Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΒοήθεια για αλλαγή επεξεργαστή
Natali Fountoukaki ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα, μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιον για να εξετάσει τον υπολογιστή μου, επειδή  ο επεξεργαστής μου είναι πολύ αργός και θέλω να δω αν γίνεται να τον αλλάξω?
Ευχαριστώ

12 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Nαταλί ,μπορώ να ρωτήσω ?
Ποιόν επεξεργαστή έχεις και πόσο καιρό το παρατηρείς αυτό ? Για λάπτοπ ή σταθερό υπολογιστή μιλάμε ?
Εγκατέστησες τελευταία κάποιο πρόγραμμα ή driver ? Στη "Διαχείριση εργασιών" των windows παρατηρείς κάποια περίεργη διεργασία ? Με δεξί κλικ--->Αναζήτηση στο ιντερνετ θα βρεις σχετικές πληροφορίες. Κάνε επίσης έναν έλεγχο για κάποιο πιθανό malware με το malwarebytes

Natali Fountoukaki απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Ο επεξεργαστής μου είναι Intel(R) Atom(TM) CPU D425  @ 1.80GHz  1.80GHz
και έχω μνήμη RAM 3,00 GB
Ήταν πάντα αργός, αλλά δε με πείραζε, γιατί δεν τον χρησιμοποιούσα πολύ. Τώρα όμως τον χρησιμοποιώ και με δυσκολεύει.
Δεν εγκατέστησα τίποτα τελευταία. Που θα βρω τη " Διαχείριση εργασιών" των windows?

Natali Fountoukaki απάντησε πριν 6 έτη

Τη βρήκα τη ¨διαχείριση εργασιών", αλλά δε μπορώ να παρατηρήσω κάποια περίεργη διεργασία. Θα σου πω τι βλέπω όμως...δείχνει ότι από στη μνήμη χρησιμοποιούνται 1,33 GB και εκεί που λέει Διεργασίες έχει τον αριθμό 62

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Από τον επεξεργαστή Atom, φαίνεται πως ο υπολογιστής είναι laptop. Δυστυχώς στα laptop δεν αλλάζει ο επεξεργαστής.
Και επειδή φαίνεται πως το συγκεκριμένο είναι low-cost σύστημα, πιθανώς να μην μπορείς καν να προσθέσεις μνήμη, που ενδεχομένως να βοηθούσε. Σε τέτοιους υπολογιστές, συχνά τα πάντα είναι ενσωματωμένα στη μητρική.
Πάντως, αν μας πεις τη μάρκα και το μοντέλο, θα μπορούμε να προτείνουμε κάτι πιο συγκεκριμένο.

Natali Fountoukaki απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα,
ο υπολογιστής μου είναι σταθερός και το σύστημα που έχει η εξωτερική μονάδα είναι Intel(R) Atom(TM) CPU D425  @ 1.80GHz  1.80GHz
με μνήμη RAM 3,00 GB και δείχνει ότι από τη μνήμη χρησιμοποιούνται 1,33 GB και εκεί που λέει Διεργασίες έχει τον αριθμό 62. Είναι πολύ αργός, πάντα ήταν έτσι αργός, απλά τώρα που τον χρησιμοποιώ περισσότερο, η ταχύτητά του με δυσκολεύει. Η ταχύτητα που έχω στο internet είναι καλή, 17 mgbps. Ο υπολογιστής μου όμως δεν ανταποκρίνεται γρήγορα. Μπορώ να προσθέσω κάτι να βελτιώσω την ταχύτητά του?
Ευγνώμων για τη βοήθεια

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Και πάλι, το socket που δέχεται Atom δεν υποστηρίζει καμία άλλη σειρά επεξεργαστών, και επιπλέον οι Atom δεν πωλούνται στη λιανική, σε περίπτωση που υπήρχε κάποιος δυνατότερος. Οπότε από πλευράς του επεξεργαστή, δεν γίνεται τίποτα.
Τώρα για τη μνήμη, σίγουρα είναι πολύ λίγο το μέγεθος που αναγνωρίζει. Δες αυτό τον οδηγό, μήπως βοηθήσει.
https://www.pcsteps.gr/214839-windows-%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-ram-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%AE-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7/
Καθώς πρόκειται για ειδική περίπτωση σταθερού με επεξεργαστή Atom, δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αν είναι δυνατή η προσθήκη RAM. Γράψε μας πάντως το μοντέλο της μητρικής από το Speccy.
https://www.pcsteps.gr/92570-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-pc-speccy/

Natali Fountoukaki απάντησε πριν 6 έτη

Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ και πάλι για τις διευκρινήσεις. Μάλλον το καλύτερο θα ήταν να αγοράσω έναν πύργο και να μην ασχοληθώ άλλο με αυτόν που έχω τώρα.
Αυτά που χρησιμοποιώ στον υπολογιστή είναι το word, excel, power point, ένα στατιστικό πρόγραμμα stata, viber, picasa3, photosmart, έχω αποθηκευμένες πολλές φωτογραφίες, facebook, youtube downloader και έχω και μια σύνδεση vpn για το πανεπιστήμιο.
Τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένας υπολογιστής για να τρέχει γρήγορα αυτά τα προγράμματα? Και πού μπορώ να βρω σε καλή τιμή?
Καλό απόγευμα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Και η πιο φθηνή σύνθεση των 300ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή θα έχει σημαντικά καλύτερη απόδοση από τον υπολογιστή που έχεις ήδη, αλλά για ένα σύστημα που θα κρατήσει περισσότερο στο χρόνο θα προτείναμε τη σύνθεση των 430 ευρώ.

Natali Fountoukaki απάντησε πριν 6 έτη

Δηλαδή ο παρακάτω υπολογιστής είναι εντάξει?
Tο INNOVATOR 3 OFFICE 7100 αποτελεί μία σύνθεση βασισμένη στην έβδομη γενιά επεξεργαστών i3 της INTEL, με επεξεργαστή CORE i3 7100 με μοναδικές επιδόσεις. To INNOVATOR 3 OFFICE 7100 διαθέτει μητρική κάρτα H110M-R, απο την πιό καταξιωμένη μάρκα μητρικών καρτών ASUS, που παρέχει μία σταθερή και αξιόπιστη πλατφόρμα για τον επεξεργαστή σας, ενώ με τον ισχυρό i3 7100 επεξεργαστή που έρχεται με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel HD Graphics 630 και με τα 8GB μνήμη DDR4, ο υπολογιστής μπορεί να ανταπεξέλθει απρόσκοπτα σε οτιδήποτε χρειαστείτε, απο δουλειές γραφείου και multimedia μέχρι και casual gaming! O σκληρός δίσκος 1TB SATA3 εξασφαλίζει επαρκή χωρητικότητα και μεγάλη ταχύτητα για την αποθήκευση των δεδομένων σας και με το DVD recorder μπορείτε να κάνετε back up και να μεταφέρετε εύκολα όλα τα αρχεία σας.
O υπολογιστής διαθέτει επεξεργαστή INTEL i3 έβδομης γενιάς, με έξυπνες επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και ενσωματωμένες νέες τεχνολογίες και ερχεται με προεγκατεστημένα τα Windows 10!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU

CPU INTEL CORE I3-7100 3.90GHZ LGA1151 - BOX

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 3.5'' SATA3

ΜΝΗΜΗ RAM

RAM PATRIOT PSD48G240081H SIGNATURE LINE 8GB DDR4 2400MHZ UDIMM

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS H110M-R BULK

ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ

7.1

ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ

Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit).

ΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

LITEON IHAS124-14 5.25'' SATA DVD-RECORDER BULK BLACK

ΚΟΥΤΙΑ - CASES

CASE INNOVATOR PROMETHEUS 2 WHITE

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ

PSU FORCE FO35XD 650W

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Microsoft Windows 10 64bit

Intel HD Graphics 630

ΕΓΓΥΗΣΗ

3 ΕΤΗ.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Οι έτοιμοι υπολογιστές δεν είναι καλή επιλογή.
Καλύτερα είναι να βάλεις τα υποσυστήματα από τον οδηγό αγοράς υπολογιστή στο Configurator, για να σου συναρμολογήσουν δωρεάν τον υπολογιστή και να σου τον στείλουν έτοιμο.
Θα έχεις καλύτερα υποσυστήματα και θα πιάσουν πιο πολύ τόπο τα χρήματά σου.

Natali Fountoukaki απάντησε πριν 6 έτη

Ποιά είναι η γνώμη σας για laptop? Θα μπορούσα με τα ίδια χρήματα να αγοράσω laptop με τα παραπάνω χαρακτηριστικά? Και από πού θα το προμηθευτώ για να το φτιάξω παραγγελία και να μην το πάρω έτοιμο?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αν δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε τη φορητότητα, με τα ίδια χρήματα θα πάρεις πολύ χειρότερο laptop από κάθε άποψη. Γενικά υπάρχουν περιορισμένες δυνατότητες παραμετροποίησης στα laptop.