Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΒοήθεια στο χτήσιμο gaming υπολογιστή για αρχάριο 1500€
Antonis Milios ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, είμαι 18 χρονών και μόλις τελείωσα πανελλήνιες και σχολείο και μπορώ επιτέλους να επιστρέψω στην παλιά μου αγάπη, το gaming. Λοιπόν, γνωρίζω ότι είδη υπάρχει άρθρο για gaming PC έως 1600 ευρω, αλλα ακομα υπάρχει κατι που θελω να ρωτήσω. Έκανα μια μικρή έρευνα και έφτασα στο συμπέρασμα οτι θα ήθελα αν γινεται ο υπολογιστής μου να εχει τα ακόλουθα κομμάτια:
Επεξεργαστής: Intel core i7 6700k 4.00 ghz
Κάρτα γραφικών: MSI VGA GTX 970 gaming
Έχω διαβάσει οτι ειναι πολυ αξιόπιστα  προϊόντα για gaming και τα δυο, διορθώστε με αν κανω λάθος. Δεν έχω αγοράσει τιποτα ακομα απο ολα τα μερη του υπολογιστή, ξεκινάω απο το μηδέν. Η ερωτηση μου ειναι: ποιο ειναι το ελάχιστο κόστος για ενα gaming PC που θα εχει τα δυο αυτά κομμάτια και θα λειτουργεί σωστά και ποια θα ηταν προτεινόμενα κομμάτια για να ολοκληρωθεί ο υπολογιστής; Επίσης γνωρίζω οτι δεν αρκεί απλα να αγοράσεις καλά κομμάτια για να δουλεύει καλά ο υπολογιστής αλλα πρέπει να συνεργάζονται-δουλεύουν καλά και μεταξύ τους, ας πούμε δεν ξερω τι τροφοδοτικό θα πρέπει να βάλω, τι μητρική κτλ. Το budget μου ειναι κοντα στα 1500€ και θα ήθελα να ξερω αν ειναι εφικτό αυτο που ζητάω και σε περίπτωση που δεν ειναι, ποιο ειναι το ελάχιστο κόστος;
Ευχαριστω εκ των προτέρων
Αντωνης   

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Αντώνη,

Δεν είναι ισορροπημένος συνδυασμός ο 6700k με την GTX 970. Τα περισσότερα παιχνίδια θέλουν ισχυρή κάρτα γραφικών, και ο μεγαλύτερος επεξεργαστής μένει ανεκμετάλλευτος.

Δες τη σύνθεση των 1400ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, που έχει σημαντικά καλύτερη κάρτα γραφικών. Μπορείς πάντως να βάλεις και μια GTX 980.

Antonis Milios απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,
Καταλαβαίνω, ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση, ευτυχώς που ρώτησα. Δηλαδή το να βάλω ας πούμε για επεξεργαστή τον i7 6700k 4.00 ghz αντι για τον 3.40 ghz που προτείνει ο οδηγός θα ήταν σπατάλη χρημάτων και δεν θα βοηθησει στο gaming; Ή δεν λειτουργεί καλα με το υπόλοιπο σύστημα και επομενως θα έπρεπε να πάμε σε πολύ πιο ακριβούς συνδυασμούς για να λειτουργήσει σωστά; Επίσης, απο που μου προτείνεις να πάρω τα κομμάτια του υπολογιστή; Να τα πάρω και να τα πάω κάπου για συναρμολόγηση; Ή θα μου τον συναρμολογήσει η εταιρία απο την οποία θα πάρω τα κομμάτια; Ρωτάω επειδή παρατήρησα ότι στη μεγάλη εταιρία απο όπου σκεφτόμουν να αγοράσω, δεν υπάρχουν όλα τα κομμάτια, πχ το tower.

Antonis Milios απάντησε πριν 8 έτη

Επίσης θα ήθελα αν γίνεται μια εναλλακτική για οθόνη, γιατι με την 500Ε θα βγώ πολύ εκτός του προυπολογισμου :/

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν θα έχεις κανένα σπουδαίο όφελος με τον 6700K έναντι του απλού i7 6700. Ακόμα και με i5 στα περισσότερα παιχνίδια θα είχες ακριβώς την ίδια απόδοση. Δες τις μετρήσεις στο Witcher 3, που είναι από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα.

Καλύτερα είναι να σου τα συναρμολογήσουν από εκεί που θα τα αγοράσεις, για να αποφύγεις το ενδεχόμενο κάποιο υποσύστημα να έρθει DOA, χαλασμένο από το κουτί δηλαδή.

Δεν προτείνω φθηνότερη οθόνη από αυτή.