Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑυτόματη δημιουργία και μετατροπή σε μορφή PDF, σε ήδη υπάρχοντα αρχεία Libreoffice Writer ή του Libreoffice Calc του υπολογιστή μου.
Panos Kon ρώτησε πριν 3 μήνες

Για σας !
Πριν από δύο ημέρες αντιμετώπισα το εξής περιστατικό…
Έχω έναν παλιό συναρμολογούμενο υπολογιστή με Windows 11.
Σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στον οποίο αποθήκευα διάφορα αρχεία και φακέλους, όταν άνοιγα ένα αρχείο του Libreoffice Writer ή του Libreoffice Calc (χρησιμοποιώ το Libreoffice) για να διαβάσω κάτι από τις πληροφορίες που τους είχα γράψει, και μετά το έκλεινα, στο σημείο που ήταν αποθηκευμένα αυτά τα αρχεία δημιουργούνταν αυτόματα ένα PDF αρχείο ακριβώς με το ίδιο όνομα, που είχε και το αρχείο που είχα ανοίξει πριν λίγο. Στην προσπάθεια να ανοίξω να δω αυτό τον PDF αρχείο μου έβγαζε ένα μήνυμα στο οποίο έλεγε ότι το αρχείο αυτό δεν μπορεί ν’ ανοιχθεί γιατί είναι κατεστραμμένο, έγραφε και για τους λόγους, τους οποίους όμως δεν συγκράτησα, γιατί αμέσως διέγραψα το PDF αρχείο κι έκανα Restart. Πηγαίνοντας στο σημείο που ήταν αποθηκευμένα αυτά τα αρχεία κάποια από αυτά είχαν εξαφανιστεί τελείως.
Οι ενέργειες που έκανα αμέσως μετά από αυτό το περιστατικό ήταν να κλείσω τον υπολογιστή, και να περάσω έναν άλλον σκληρό που έχω από κλωνοποίηση του προηγούμενου πριν από 4 μήνες, καθώς επίσης να κλείσω και τον εξωτερικό σκληρό δίσκο, εκεί που ήταν αποθηκευμένα τα αρχεία.
Άλλαξα και τους κωδικούς στα site που έχω με χρηματικές συναλλαγές.
Γνωρίζετε καμία παρόμοια περίπτωση ;
Είναι κάποιος ιός ;
Υπάρχει περίπτωση, να έχει μολυνθεί ο εξωτερικός σκληρός δίσκος, που είχε τα αρχεία που χάθηκαν ;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιες ενέργειες που θα πρέπει να κάνω ;
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας !!!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 μήνες

Καλησπέρα Πάνο, δεν νομίζω ότι είναι κάποιο malware, πιθανόν είναι κάποια λειτουργία του Libreoffice. Σε κάθε περίπτωση κάνε έναν έλεγχο με αυτό το εργαλείο.

Panos Kon απάντησε πριν 3 μήνες

Γιώργο Καλησπέρα !
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντηση σου !!!
Πριν από μερικές ώρες ....Μετά από μία έναρξη των Windows και έχοντας ενεργό τον σκληρό δίσκο από τον οποίο χάθηκαν τα αρχεία, μου εμφανίστηκε ένα μήνυμα που μου έλεγε ότι ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος, έχει πρόβλημα και πρέπει να τσεκαριστεί. Μετά από το τσεκάρισμα τα χαμένα αρχεία επανήλθαν . 
Μάλλον έχετε δίκιο, ότι θα πρέπει να ήταν καποια λειτουργία, του LibreOffice !!!
Το εργαλείο για έλεγχο που μου στείλατε είναι πολύ χρήσιμο !!!
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας !!!
Να είστε πάντα όλοι καλά !!!
 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 μήνες

Να είσαι καλά.