Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΒοήθεια στα Lubuntu
George Moraitis ρώτησε πριν 9 έτη

Γειά σου Άγγελε, και συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις.

Λοιπόν, εγκατέστησα τα Lubuntu σε ένα μηχάνημα του 2000 της HP, είχε έρθει με προεγκατεστημένα τα XP και σερνότανε ακόμα και μετά απο 5 Format που του είχα κάνει. Με τα Lubuntu πάει αρκετά γρήγορα,αλλα έχω τα εξής προβλήματα : 1.Πως να εγκαταστίσω το Flash player , διάβασα το άρθρο, αλλα δεν δούλεψε σε εμένα. και 2. Το Lubuntu software Center μου εμφάνίζει μόνο τα προγράμματα τα οποία έχει προεγκατεστιμένα απο την εγκατάσταση, Π.χ. δεν μου εμφανίζει το vlc παρότι το έψαξα καί σαν "vlc" και ανα κατηγορίες.

Παρακαλώ βοήθεια με εκτίμιση Γ.Μωραϊτης

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Γιώργο.

Η πιο απλή λύση για το Flash είναι να εγκαταστήσεις τον chrome στο Lubuntu, που έχει ενσωματωμένο Flash. Έτσι κι αλλιώς η Adobe έχει σταματήσει να υποστηρίζει για το linux το αυτόνομο flash.

΄Για το θέμα με το software center, για δοκίμασε σε ένα τερματικό να τρέξεις την εντολή:

sudo apt-get update && sudo apt-get -y dist-upgrade

Με την εντολή αυτή θα κάνεις πλήρες update του λειτουργικού, όλων των προγραμμάτων που περιέχει, και του ίδιου του software center.

George Moraitis απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ . Θα τα δοκιμάσω
Τώρα έχω και άλλο ένα πρόβλημα, εγκατέστησα το libreoffice το οποίο ξεκινάει κανονικά, αλλά όταν στο αρχικό του μενού επιλέγω πχ το Writer δεν ξεκινά τίποτα, προσπάθησα να το τρέξω και από ένα τερματικό, και καθώς ξεκίνησε μου εμφάνισε οτι υπάρχει σφάλμα στο java.

Τι μπορώ να κάνω, γίνεται να δουλέψει

ευχαριστώ εκ των προτέρων.