες τη νυχτα boot  αρει...
Οτι ανοιγει, ισχυει, γιατι με ξυπνα να το δω κι εγω, οτι ανοιγει αν εχει προηγηθει βαρυ παιξιμο....δεν ξερω.
Επισης, σιγουρα που προσπαθησα εγω καποτε να τον ανοιξω, μου ζητησε να μπω στο bios να κανω set up.Ασχετο.Αλλα ΚΑΙ αυτο, το ζηταει αραια και που, ενω το pc το τερματιζει ο μικρος με την νορμαλ διαδικασια των windows.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα ,ανοίγει σε συγκεκριμένη ώρα ? Μήπως ενεργοποιήθηκε η Αυτόματη εκκίνηση από το bios ? Αν ισχύει αυτό ,θα πρέπει να την απενεργοποιήσεις. Ίσως βοηθά το άρθρο αυτό.
https://www.pcsteps.gr/18019-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Σε πρώτη φάση, θα πρότεινα να αποσυνδέσετε όλα τα περιφερειακά που δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του υπολογιστή (πχ δίκτυο, εξωτερικούς δίσκους, εκτυπωτές, κάμερες, scanner, ή ότι πιθανώς έχετε), να αφήσετε μόνο ποντίκι, πληκτρολόγιο, και οθόνη, για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να φταίει κάτι από αυτά.
Αν το κάνει και έτσι, δοκιμάστε να βάλετε τον υπολογιστή σε μία άλλη πρίζα.
Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τις default ρυθμίσεις στο BIOS, αλλά εκεί θέλει προσοχή σε περίπτωση που χρειάζεται να ξαναρυθμίσετε το δίσκο εκκίνησης για να μπαίνει στα Windows. Στους περισσότερους υπολογιστές δεν είναι πρόβλημα, αλλά ας το έχετε κατά νου.