Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΒοήθεια για αγορά κατάλληλου τροφοδοτικού
Jean Doumpier ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα. Έχω έναν micro tower HP Pavilion 500-550nv με τα εξής χαρακτηριστικά:
Μητρική Κάρτα : Petragon Memphis s-2 HP 2B2C Intel Haswell H87 , socket LGA 1150
Επεξεργαστής : Intel Core i7 4790S (3.2mhz)
Μνήμη RAM : 16GB (2x8GB) 1600Mhz
Κάρτα Γραφικών : Saphire Radeon R7 240 4GB
Σκληρός Δίσκος : HDD Seagate 1TB
Optical Drive : 1 DVD+-RW
(Στην μέτρηση coolermaster power supply : recommended 295 W)
Το παράλογο όμως στο παραπάνω ΕΤΟΙΜΟ σύστημα σύστημα που είχα αγοράσει είναι πως έχει τροφοδοτικό της HP μόλις στα 180 W. Απορώ πώς ένα τόσο μικρό τροφοδοτικό αντέχει τα παραπάνω ήδη για ένα χρόνο, ίσως επειδή είναι ένα minimal όσον αφορά στην κατανάλωση μηχάνημα. Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε κάποια τροφοδοτικά για να επιλέξω, ώστε να τοποθετήσω ένα καινούργιο, μιας και σκέφτομαι να αναβαθμίσω κάποια στιγμή την κάρτα γραφικών μου (και για να την σηκώνει θα χρειάζομαι ένα πιο ισχυρό τροφοδοτικό φυσικά), και να κουμπώσω και έναν δίσκο ssd. Κάποιο αξιόπιστο και που να διαρκέσει,σε τιμή μέχρι 80-85 ευρώ (με πιστοποίηση αν γίνεται), semi-modular, και θα προτιμούσα γύρω στα 650 - 700 Watt (καλά δεν είναι; - π.χ. αν αργότερα αγοράσω την R9 380 ή 390 θα τις σηκώνει άνετα?). Αναμένω μερικές προτάσεις σας αξιόπιστων εταιρειών.Ευχαριστώ.
Jean Doumpier

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Jean,

Περίπου στα χρήματα που θέλεις να δώσεις και με τα χαρακτηριστικά που θέλεις, αυτό είναι το καλύτερο τροφοδοτικό, από κατασκευαστή και όχι από εταιρεία που απλά βάζει τη μάρκα της πάνω (όπως η Coolermaster και η Corsair). Δεν θα έχεις πρόβλημα με κάρτα γραφικών της τάξης της R9 390.

Jean Doumpier απάντησε πριν 8 έτη

Άγγελε, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Άν δώσω λίγα παραπάνω χρήματα, αξίζει το Thermaltake paris 650w που είναι και gold??

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ναι, αξίζει.