Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΒοήθεια για αγορά laptop έως 1200-1300€
Evangelos ρώτησε πριν 4 εβδομάδες

Καλησπέρα. Θα ήθελα βοήθεια με κάποια ή κάποιες προτάσεις για αγορά λαπτοπ. Το budget μου φτάνει στο ανώτατο των 1300€ αν μιλάμε για μια πολύ καλή επιλογή, ειδάλλως θα προτιμούσα να μείνω έως τα 1200€.
Αυτό που κυρίως αναζητώ από το λαπτοπ είναι η ευελιξία. Είμαι φοιτητής, οπότε χρησιμοποιώ το λαπτοπ για έρευνα, γράψιμο, κλπ. Άρα για βασική εργασία, πλην όμως αρκετά tabs ανοιχτά και multitasking, προφανώς. Δεύτερον, θα ήθελα την δυνατότητα να μπορώ να δω περιεχόμενο όπως ταινίες. Δεν ψάχνω την πιο σούπερ ουαου οθόνη κακ ηχεία, θα ήθελα όμως κάτι ποιοτικό. Τρίτον, θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να παίζω παιχνίδια, αλλά δεν είναι η βασική χρήση που θέλω να του κάνω. Επίσης δεν μου αρέσουν τα Gaming laptops εμφανισιακά. Αν όμως διακριτικές επιλογές στην εμφάνιση, όπως το Victus, θεωρείτε ότι ταιριάζουν, δεν θα είχα θέμα να τις ακούσω. Τέταρτον, θέλω ένα λαπτοπ φορητό, όσο γίνεται. Αναφορικά με τον δίσκο, πιστεύω ότι με 512 gb είμαι καλυμμένος, ωστόσο η δυνατότητα αναβάθμισης είναι σημαντική. Το ίδιο ακριβώς θα ήθελα και για την ram, που μάλλον στα 16gb αναβαθμιζομενα είναι καλά.
Γενικά είμαι μπερδεμένος στο αν με τις dedicated κάρτες γραφικών ή τις ενσωματωμένες μπορώ να κάνω την δουλειά που θέλω. Είναι τόσες οι επιλογές που έχω χαθεί.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα με χαλούσε η αξιολόγηση σε ορισμένα μοντέλα που έχω δει:
1. Dell Tuf
2. Asus Zenbook
3. Asus Vivobook
4. Hp Victus
Ελπίζω πως δεν ζητάω πολλά, θα εκτιμούσα όμως την βοήθεια. Ευχαριστώ πολύ! 😁

6 Απαντήσεις

Evangelos απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Μια σημαντική επισήμανση που ξέχασα να κάνω: μέγεθος οθόνης 15-16 ίντσες. Ευχαριστώ!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Καλησπέρα, από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει το gaming τότε καλύτερα να στραφείς σε ένα laptop με dedicated κάρτα γραφικών. Από τις επιλογές που αναφέρεις θα σου πρότεινα να στραφείς προς Tuf και Victus που έχουν πιο "gaming" χαρακτήρα. Μία εξαιρετική επιλογή είναι αυτό το Asus TUF. Σε κάθε περίπτωση ρίξε μία ματιά και στον οδηγό μας εδώ.

Evangelos απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Καλησπέρα, Γιώργο, ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση. Θεωρείς ότι οι άλλες επιλογές δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν παιχνίδια; Γενικά όταν λέω παιχνίδια δεν μιλάω για παιχνίδια όπως first shooter που θέλουν απίστευτα γραφικά αλλά grand strategy που ισως απαιτούν περισσότερο cpu (απ'οτι καταλαβαίνω). Θεωρείς ότι κάποια αλλαγή επιλογή δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί; Επίσης, ποια η γνώμη σου για το lenovo yoga 7/7i;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Δεν μου αναφέρεις συγκεκριμένα μοντέλα απλά ονομασίες.. γενικά εάν σε ενδιαφέρει το gaming καλύτερα να επενδύσεις σε ένα σύστημα με ξεχωριστή κάρτα γραφικών ή έστω έναν ryzen επεξεργαστή που δίνουν λίγο περισσότερο έμφαση στα ενσωματωμένα γραφικά.

Evangelos απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Προφανώς και απευθύνομαι εδώ διότι γνωρίζετε σαν ομάδα καλύτερα από εμένα. Συνεπώς ανέμενα προτάσεις και μοντέλα, εάν δύνασαι να τα παράσχεις προφανώς, όχι υποδείξεις για το αν αναφέρω σειρές ή ονομασίες. Δεν αξιώνω κάτι αλλά νομίζω το σχόλιο ήταν κάπως προσβλητικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, έχω βρει και έχω παραγγείλει ένα λαπτοπ. Ευχαριστώ για την προσπάθεια όπως κι αν έχει.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Ευάγγελε λυπάμαι που θεώρησες το σχόλιο μου ως προσβλητικό, δεν υπήρχε καμία πρόθεση. Δεν ξέρω τι είχες κατά νου και για αυτό σου έκανα αυτή την υπόδειξη, δεν θα μπορούσα να αξιολογήσω συγκεκριμένα απλά ονόματα χωρίς να μου αναφέρεις ακριβώς το μοντέλο.