Giorgos Patsatsos ρώτησε πριν 12 μήνες

Προσπαθώ να συνδέσω την οθόνη με τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας  HDMI, αλλά κάτι συμβαίνει με την υποδοχή της οθόνης (ο υπολογιστής με άλλη οθόνη, με HDMI, λειτουργεί, αλλά η οθόνη με άλλον υπολογιστή δεν δουλεύει, με HDMI). Το περίεργο είναι ότι ενώ δείχνει εικόνα, δεν με αφήνει να ανεβάσω ανάλυση πάνω από 1024χ768, ενώ η οθόνη υποστηρίζει μέχρι 1920χ1080. Τι μπορεί να φταίει; Έχω κάνει στην οθόνη 2 φορές επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, μήπως ήταν θέμα ρυθμίσεων. Επίσης, από τον υπολογιστή την αναγνορίζει σαν DVI, όχι HDMI. Με VGA λειτουργεί κανονικά. Η Κάρτα Γραφικών είναι η Nvidia GT 620, σε υλοποίηση της msi, με 2 GB VRAM.

12 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Καλησπέρα Γιώργο, το γεγονός ότι δεν λειτουργεί καθόλου το hdmi ακόμα και με άλλο υπολογιστή με βάζεις σε σκέψεις..Πολύ πιθανόν η θύρα να έχει χαλάσει..επίσης έχεις δοκιμάσει και με άλλο hdmi καλώδιο? Όταν αναφέρεσαι στην ανάλυση της οθόνης, εννοείς την ανάλυση μέσω vga που ορίζεις από τον υπολογιστή?

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 12 μήνες

Η υποδοχή δείχνει εικόνα, αλά με ανάλυση 1024 x 768. Έχω δοκιμάσει με 5 διαφορετικά καλώδια, με δύο υπολογιστές, μέχρι και με TV Box. 
 
Ανάλυση της οθόνης, ενοώ τι γράφει στις προδιαγραφές (1920 x 1080) και τι υποστήριζε με το HDMI όταν λειτουργούσε...
 
Όμως το γεγονός ότι σε χαμηλή ανάλυση δείχνει εικόνα, με μπερδέυει... Δοκιμάζοντας τον υπολογιστή με άλλη οθόνη, με HDMI, λειτουργούσε και μετά έδειχνε στην οθόνη με το προβληματικό HDMI κανονικά, αλλά στο Nvidia Control Panel, έδειχνε την άλλη οθόνη, παρόλο που ήταν αποσυνδεδεμένη. 

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 12 μήνες

Καλημέρα. Μάλλον το Nvidia Control Panel προσπαθεί να λειτουργήσει την οθόνη με driver άλλης οθόνης και γίνεται κάποιο μπέρδεμα. Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις πλήρως ΟΛΟΥΣ τους drivers των οθονών που φαίνονται στο device manager και κάνε επανεκκίνηση του pc με συνδεδεμένη την εν λόγω οθόνη.

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 12 μήνες

...απεγκαταστήσε και το Nvidia Control Panel. Άσε τα windows να βρουν τον driver μόνα τους, να δούμε τι θα γίνει.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 12 μήνες

Δεν αλλάζει κάτι. Έκανα μέχρι και φορμάτ. Τίποτα. Λέτε να είναι η υποδοχή χαλασμένη;

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 12 μήνες

Η LG M2250D είναι τηλεόραση, έτσι; Στο manual διάβασα:
"HD videos with a maximum of 1920 x 1080
@ 25/30P or 1280 x 720 @ 50/60P are
supported, depending on the frame".
Αν η οθόνη τρέχει σε 60Hz δεν μπορεί να σου δείξει 1920 x 1080. Πρέπει να κατεβάσεις τη συχνότητα στα 30Hz.
Κάπου αλλού γράφει:
"If you want to use HDMI-PC mode, you must
set the input label to PC mode"
Στο πληκτρολόγιο υπάρχει ένα κουμπί για pc mode.
Κάπου αλλού γράφει:
"Use a High Speed HDMI™ Cable.
High Speed HDMI™ Cables are tested to
carry an HD signal up to 1080p and higher".
Όπως γράφουν οι οδηγίες, η HDMI της οθόνης σου είναι έκδοσης 2.0. Μήπως το καλώδιο που χρησιμοποιείς δεν υποστηρίζει το HDMI 2.0 της οθόνης σου; Μήπως υποστηρίζει HDMI 1.1 ή 1.0; Ίσως (δεν είμαι σίγουρος) θα πρέπει το καλώδιο που χρησιμοποιείς να είναι συμβατό με HDMI 2.0. Ίσως αυτό να εννοεί High Speed.

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 12 μήνες

Πάντως το πιθανότερο από όλα αυτά, νομίζω είναι η συχνότητα λειτουργίας. Πρέπει να είναι <=30Hz. Δες σε τι συχνότητα τρέχει και αν είναι 60Hz κάνε τη 30Hz.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 12 μήνες

Η οθόνη δεν είναι ακριβώς τηλεόραση, είναι οθόνη υπολογιστή με δέκτη τηλεόρασης. Το 1080p 30Hz αναφέρεται στον τηλεοπτικό δέκτη. 
 
Μέχρι πέρσι τα Χριστούγεννα έδειχνε κανονικά, 1080p 60Hz, με όσα καλώδια έχω δοκιμάσει τώρα. 
 
Από VGA δείχνει κανονικά 1080p 60Hz. 
 
Όσο για το Input Label, ενοείται ότι το έχω κάνει PC.
 

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 12 μήνες

Τότε θα πρέπει να σκεφτείς τι μπορεί να έγινε από πέρσι τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα και η HDMI δεν λειτουργεί σωστά; Μήπως είχες καμιά πτώση τάσης που προκάλεσε κάψιμο ή βλάβη μέσα στη θύρα της οθονης ή γενικά στην οθόνη;
Αν είχε η θύρα του pc πρόβλημα θα σου πρότεινα να κοιτάξεις στο BIOS για καμιά παράξενη ρύθμιση σχετικά με hdmi και dvi, αλλά τώρα δεν νομίζω.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 12 μήνες

Περσι το καλοκαίρι είχε σπάσει ένα βύσμα HDMI μέσα στην υποδοχή και δεν ξέρω μήπως βγάζοντας το δημιούργησε πρόβλημα. Όμως το πρόβλημα εμφανίστηκε 3 μήνες μετά.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Γιώργο, όλα δείχνουν ότι η θύρα hdmi έχει χαλάσει. Γενικά τέτοιες προβλήματα μπορούν να λυθούν σχετικά εύκολα και οικονομικά. Μπορείς να απευθυνθείς σε έναν τεχνικό/ηλεκτρονικό για να δεις τι μπορεί να γίνει.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 11 μήνες

ΟΚ, θα επικοινωνήσω.