Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΒοήθεια ως προς την αναβάθμιση.
Αναστάσιος Παπαδόπουλος ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,

Έχω μια (ή και δυο) απορίες για μια ''μικρή'' αναβάθμιση που θέλω να κάνω λίαν συντόμως αλλά με τις πτωχές μου γνώσεις, δεν θεωρώ πως μπορώ να με εμπιστευθώ.
Γενικά, είμαι κατευχαριστημένος από τον υπολογιστή μου, το μόνο παλιό ουσιαστικά πράγμα είναι η κάρτα γραφικών, η οποία ήταν πολύ καλή τότε όταν βγήκε και την έχω αγοράσει ίσως και 7ετία πριν, αλλά· Σαν παιδί κι εγώ, προσπαθώ να παίζω και πιο μοντέρνα παιχνίδια, κι ας μην τα αντέχει το pc μου.  (Fallout, Far Cry, Nier Automata, Witcher, Wolfenstein κ.α.)
Δεν μπορώ να διαθέσω πολλά λεφτά γενικότερα, (τα 150e πχ, μου φαίνονται πάρα πολλά λεφτά αυτή τη περίοδο) αλλά σκέφτομαι να αλλάξω κάρτα γραφικών αυτές τις ημέρες και ψάχνοντας εδώ και λίγο καιρό, καταλήγω στη MSI Radeon RX 570 8GB Armor OC που είναι στα 158,00e και μου φαίνεται λουκούμι.
Όλα καλά ως εδώ, αλλά πριν μερικές ημέρες ένας πολύ πιο έμπειρος τύπος από εμένα μου είπε να πάρω την Sapphire Radeon RX 590 8 GB Nitro+Special Edition που είναι ασύγκριτα καλύτερη με τιμή 200,50e.

Εδώ, καλό είναι να αναφέρω πως τον υπολογιστή δεν τον χρησιμοποιώ μόνο για gaming αλλά γενικότερα για ψυχαγωγία και η οθόνη μου είναι μια LG Full HD που υποστηρίζει ανάλυση 1920x1080 και σκέφτομαι στο μέλλον να δοκιμάσω να κάνω streaming σε ένα παιχνίδι, οπότε τα σκέφτομαι όλα μαζί.
Να σημειώσω μόνο πως το περί streaming δεν είναι κάτι ως σοβαρή σκέψη επειδή ξέρω πως χρειάζομαι καλύτερο εξοπλισμό, απλώς ως σκέψη, το βάζω σε ένα δεύτερο επίπεδο.

Να ολοκληρώσω λοιπόν λέγοντας πως θα ήθελα τη γνώμη αλλά και τη συμβουλή σας ως προς το τι να διαλέξω ανάμεσα στις 2 κάρτες γραφικών (εγώ την 1η στα 158,00 θέλω να πάρω) και φυσικά, αν υπάρχει διάθεση να κάνετε και προτάσεις εφόσον ξέρετε κάτι καλύτερο.
Επίσης, όποιο άτομο θέλει, πολύ ευχαρίστως με ενημερώσει για το αν το pc μου είναι αξιόλογο (δηλαδή μετρίου επιπέδου προς καλού επιπέδου) και το τι αλλαγές μου χρειάζονται ή με συμφέρουν να κάνω.

Παρακάτω παραθέτω τα χαρακτηριστικά.

Έχω ένα κουτί Corsair, Graphite Series 230T με διαστάσεις:

  • Case Dimensions: 505mm x 210mm x 440mm
  • Maximum GPU Length: 360mm
  • Maximum PSU Length: 200mm
  • Maximum CPU Cooler Height: 165mm
  • Case Expansion Slots: 7
  • Case Drive Bays: ”(x3) 5.25in (x4) 3.5in (x4) 2.5in”

Ο εξοπλισμός είναι: 

Processor
Intel(R) Core(TM) i3-4160 CPU @ 3.60GHz

 

Video Card
AMD Radeon HD 6700 Series

 

Video Card #2
Intel(R) HD Graphics 4400

 

RAM
8.0 GB

 

Operating System
Windows 10

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων όσους ασχοληθούν.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, κοίτα η rx 590 είναι μία αρκετά καλή κάρτα γραφικών και η τιμή που αναφέρεις είναι αρκετά χαμηλή.. από την άλλη όμως το σύστημα σου υστερεί σε επαξεργαστική ισχύ, που σημαίνει σε κάποιες περιπτώσεις θα έχεις bottleneck...Επίσης πρέπει να έχεις ένα καλό τροφοδοτικό, άνω των 500W για να την σηκώσει άνετα...

Αναστάσιος Παπαδόπουλος απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση Γιώργο.

Το τροφοδοτικό μου είναι 550αρι corsair.

Αν κατάλαβα καλά, πρέπει να αλλάξω επεξεργαστή πριν αλλάξω κάρτα η πρέπει να τα συνδυάσω;

Αν υπάρχει κάποια πρόταση πάνω σε αυτό πολύ ευχαρίστως να την δω και ψάξω κάτι γύρω της. 
Η τιμή δεν πειράζει, οποιαδήποτε, ούτως η άλλως δεν μπορώ να την κάνω τώρα την αγορά τέτοιου μεγέθους 

Ευχαριστώ

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, εάν αλλάξεις επεξεργαστή θα χρειαστεί να αλλάξεις μητρική και πολύ πιθανό μνήμες...εάν έχεις σκοπό στο μέλλον να αναβαθμίσεις κάποια κομμάτια και να κρατήσεις την κάρτα γραφικών τότε η rx590 θα κρατήσει περισσότερο σε επιδώσεις...εάν θες μία φθηνή ισορροπημένη gpu πάρε την 570.

Nikos Manouilidis απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και εγώ σαν το φίλο ψάχνω για αναβάθμιση .έχω μια socket 1151 μητρική , ένα τροφοδοτικό 530 bronze Hamburg, μια i3 6100 box και μια rx 460 2gb. Τι κάρτα γραφικών θα μου προτείνατε χωρίς να έχω μεγάλο bottleneck και να μπορώ να παίξω τα καινούρια παιχνίδια έστω σε high settings αν γίνεται. Με budget έως 150 ευρώ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Νίκο, άνοιξε καλύτερα νέα ερώτηση για να μην ειδοποιείται άδικα αυτός που άνοιξε αρχικά την ερώτηση.