Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardwareβελτιστοποιηση αποδοσης λαπτοπ
ソロン 破壊竜 ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπερα
Το λαπτοπ μου Dell Inspiron 15 εχει:
Os: Windows 10 Home 64-bit
Cpu: Intel Core i5-8250U 8th gen 1.60 GHz
Ram 4,00 GB Single-channel 665MHz (χρησιμοποιειται μονο η 1 υποδοχη απο τις 2)
Motherboard Dell Inc. 0DRPKR (U3E1)
Graphics: Generic PnP Monitor (1920x1080@60Hz), Intel UHD Graphics 620(Dell), 4096 ATI Radeon 530(Dell)
Storage: 119GB NVMe PC SN520 NVMe WD ( RAID (SSD)) και 910GB Microsoft Storage Space Device (SATA)
Η ερωτηση μου ειναι τι μπορω να αλλαξω για να βελτιωθει η αποδοση του λαπτοπ μου, καθως και παλιοτερα ειχα αναφερει οτι ειχα προβληματα. Γνωριζω οτι εφοσον δεν ειναι σταθερος υπολογιστης οι επιλογες ειναι περιορισμενες, απλα θα ηθελα να ξερω αν αυτα που εχει ειναι "καλα" και τι μπορω να αλλαξω για να βελτιωθει. 
Ευχαριστω

40 Απαντήσεις

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Ξεχασα να αναφερω κατι
Οταν λεω "βελτιωση αποδοσης" εννοω να μη φοβαμαι να ανοιξω πανω απο 2 καρτελες στο firefox για να μη κρασαρει και να φοβαμαι να εχω firefox ανοιχτο μαζι με κατι αλλο για να μη μου πεταξει παλι κανενα bsod memory management
Να μπορω να παιξω και κανα παιχνιδι και να μην αναγκαζομαι να συμβιβαζομαι με παιχνιδια που προοριζονται για windows 7 η τελος παντων παιχνιδια με ελαχιστες απαιτησεις
Ευχαριστω
(Επισης απο οτι καταλαβα χανει μνημη και απο την gpu καθως μοιραζεται τα 4gb με την ραμ)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Φίλε μου

Στα laptop τα μόνα εξαρτήματα που είναι αναβαθμίσιμα είναι οι δίσκοι και οι μνήμες. Ο δίσκος σου έχει ήδη NVME, οπότε το μόνο που μένει είναι οι μνήμες.

Γενικά, καλό είναι να μην έχεις κάτω από 8GB RAM που θεωρούμε ως την ελάχιστη χωρητικότητα μνήμες για να μην έχεις προβλήματα. Αν πας πεις το μοντέλο του laptop, μπορούμε να δούμε αν δέχεται επιπλέον RAM.

Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών παραμένουν τα ίδια, οπότε στα παιχνίδια δεν θα δεις κάποια σημαντική διαφορά.

Όσο αφορά τις μπλε οθόνες, δεν αποκλείεται να είναι θέμα του λειτουργικού ή κάποιου driver. Θυμάσαι τι κωδικός σφάλματος εμφανίζεται;

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Το μοντελο ειναι DESKTOP-079FG42
Τωρα μπλε οθονη εβγαλε πριν καμια εβδομαδα(kernel data inpage error) και μου απαντησε καποιος εδω οτι μαλλον ευθυνεται η αναβαθμιση που εκανα στον radeon graphics driver. Δεν μου ξαναεβγαλε απο τοτε ακομα μπλε οθονη
Παλιοτερα (πριν το παω για φτιαξιμο και αλλαξουν στον σκληρο δισκο) εβγαζε:
Kernel data inpage error
Memory management( μου το εβγαλε πριν κανα μηνα αυτο)
Unexpected store exception
Και ενα με video που υποθετω διορθωθηκε αφου εκανα πρωτη φορα update τον intel driver γραφικων
Αυτα θυμαμαι να εχουν βγει μεχρι τωρα
Ευχαριστω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ο κωδικός που αναφέρεις δεν είναι κωδικός μοντέλου, οπότε πιθανότατα δεν κοιτάς στο σωστό σημείο. Πρέπει να κοιτάξεις στην ετικέτα που έχει κολλημένη κάπου το laptop.

Ισχύει ότι μάλλον έφταιγε ο driver, αλλά αφού πλέον δεν έχεις πρόβλημα, δεν χρειάζεται να ασχοληθείς παραπάνω. Η πιο απλή λύση είναι να διαγράφεις και να κάνεις εγκατάσταση απά την αρχή τον driver.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Κωδικο μοντελου εννοειτε αυτο το Inspiron 15 5000 series που εχει σε μια ετικετα;

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Κωδικο μοντελου εννοειτε αυτο το Inspiron 15 5000 series που εχει σε μια ετικετα;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Κανονικά υπάρχει και έναν επιπλέον κωδικό στο όνομα, καθώς υπάρχουν πολλά Inspiron 15 5000. Ωστόσο, όλα όσα είδα υποστηρίζουν μέχρι 16GB RAM, οπότε πιθανότατα και το δικό σου υποστηρίζει τόσα.

Η μνήμη που θα επιλέξεις πρέπει να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την υπάρχουσα μνήμη σου. Τα χαρακτηριστικά της μπορείς να τα δεις με το Speccy. Το νούμερο που δείχνει το Speccy ως συχνότητα, πρέπει να το πολλαπλασιάσεις επί δύο.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Το speccy στο summary δειχνει 664MHz, ενω αν παω στη σελιδα της ραμ λεει στη στηλη SPD/Slot #1 size 4096 MBytes και max bandwidth DDR4-2400(1200 MHz)
Ποια ακριβως ειναι η συχνοτητα;
Ακριβως στο summary δειχνει:
4,00 GB Single-Channel Unknown @ 664 MHz (10-10-10-28)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Εσένα σε ενδιαφέρει η τιμή που δείχνει στην καρτέλα που αναφέρεται ειδικά στη RAM. Οι μνήμες σου τρέχουν στα 24000 MHz. Θα μπορούσες να δεις αυτή τη  μνήμη.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Να'τα παλι. Λειτουργουσε κανονικα πριν και με το που πατησα το κουμπι να ανοιξει η οθονη βγαζει μια μπλε οθονη unexpected store exception. Τι προβλημα εχει παλι;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν βάλεις μόνο τη νέα μνήμη χωρίς την παλιά, γίνεται το ίδιο; 

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Δεν εβαλα ακομα μνημη
Ειναι οπως το πηρα μετα την επισκευη
Και μολις συνεβη το ιδιο αλλα εβγαλε kernel data inpage error
Παρατηρησα οτι βγαζει μονο μπλε οθονες οταν το ανοιγω αφου εχω πατησει μια φορα το κουμπι( δεν κλεινει απλα η οθονη, νομιζω ειναι εξοικονομηση ενεργειας). Λειτουργει κανονικα, παταω το κουμπι, επιστρεφω μετα απο κανα 20λεπτο και με το που παταω το κουμπι μπλε οθονη
Χθες και μολις τωρα

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δοκίμασε να κάνεις μια νέα εγκατάσταση των Windows και δες αν πάλι θα εμφανίζονται μπλε οθόνες. Όταν το πήρες από την επισκευή, ο τεχνικός τι ακριβώς σου είπε; 

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Ο τεχνικος δε μου ειπε τιποτα .
Πηραμε στην εταιρια στην αθηνα και μας ειπαν οτι ειχε βλαβη ο σκληρος(αστοχια υλικου ειπαν αν θυμαμαι καλα) και οτι τον αλλαξαν.
Πως μπορω να κανω εγκατασταση τα windows χωρις να χασω δεδομενα/τι μπορει να χαθει;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν δεν θέλεις να χάσεις τα αρχεία σου, μπορείς να κάνεις επαναφορά των Windows (οδηγίες θα βρεις εδώ). Με την επιλογή αυτή μπορείς να κρατήσεις τα προσωπικά σου αρχεία, αλλά θα διαγραφούν τυχών εγκατεστημένα προγράμματα.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Ξεχασα να το αναφερω, αλλα οταν το εφτιαξαν μου εδωσαν και ενα usb που ειπαν οτι ειχε τα windows αν χρειαζοταν να κανω κατι μονος μου.
Ειδα τη σελιδα που μου ειπατε 
Η εκδοση που εχω τωρα ειναι Windows 10 Home 20H2 και μαλιστα μου εβγαλε μια ενημερωση για την εκδοση αυτη  που ειναι " Συγκεντρωτικη ενημερωση για Windows 10 Version 20H2 για συστηματα που βασιζονται σε X64 (KB4598242). Γνωριζετε τι ακριβως διορθωνει η ενημερωση;

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Επισης
Ψαχνοντας βρηκα την Προβολη συμβαντων
Εψαξα "kernel" και βρηκα 3 Κρισιμο
Νομιζω μαλιστα οτι ηταν η ωρα που ανεφερα οτι εκλεισε οταν το ανοιξα απο οτι ηταν αυτο που εκανε( εξοικονομηση ενεργειας; Δεν ξερω σιγουρα) και λεει:
Εγινε επανεκκινηση του συστηματος χωρις προηγουμενο πληρη τερματισμο. Αυτο το σφαλμα μπορει να προκληθηκε, αν το συστημα σταματησε να ανταποκρινεται, αν διακοπηκε η λειτουργια η αν παρουσιαστηκε απροσμενη διακοπη ρευματος
Αν θυμαμαι καλα, αυτες οι 3 φορες ειναι οι φορες που εβγαλε bsod.
Τωρα δε θυμαμαι πως το ειδα, αλλα καπου ειχε δειξει ενα 0xC0000188.
Μπορω να δω τιποτα απο τη προβολη συμβαντων που θα σας βοηθησει να καταλαβετε τι προβλημα εχει το λαπτοπ μου;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Στη σελίδα της Microsoft μπορείς να δεις τη διορθώσεις κάνει κάθε ενημερώση. Για τη συγκεκριμένη δες εδώ. Για λόγους ασφαλείας καλό είναι αν τις περνάς όλες.

Πολλές μπλε οθόνες προκαλούνται από drivers, οπότε ένα format ή επαναφορά θα μας βοηθήσει να αποκλείσουμε αυτή την πιθανότητα.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Το προβλημα ειναι ομως οτι ΠΡΕΠΕΙ να κανω ενημερωση τα drivers. Μεχρι να κανω ενημερωση του wifi band της intel το wifi αποσυνδεοταν μονο του και πριν κανω των γραφικων μου ειχε βγαλει bsod που μαλλον διορθωθηκε με το update. Ποιους drivers να κανω ενημερωση;
(Οταν εκανα του radeon graphics μου εβγαλε kernel data inpage error)
Το προβλημα μου λοιπον ειναι οτι οι ενημερωσεις των driver ειναι απαραιτητες αλλα μπορει να προκαλεσουν προβληματα.
Εχετε καποιον αξιοπιστο οδηγο σχετικα με ενημερωσεις των drivers?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Τους drivers μπορείς να τους κατεβάσεις απευθείας από το site του κατασκευαστή του laptop χωρίς να χρησημοποιήσεις το Windows update. 

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Για να κανω της intel κατεβασα ενα προγραμμα της intel 
Driver support assistance καπως ετσι
Πως ομως μπορω να ξερω ποιους να κατεβασω και ποιους οχι γιατι θα μου πεταξουν παλι 200 μπλε οθονες;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Όπως σου είπα, η καλύτερη λύση για τους drivers είναι να τους κατεβάσεις από το site του κατασκευαστή του laptop, ο οποίος τους έχει όλους συγκεντρωμένους στις πιο πρόσφατες υποστηριζόμενες εκδόσεις.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Μπηκα στο site της dell και τωρα κανω install το support assist.( Δεν ξερω αν βρισκει drivers, γιατι το ειχε προεγκατεστημενο οταν πρωτοπηρα το λαπτοπ και ειχε το θεμα με το wifi που μαλλον λυθηκε οταν κατεβασα το intel driver support assistance που εδειξε οτι ο wifi driver ηθελε ενημερωση)
Επισης κατεβασα το whocrashed που ειδα στη σελιδα σας. Δυστυχως δεν εχει αρχεια απο το 2020, αλλα εχει τις μπλε οθονες που σας ειχα αναφερει. Λοιπον:
Στις 2/1 UNEXPECTED STORE EXCEPTION 0x154 ntoskrnl.exe
10/1 KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR 0x7A intelppm.sys
12/1 UNEXPECTED STORE EXCEPTION 0x154 ntoskrnl.exe
13/1 KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR 0x7A ntkrnlpm.exe
Και παλι στις 13/1 την ιδια ωρα ακριβως με το πανω:  KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR 0x7A αλλα αυτο ειναι ntoskrnl.exe

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν θυμάμαι καλά, το Suppoer Assist σε βοηθάει στη λήψη των drivers, οπότε θα σε καλύψει. Οι μπλε οθόνες, όπως είπα και παραπάνω, συνήθως προκαλούνται από τους drivers, οπότε παρατήρησε αν τώρα θα εμφανιστούν ξανά.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Εχει να μου εμφανισει μπλε οθονη απο τοτε που σας ειπα, απλα υπαρχει και αλλο προβλημα. Δεν ξερω τι φταιει, αλλα εκει που παρακολουθω βιντεο στο yt απλα αρχιζει να κανει περιεργους ηχους. Μαλιστα κατεγραψα και μια φορα : https://drive.google.com/file/d/1uTVMcYP4awd47WCTkxXuMjqGTc_vIaoW/view?usp=drivesdk
Επισης δε ξερω γιατι αλλα αυτο το " διαχειριση παραθυρων επιφανειας εργασιας" ο,τι και αν ειναι τρωει γυρω στα 300 mb ram. Μαλιστα ειχε τυχει να εχω μολις ανοιξει το λαπτοπ και αυτο να τρωει 1334 MB! Χωρις να εχω ανοιξει κατι, απλα και μονο με το που το ανοιξα το λαπτοπ.
Κατι τελευταιο
Οταν μπαινει σε αναστολη λειτουργιας και παταω το κουμπι για να ανοιξει, η οθονη γινεται ανοιχτο μπλε. Συνηθως μετα απο λιγο ανοιγει κανονικα, αλλα πολλες φορες επρεπε να κλεισω τελειως το λαπτοπ και να το ξαναανοιξω για να συνελθει.
Ευχαριστω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Σου έχω ζητήσει πρόσβαση στο αρχείο. Όποτε μπορείς, αποδέξου την για να μπορέσω να ακούσω τον ήχο. 

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Τωρα πρεπει να διορθωθηκε
https://drive.google.com/file/d/1uTVMcYP4awd47WCTkxXuMjqGTc_vIaoW/view?usp=drivesdk

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις από την αρχή τους drivers ήχου και γραφικών του συστήματος σου.

Αν δεν δεις διαφορά, τότε καλό είναι να κάνεις επαναφορά των Wιndows.
Γενικά το laptop παορουσιάζει πολλά διαφορετικά προβλήματα ταυτόχρονα, οπότε δνε αποκλείεται να υπάρχει κάποιο θέμα στο υλικό.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Για αυτο παω απο τη διαχειριση συσκευων στους drivers και κανω απεγκατασταση(ο,τι επιλογη εχει);
Και μετα ξαναμπαινω στο support assist για να τους ξανακατεβασω;
Και τελικα τι ηταν αυτος ο ηχος, γιατι κανει ενα βουητο καθε φορα που βλεπω βιντεο( ειναι θεμα της ραμ;) και τι στο καλο ειναι αυτη η διαχειριση...εργασιας που τρωει τοση μνημη;
(Μεχρι να το δειτε και να απαντησετε, θα κανω αυτο που ειπατε με τους drivers και θα σας ενημερωσω για το πως πηγε
Καλημερα

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Με το που εκανα απεγκατασταση τον γραφικων της intel η οθονη μικρυνε. Τι στο καλο εγινε; Τα εικονιδια αλλαξαν θεση. Πως μπορω να τον ξαναεγκαταστησω; Οταν ανοιγω το intel driver support assistance δειχνει οτι ειναι εγκατεστημενος παρολο που τον διεγραψα

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Ολα ενταξει, καπως καταφερα να κανω εγκατασταση ξανα και γραφικα και ηχο. Κατεγραψα επισης τον ηχο οταν βλεπω βιντεο στο youtube:
https://drive.google.com/file/d/1utfK5Xgh_V-iu4brjitf7hzskhLJHhcb/view?usp=drivesdk
Επισης: οταν κατεβασα απο την σελιδα της intel τον driver γραφικων, απο οτι φαινεται κατεβασα παλιοτερη εκδοση. Πειτε μου αν πρεπει να την κατεβασω: Intel Graphics- Windows 10 DCH Drivers Version 27.20.100.9186( αυτη που ειχα πριν το κανω απεγκατασταση)

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Περιπου ο ηχος αρχιζει ανα 2-3 λεπτα και κρατει κανα λεπτο
Cpu εφτασε 90, ωραια. Ξαναεπεσε στο 60
Ram σταθερα 80-90% 
Δισκος κατω απο 2%
Gpu 36%

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν η επανεγκατάσταση των driver δεν έλυσε το πρόβλημα του ήχου, δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να εθύνεται.

Δοκίμασε να κάνεις live boot χωρίς εγκατάσταση μια έκδοση Linux και δες αν εκεί εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα. Οδηγίες μπορείς να βρεις εδώ.

Όσο αφορά την διεργασία των Windows, δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνει η συγκεκριμένη.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Δεν ξερω αν ευθυνεται ο driver ηχου, καθως αυτο ακουγεται συνηθως οταν βλεπω βιντεο στο youtube και η ραμ βαραει 90αρια. Για να πω και την αληθεια, απο χθες που εκανα αυτο που μου ειπατε με τους drivers το ακουγα πολυ λιγοτερο. Δεν γνωριζω βεβαια αν αυτο που ακουγεται ειναι το συστημα ψυξης της cpu (ο,τι εχει μεσα το λαπτοπ), ο δισκος η απλα κατι που εχει προβλημα. Μπορει απλα να ζοριζεται το λαπτοπ (εξαιτιας λιγης μνημης) και να λειτουργει αυτο ο,τι ειναι για να "κρυωσει";
Ακυρο. ξαναδιαβαζοντας το αρθρο σας για την εικονικη μνημη ειδα αυτο το σημειο
"Βλέπετε, οι σκληροί δίσκοι είναι χιλιάδες φορές πιο αργοί από τη μνήμη RAM.
Έτσι, αν το σύστημά μας φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιήσει την εικονική μνήμη, θα παρατηρήσουμε σημαντική επιβράδυνση στον υπολογιστή, και αρκετό θόρυβο από το σκληρό δίσκο." Εφοσον λοιπον χρησιμοποιουνται απο οτι καταλαβα σχεδον 9GB εικονικης μνημης, μου φαινεται απολυτα φυσιολογικο να ακουω συνεχεια θορυβο, ακομα και αν στην διαχειριση εργασιων ο δισκος φαινεται στο 2 με 3%. Μπορει να κανω λαθος, απλα αυτο καταλαβα απο το αρθρο σας,
Επισης, εψαξα για την εικονικη μνημη στο speccy και πηρα screenshots
Εδω ειναι η ραμ ενω παρακολουθω youtube
https://drive.google.com/file/d/1fJuyVrjjSqxg79Xx0nm16JSCpuxQQiVB/view?usp=sharing
Και στην διαχειριση εργασιων λεει
Σε χρηση 3,2(~60mb-οσο παει και ανεβαινει) Διαθεσιμη ~570mb
Δεσμευμενη 8,7/13,9 GB  Αποθηκευμενη στο cache 433mb
Σελιδοποιημενη περιοχη 383mb  Μη σελιδοποιημενη περιοχη 675
Μπορειτε με αυτες τις πληροφοριες να μου δωσετε μια εξηγηση στο γιατι ακουω τετοιους ηχους και τι μπορω να κανω;
Ευχαριστω και καλο απογευμα

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Ψαχνοντας παραπανω, ειδα οτι η εικονικη μνημη ειχε οριστει στα 10240 mb. Τα windows εχουν ως προτεινομενο 1395. Νομιζω οτι αυτο αποτελει προβλημα. Να την μειωσω; Να μην την πειραξω; Πραγματικα δεν εχω ιδεα.. Δεν νομιζω να χρειαζομαι 10 γιγα εικονικης μνημης. Απο οτι καταλαβα στο αρθρο οσο περισσοτερη εχεις τοσο περισσοτερο επιβαρυνει τον υπολογιστη

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Και τελευταιο, εχω εναν ssd ( ο c  με τα windows ) και εναν hdd. Να μεταφερω την εικονικη μνημη στον d;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν αναπαράγεις κάποιο αρχεί βίντεο εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα ή συμβαίνει μόνο μέσα στον browser;

Δεν υπάρχει λόγος να πειράξεις την εικονική μνήμη, αν δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με χαμηλή χωρητικότητα RAM.

Η εικονική μνήμη έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιείται στις σπάνιες περιπτώσεις που η RAM δεν αρκεί, οπότε δεν παίζει ιδαίτερο ρόλο καθώς σε ένα σύστημα με 8GB RAM και πάνω δεν χρησιμοποιείται συχνά. Από άποψη ταχύτητας σίγουρα ο SSD είναι προτιμότερος.

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Συμβαινει συχνα μεσα στον browser με εντονο βουητο. Και καθως εχει μεσα μονο 4 GB ram, δε ξερω αν για αυτο τρωει 9 γιγα εικονικης. Απο οτι καταλαβα ομως ειναι μονο σε περιπτωση αναγκης, αρα ειναι φυσιολογικο να χρησιμοποιειται συνεχεια; Γιατι συνεχεια στη διαχειριση εργασιων ιδιως με youtube η browser ανοιχτο η εικονικη φτανει σε χρηση τα 9 γιγα

ソロン 破壊竜 απάντησε πριν 3 έτη

Επισης με αναπαραγωγη βιντεο μεσα στον υπολογιστη δε παρουσιαζει προβλημα. Απλα μπορει τυχαια να ακουστει το βουητο για κανα λεπτο και να σταματησει μετα απο λιγο. Ειναι ομως πολυ εντονο στον browser και η κανονικη μνημη φτανει 90%

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Τα 4GB RAM είναι λίγα, οπότε είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιείται συχνά η εικονική μνήμη. Καλό είναι κάποια στιγμή να αναβαθμίσεις σε 8GB.

Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλον browser ή ακόμα καλύτερα έναν portable browser;