Dimitris Karvounis ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Θα ήθελα μια βοήθεια για την επιλογή ρούτερ. Είχα για περίπου μισό χρόνο το DSL-2750B από D Link αλλά εντελώς ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί. Από τη Forthnet (τεχνικό τμήμα) μου έλεγαν οτι η γραμμή είναι κομπλέ αλλά εγώ από ιντερνετ τίποτα. Εννοείται οτι έκανα restart το ρούτερ αλλά και πάλι γιοκ. Τελικά δοκίμασα το παλιό μου (Thomson TG V8) και με το που το συνέδεσα μου έβγαλαν τα windows (τα 10αρια έχω) ένα μνμ οτι κάτι συμβαίνει με το DCHP και αν θέλω να λυθει το πρόβλημα και πάτησα ναι και από τότε λειτουργεί το ιντερνετ κανονικά. Όμως μόλις ξαναέβαλα το D-Link δεν είχε ιντερνετ. Τελικά από τότε δλδ εδώ και μια εβδομάδα έχω το Thomson αλλά λέω να προχωρήσω σε κάτι άλλο.
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ρούτερ καινούριο και αυτή τη φορά λέω να πάρω κάτι λίγο ακριβότερο. Μπορώ να διαθέσω μέχρι 60 με 70 ευρώ με την προυπόθεση να μπορεί να λειτουργήσει και όταν αλλάξω πάροχο σε λίγους μήνες (θέλω να βάλω Ote). Μου είπαν για κάποια Draytek Vigor. Είναι καλά; 
Να πω οτι οι ανάγκες μου είναι απλές (πχ δεν παίζω online ούτε κάνω streaming).

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,
Δοκίμασες στο D-Link να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων? Συνήθως γίνεται κρατώντας πατημένο το reset για μερικά δευτερόλεπτα. δες στο βιβλίο οδηγιών για περισσότερες πληροφορίες.
Το θέμα με την αγορά router είναι το αν η νέα σύνδεση που θα κάνεις θα έχει τηλέφωνο μέσω VoIP, που σημαίνει πως η συσκευή του τηλεφώνου θα συνδέεται απευθείας πάνω στο router. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ δύσκολη η αλλαγή router, γιατί ακόμα κι αν πάρεις κάποιο router που προσφέρει δυνατότητα VoIP, δεν είναι βέβαιο πως ο πάροχος θα σου δώσει τις ρυθμίσεις για να το κάνεις να λειτουργήσει σαν τηλέφωνο.
Επίσης, αφού έχεις απλές ανάγκες, για ποιο λόγο θέλεις να αλλάξεις router? Τα Draytek Vigor είναι ακριβά router για επαγγελματικές εφαρμογές. Αν δεν σκοπεύεις να φτιάξεις οικιακό VPN με κάποιο απομακρυσμένο router, ή άλλες τέτοιες προηγμένες εφαρμογές, δεν έχει νόημα να δώσεις τόσα χρήματα.